851
Mama imi tot spunea ce bun este, il pregateste in fiecare week-end si nu se mai satura de el :). Astazi l-am incercat si eu si am mancat portie dubla. Este foarte bun. In toamna asta nu am pregatit nimic cu dovleac, dar zilele astea recuperez.
Pentru 4 persoane :: Rapid :: Dificultate scazuta :: Preparare 10 minute :: Fierbere 30 minute
Ingrediente:
– 1/2 dovleac de placinta, cca.300 g
– 150 g orez
– 1 fir ceapa verde
– ulei de masline
– sare
– parmezan
Ingrediente:
– 1/2 dovleac de placinta, cca.300 g
– 150 g orez
– 1 fir ceapa verde
– ulei de masline
– sare
– parmezan
Preparare: taiem dovleacul in doua.
Ii scoatem semintele, il curatam de coaja si il taiem in cuburi. Il aruncam in apa calda si il lasam sa fiarba pana se inmuaie.
Il scoatem pe o farfurie (zeama in care a fiert nu o aruncati) si il pasam usor cu o furculita.
Ceapa o tocam si o calim in doua linguri de ulei de masline. Adaugam orezul si il lasam putin pe foc pana incepe sa sticleasca. Turnam incet apa in care a fiert dovleacul si piureul de dovleac. Lasam sa fiarba la foc mic, pana se face orezul. Potrivim de sare.
Serviti-l cald, cu parmezan ras.
Sa aveti un week-end minunat!
7 comentarii
Foarte buna idee, Isabela! Multumesc! Chiar si sotul meu a fost foarte incantat. Cu ocazia asta am descoperit si noi acest tip de dovlecel. Spor in continuare!
Am facut reteta in aceasta seara dar fara ulei. A iesit foarte buna 🙂
te asteapta un premiu pe blogul meu
Hi… Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors
Iti place whisky-ul? Intra pe blogul meu si iti ofer gratuit o sticla de Chivas Regal!
Hola, me encanta lo que haces y puedo deducir algunas cosas , pero es difícil , te puedo sugerir que instales un traductor google? así podríamos verte muchos mas.
Espero volver pronto.
saludos
Chiar ieri am facut si eu. Bun intradevar! 🙂