1,8K
Muffins cu fulgi de ovaz
Diminetile de weekend mi se par cele mai frumoase! Aproape in fiecare dimineata de weekend, pregatesc un dulce rapid, pe care il mancam langa cafea! Cum va spuneam intr-o postare trecuta, eu iubesc micul-dejun, in special pe cel dulce! Si ce merge mai bine in weekend, decat o briosa mare, pufoasa si extreme de gustoasa! Una cu ciocolata amaruie, fulgi de ovaz si zahar de melasa. O nebunie! Unde mai pui ca sunt si super satioase, deloc dulci, numai bune pentru intreaga familie! In nici 40 de minute ai niste briose bune de savurat la cafea! Eu le ador si sunt sigura ca si voi o sa le indragiti!Pentru 12 personae :: Preparare 10 minute :: Dificulate scazuta :: Coacere 30 minute Ingrediente: Pentru 12 briose: – 250 g faina – 150 g fulgi de ovaz – 1 lingurita praf de copt – 2 linguri cacao – 100 g zahar de melasa – 2 oua medii – 200 g smantana – 150 ml lapte integral – 4 linguri ulei vegetal – 100 g ciocolata amaruie, taiata cubulete – 1 praf de sare Mod de preparare: pregatiti forma pentru briose, asezati hartiutele in fecare forma. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt, cacaua si fulgii de ovaz. Separat, in alt vas, bateti ouale cu un praf de sare si zaharul. Cand granulele de zahar s-au topit, adaugati uleiul, smantana si laptele. Adaugati amestecul de ingrediente uscate si amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia. La final adaugati fulgii de ovaz. Umpleti 3/4 din fiecare forma de briosa cu compozitia de ciocolata. Dati la cuptor pentru 30 de minute. Le lasati pe un gratar sa se raceasca. Sa aveti pofta!