2,2K
Pentru o cina usoara, va recomand sa incercati reteta aceasta de risotto cu creveti.
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Fierbere 30 minute :: Dificultate redusa
Ingrediente:
– 1 ceapa
– 2 catei de usturoi
– ulei de masline
– 200 g creveti
– putin vin alb
– 300 g orez, special pentru risotto
– 30 g unt
– sare, piper, patrunjel verde
Preparare: va recomnd sa folositi creveti proaspeti, sunt mult mai gustosi decat cei congelati. Crevetii ii decorticati cu grija, iar din resturi faceti o supa (stock) cu apa si putina sare. Aceasta va fi baza noastra pentru risotto.
Ceapa tocata marunt, o prajiti in putin ulei de masline. Adaugati si usturoiul zdrobit, il lasati putin, doar cat sa dea aroma si il scoateti.
Adaugati crevetii. Ii lasati doar forte putin, stingeti cu vin alb. Adaugati orezul, si amestecati pana devine usor sticlos si absoarbe tot lichidul. Turnati supa de peste, putin cate putin, atat cat este necesar pentru risootto.
Cand este aproape gata adaugati untul si patrunjelul verde tocat. Potriviti de sare,
Il servit cat este inca cald!
5 comentarii
Oooo, toate ca toate pana la risotto cu creveti!! Vai ce pofta ne-ai facut….dar si de vacanta >3< te pupam Isabela
Un risotto de masterchef si eu gatesc , insa chestii mai traditionale, am sa incerc si aceasta reteta sa vedem cum iese :). Felicitari
Din nou o reteta care-mi va folosi.
Fiind la dieta eu si sotul, incercam sa consumama mancare usoara si saraca in calorii.
Cred ca in loc de risotto, voi fierbe orez basmati si salbatic ca mi-am facut provizii serioase :).
Te pupik!
O dupa-amiaza excelenta!
Ador risotto cu creveti..si in special crevetii!
Ciao…o zi buna!
Imi plac foarte mult crevetii. Eu nu am folosit decat gata decorticati. O sa incerc, la sfatul tau, pe cei proaspeti 🙂