De cand l-am vazut la Ina pe blog, l-am facut de 346889 de ori :))). Cu tot felul de fructe, de la
zmeura, capsuni, afine, coacaze rosii, toate combinatiile au fost delicioase. Chiar si acum cand fac postarea asta inghit in sec. Chiar e mega-delicios, sanatos si se face teribil de repede. Aveti nevoie doar de cateva ingrediete. Eu blatul l-am facut doar cu migdale, la miez de nuca am o mica problema, ragusesc repede si nici nu-mi plac chiar asa de mult ca migdalele.
Reteta apartine celebrei Ani Phyo. Aici aveti si un filmulet cum se prepara acest tort delicios chiar de autoare.
Eu sper sa-l incercati si voi si sa veniti aici sa-mi scrieti cat de incantati ati fost. Saptamana viitoare sper sa o surprind pe Alina cu minunatia asta.
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Fara coacere :: Dificultate redusa
Ingrediente:
Blat:
– 3 cups nuci, eu am folosit migdale – 370 g
– 3/4 cup cacao – 75 g
– 1/4 lingurita sare de Himalaya
– 1 cup curmale, fara samburi – 140 g
Crema:
– 1/3 cup curmale
– 1/4 cup miere
– 1 avocado mediu copt
– 1/3 cup cacao, la crema am pus pudra de roscove
Garnisire:
– 250 g zmeura sau capsuni proaspete
Preparare: ne ocupam de blaturi. In robot mixam bine migdalele impreuna cu sarea pana devine o pudra fina. Adaucam cacaua si curmalele si mixam in continuare pana devine totul o pasta. Atunci cat luam putina compozitie in mana si o strangem, daca se modeleaza bine inseamna ca e numai buna compotia. Daca e prea sfaramicioasa mai adaugati una-doua curmale si mixati bine de tot.
Rasturnati compozitia pe o suprafata de lucru si impartiti in doua bile. Le dati forma de cer, cat vreti voi de mare.
Ne ocupam de creme: seamana foarte bine la consistena si la gust cu celebrul ganache de ciocolata, numai ca asta se face in cateva secunde la blender.
Am folosit o miere poliflora, super cremoasa, luata direct de la sursa.
Toate ingredietele le adaugam in robot si mixam bine pana devine o crema fina si spumoasa.
De data asta am folosit capsuni, dar toata vara eu il fac cu zmeura.
Taiem capsunile in cubulete.
Acum ne ocupam de asamblare. Asezam pimul blat pe o farfurie, adaugam capsunile.
Jumatate din cantitatea de crema
Al doilea blat si restul de crema. Il finisam si il decoram cu restul de capsuni. Il lasam la rece putin pana il servim.
Sa aveti pofta!
14 comentarii
Spune mi te rog ce fel de cacao ai folosit?
Arata minunat! Vreau si eu o feliuta 😀
Tare imbietor e tortuletul. O sa-l incerc si eu. Numai ca mi-a mai facut ceva cu ochiul de acolo: masurile cups! De unde le-ai cumparat? As vrea si eu sa imi iau dar n-am avut norocul sa gasesc pana acum.
Alexandra
Arata fantastic!
Oh Doamne, cum poate sa arate, Isa!!
Felicitari!! Pozele sunt mai mult decat graitoare 🙂
Arata superbine! Vreau sa incerc si eu reteta, mai ales ca e si sanatoasa! Sunt curioasa cum o sa iasa!
Multumesc pentru inspiratie, Isabela!
Vai cum arata!O sa facem si noi,negresit. pupici Isabela
Ce coicidenta! Am facut si eu tortul asta zilele trecute si m-am indragostit pur si simplu de el.Abia astept sa il repet!
Irina curmalele confiate sau cum o fi ele facute, nu trebuiesc spalate, doar le scoti samburii si atat! Astept sa-mi zici cum ti s-a parut tortul!
Poliana sa stii ca nu e greu de facut. Te pup si eu!
Licuta ma bucur mult ca-ti place, e chiar super delicos!
Buna o sa il fac in week-end. Am o singura intrebare. Eu personal nu am mancat curmale si nu stiu daca trebuie sa fie spalate inainte, inmuiate sau pur si simplu se scot din pumga si se folosesc?
Multumesc
Arata super mega yummy!!! As lua toata tava daca as putea 😛 Pupici
Arata super bine si e mega delicios!!!Yummy, ce-as gusta o feliuta:)Pupici!