Muffins cu banane

de Isabela Spataru
Banana Muffins
Din cand in cand imi vine pofta de niste briose pufoase si aromate. La cafeaua de dimineata sunt excelente. Le-am facut cu faina de grau integrala si le-am decorat cu mousse de ciocolata, combinatia perfecta :P.
Am folosit faina integrala de la Alnatura, pe care o gasiti in toate magazinele DM. Reteta este luata de pe punga de faina si m-am chinuit putin pana am tradus reteta din germana in romana :)).
Pentru 6 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 15 minute :: Coacere 30 minute
Ingrediente:
– 240 g faina de grau integrala
– 2 lingurite praf de copt
– 1/2 lingurita scortisoara
– 100 g nuci
– 1/2 lingurita sare
– 2 banane mature
– 1 ou mare
– 120 g zahar
– 80 ml ulei
– 80 g iaurt
Banana MuffinsPreparare: intr-un castron mare amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, scortisoara, sarea, nucile si zaharul. Le omogenizam bine.

Banana Muffins

Separat, amestecam ingredientele umede: oul, bananele zdrobite, uleiul si iaurtul.

Banana Muffins

Turnam peste amestecul uscat si amestecam.

Banana Muffins

Tapetam formele de muffins cu hartie si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC pentru 30 de minute.

Banana Muffins

Le lasam sa se raceasca si daca doriti le puteti orna cu mousse de ciocolata.

Banana Muffins

Related Posts

5 comentarii

raluca septembrie 19, 2010 - 10:00 pm

si mie imi plac briosele cu banane, si le fac de fiecare data cand am banane mai coapte; iti trimit si reteta pe care o folosesc, mie mi-au crescut totdeauna si sunt foarte pufoase, sa ma ierti ca nu am mai tradus-o. eu deasupra am folosit si cereale maruntite.
Banana Crumb Muffins

* 1 1/2 cups all-purpose flour
* 1 teaspoon baking soda
* 1 teaspoon baking powder
* 1/2 teaspoon salt
* 3 bananas, mashed
* 3/4 cup white sugar
* 1 egg, lightly beaten
* 1/3 cup butter, melted
* 1/3 cup packed brown sugar
* 2 tablespoons all-purpose flour
* 1/8 teaspoon ground cinnamon
* 1 tablespoon butter
Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C). Lightly grease 10 muffin cups, or line with muffin papers. In a large bowl, mix together 1 1/2 cups flour, baking soda, baking powder and salt. In another bowl, beat together bananas, sugar, egg and melted butter. Stir the banana mixture into the flour mixture just until moistened. Spoon batter into prepared muffin cups. In a small bowl, mix together brown sugar, 2 tablespoons flour and cinnamon. Cut in 1 tablespoon butter until mixture resembles coarse cornmeal. Sprinkle topping over muffins. Bake in preheated oven for 18 to 20 minutes, or until a toothpick inserted into center of a muffin comes out clean.

Răspuns
Ina septembrie 17, 2010 - 6:41 pm

Foaaaaaaaarte bine arata!

Răspuns
ana septembrie 17, 2010 - 3:06 pm

mi-e chiar nu mi-au iesit niciodata…

Răspuns
ISABELA septembrie 16, 2010 - 6:05 pm

La mine au crescut ceva, dar nu mult. Da, sunt foarte satioase si gustoase.
Mersi!

Răspuns
DiAnais septembrie 16, 2010 - 4:34 pm

Mi-au placut si mie astea dar m-am cam suparat pe ele ca nu au crescut si nu prea erau pufoase. 🙂 Stiu ca e de la banana, bine macar ca-s gustoase!
Foarte faine ti-au iesit!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.