
Pentru 4 persoane :: Rapid :: Dificultate scazuta :: Preparare 10 minute :: Fierbere 30 minute
Ingrediente:
– 1/2 dovleac de placinta, cca.300 g
– 150 g orez
– 1 fir ceapa verde
– ulei de masline
– sare
– parmezan
Ingrediente:
– 1/2 dovleac de placinta, cca.300 g
– 150 g orez
– 1 fir ceapa verde
– ulei de masline
– sare
– parmezan

Ii scoatem semintele, il curatam de coaja si il taiem in cuburi. Il aruncam in apa calda si il lasam sa fiarba pana se inmuaie.
Il scoatem pe o farfurie (zeama in care a fiert nu o aruncati) si il pasam usor cu o furculita.
Ceapa o tocam si o calim in doua linguri de ulei de masline. Adaugam orezul si il lasam putin pe foc pana incepe sa sticleasca. Turnam incet apa in care a fiert dovleacul si piureul de dovleac. Lasam sa fiarba la foc mic, pana se face orezul. Potrivim de sare.
Serviti-l cald, cu parmezan ras.
Sa aveti un week-end minunat!
7 comentarii
Foarte buna idee, Isabela! Multumesc! Chiar si sotul meu a fost foarte incantat. Cu ocazia asta am descoperit si noi acest tip de dovlecel. Spor in continuare!
Am facut reteta in aceasta seara dar fara ulei. A iesit foarte buna 🙂
te asteapta un premiu pe blogul meu
Hi… Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors
Iti place whisky-ul? Intra pe blogul meu si iti ofer gratuit o sticla de Chivas Regal!
Hola, me encanta lo que haces y puedo deducir algunas cosas , pero es difícil , te puedo sugerir que instales un traductor google? así podríamos verte muchos mas.
Espero volver pronto.
saludos
Chiar ieri am facut si eu. Bun intradevar! 🙂