Tort raw vegan, cu crema de ciocolata si capsuni

de Isabela Spataru
Raspberry Ganache Fudge Cake
De cand l-am vazut la Ina pe blog, l-am facut de 346889 de ori :))). Cu tot felul de fructe, de la
zmeura, capsuni, afine, coacaze rosii, toate combinatiile au fost delicioase. Chiar si acum cand fac postarea asta inghit in sec. Chiar e mega-delicios, sanatos si se face teribil de repede. Aveti nevoie doar de cateva ingrediete. Eu blatul l-am facut doar cu migdale, la miez de nuca am o mica problema, ragusesc repede si nici nu-mi plac chiar asa de mult ca migdalele.
Reteta apartine celebrei Ani Phyo. Aici aveti si un filmulet cum se prepara acest tort delicios chiar de autoare.
Eu sper sa-l incercati si voi si sa veniti aici sa-mi scrieti cat de incantati ati fost. Saptamana viitoare sper sa o surprind pe Alina cu minunatia asta.
Raspberry Ganache Fudge Cake

Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Fara coacere :: Dificultate redusa

Ingrediente:
Blat:
– 3 cups nuci, eu am folosit migdale – 370 g
– 3/4 cup cacao – 75 g
– 1/4 lingurita sare de Himalaya
– 1 cup curmale, fara samburi – 140 g
Crema:
– 1/3 cup curmale
– 1/4 cup miere
– 1 avocado mediu copt
– 1/3 cup cacao, la crema am pus pudra de roscove

Garnisire:
– 250 g zmeura sau capsuni proaspete

Raspberry Ganache Fudge Cake
Preparare: ne ocupam de blaturi. In robot mixam bine migdalele impreuna cu sarea pana devine o pudra fina. Adaucam cacaua si curmalele si mixam in continuare pana devine totul o pasta. Atunci cat luam putina compozitie in mana si o strangem, daca se modeleaza bine inseamna ca e numai buna compotia. Daca e prea sfaramicioasa mai adaugati una-doua curmale si mixati bine de tot.
Rasturnati compozitia pe o suprafata de lucru si impartiti in doua bile. Le dati forma de cer, cat vreti voi de mare.
Raspberry Ganache Fudge Cake
Ne ocupam de creme: seamana foarte bine la consistena si la gust cu celebrul ganache de ciocolata, numai ca asta se face in cateva secunde la blender.
Raspberry Ganache Fudge Cake
Am folosit o miere poliflora, super cremoasa, luata direct de la sursa.
Raspberry Ganache Fudge Cake
Toate ingredietele le adaugam in robot si mixam bine pana devine o crema fina si spumoasa.

Raspberry Ganache Fudge Cake

De data asta am folosit capsuni, dar toata vara eu il fac cu zmeura.
IMG_6687
Taiem capsunile in cubulete.
Acum ne ocupam de asamblare. Asezam pimul blat pe o farfurie, adaugam capsunile.
Raspberry Ganache Fudge Cake
Jumatate din cantitatea de crema
Raspberry Ganache Fudge Cake
Al doilea blat si restul de crema. Il finisam si il decoram cu restul de capsuni. Il lasam la rece putin pana il servim.
Raspberry Ganache Fudge Cake
Sa aveti pofta!
Raspberry Ganache Fudge Cake

Related Posts

14 comentarii

Natalia noiembrie 22, 2012 - 2:53 pm

Spune mi te rog ce fel de cacao ai folosit?

Răspuns
Alina Rhapsody iunie 25, 2012 - 5:03 am

Arata minunat! Vreau si eu o feliuta 😀

Răspuns
Anonymous iunie 24, 2012 - 9:27 pm

Tare imbietor e tortuletul. O sa-l incerc si eu. Numai ca mi-a mai facut ceva cu ochiul de acolo: masurile cups! De unde le-ai cumparat? As vrea si eu sa imi iau dar n-am avut norocul sa gasesc pana acum.
Alexandra

Răspuns
Maya iunie 24, 2012 - 3:49 pm

Arata fantastic!

Răspuns
Olguta iunie 24, 2012 - 2:19 pm

Oh Doamne, cum poate sa arate, Isa!!
Felicitari!! Pozele sunt mai mult decat graitoare 🙂

Răspuns
Marian iunie 24, 2012 - 10:13 am

Arata superbine! Vreau sa incerc si eu reteta, mai ales ca e si sanatoasa! Sunt curioasa cum o sa iasa!

Multumesc pentru inspiratie, Isabela!

Răspuns
Sisters'Kitchen iunie 22, 2012 - 7:42 am

Vai cum arata!O sa facem si noi,negresit. pupici Isabela

Răspuns
bucatarsubacoperire iunie 21, 2012 - 6:56 pm

Ce coicidenta! Am facut si eu tortul asta zilele trecute si m-am indragostit pur si simplu de el.Abia astept sa il repet!

Răspuns
ISABELA iunie 20, 2012 - 8:56 pm

Irina curmalele confiate sau cum o fi ele facute, nu trebuiesc spalate, doar le scoti samburii si atat! Astept sa-mi zici cum ti s-a parut tortul!

Răspuns
ISABELA iunie 20, 2012 - 8:55 pm

Poliana sa stii ca nu e greu de facut. Te pup si eu!

Răspuns
ISABELA iunie 20, 2012 - 8:54 pm

Licuta ma bucur mult ca-ti place, e chiar super delicos!

Răspuns
Irina M iunie 20, 2012 - 8:04 pm

Buna o sa il fac in week-end. Am o singura intrebare. Eu personal nu am mancat curmale si nu stiu daca trebuie sa fie spalate inainte, inmuiate sau pur si simplu se scot din pumga si se folosesc?
Multumesc

Răspuns
Poliana iunie 20, 2012 - 7:15 pm

Arata super mega yummy!!! As lua toata tava daca as putea 😛 Pupici

Răspuns
Licuta Marin iunie 20, 2012 - 6:36 pm

Arata super bine si e mega delicios!!!Yummy, ce-as gusta o feliuta:)Pupici!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult