Briose cu legume
Briose savuroase cu patru legume diferite. Usoare si pufoase, sunt ideale pentru bebelusi, copii mici si parinti!
Este deja mijlocul verii, iar noi petrecem din ce in ce mai mult timp prin gradina si pe strada cu alti copii. Zilele de vara sunt lungi, calduroase, dar atat de frumoase aici la tara, la noi! Matei se lasa cu greu convins sa intre in casa, iar atunci cand o face, e sa ne spalam si sa luam masa!
Briosele dulci ori sarate, sunt salvarea mea! Ideale pentru micul-dejun, gustare sau atunci cand ne plimbam cu trotineta ore in sir pe afara!
Astazi va propun niste briose sarate, ideale pentru indreaga familie si perfecte de a fi luate in caserola si puse in geanta!
Aceste briose sarate sunt ok pentru copilasi de cand incep sa manance singuri bucatele de mancare.
Briose cu legume – sfaturi de gatit
- Ai grija ca dupa ce ai ras zucchinii si morcovii sa-i storci foarte bine de lichid. Te poti folosi de un prosop de bucatarie sau o bucata de tifon. Sucul ramas sa nu-l arunci! Seara cand faci paste, adauga-l in sos! Un deliciu.
- Nu amesteca compozitia. Rezistati tentatiei de a amesteca prea mult in compozitie. Cateva miscari, cat sa se incoproreze ingredientele si atat!
- Nu va zgargiti la legume. Daca copilului tau nu-i place una dintre legume, inlocuieste-o cu alta sau adauga in plus din celelalte. Dar Aceste briose sunt savuroase cu mukte legume, incat copilul tau nu o sa-si dea seama!
- Ungeti tava de briose bine cu ulei! Daca folositi o tava de briose fara hartie speciala, va recomand sa o ungeti foarte bine.
- Fii atent la timpul de coacere! Daca scoateti briosele din cuptor prea repede, vor fi lipicioase si nefacute. Prea mult in cuptor, riscati sa fie uscate. Fiecare cuptor este diferit, asa ca, in timp, ar trebui sa urmariti timpul de coacere a acestor briose. Cu cateva minute inainte de a fi gata, in centrul briosei, infigeti o scobitoare, daca iese curata, ar trebui sa fie copate.
Cum sa pastrati briosele cu legume
Acum ca ati pregatit aceste briose savuroase, atunci trebuie sa va asigurati ca le-ati depozitat corespunzator.
Iata sfaturile mele pentru a pastra briosele:
- Lasati briosele sa se raceasca pe un gratar de sarama
Inainte de a pastra briosele, este important sa le permiteti sa se raceasca complet. Eu le lasa cateva minute sa se raceasca in tava si dupa le scot cu grija pe un gratar si le las acolo sa se raceasca complet. - Daca nu le mancati pe toate, un mod bun de depozitare este sa le congelati. Infasurati fiecare briosa in folie transparenta si dupa intr-o punga cu zip. Asa le puteti pastra la congelator 2-3 luni. Le puteti reincalzi in cuptorul preincalzit la 180 gradeC.
- Puteti refrigera aceste briose, dar nu este recomandat. Temperatura din frigider modifica textura briosei si le pot face sa se strice mai repede.
- Depozitarea la temperatura camerei este varianta cea mai buna pentru aceste briose. Folositi un recipient care se inchide etans. La baza lui puneti hartie, briosele, iar deasupra iar hartie. Aceasta absoarbe umezela din briose.
Alte legume pe care le puteti folosi in reteta:
- Ardei gras rosu taiat cubulete
- Spanac tocat
- Ceapa, ciupeci, praz
- Rosii cuburi sau rosii uscate
- Ierburi aromatice
Pentru 12 persoane :: Preparare 15 minute :: Coacere 20 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
- 1 zucchin mediu (250 g), ras
- 1 morcov mediu (120 g), ras
- 30 g mazare congelata
- 125 g branza cheddar, rasa
- 125 ml lapte
- 60 ml iaurt grecesc
- 60 ml ulei de masline
- 2 ou
- 250 g faina integrala
- 3 lingurite praf de copt
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 180C.
- Asezati zucchini si morcovul intr-un prosop si ii stoarceti foarte bine de apa.
- Adaugatii intr-un bol incapator impreuna cu mazarea. Adaugati branza, laptele, iaurtul, uleiul de masline si ouale si amestecati pana se combina.
- Adaugati faina si praful de copt. Amestecati pana se combina totul.
- Impartiti compozitia egal in 12 forme de briose. Le coaceti 20-25 de minute.
Eu folosesc deobicei un amestec din faina integrala, cu alba, spelta sau de naut. Dar briosele ies perfcet si doar cu faina alba.