1,2K
Daca nu stiti, aflati acum, dar eu sunt o mare iubitoare de paste. Bine in general bucataria italieneasca imi place mult de tot. Dar pastele raman in topul preferintelor mele. Simple, umplute, sub forma de lasagnea, toate sunt pe placul meu. Pana acum nu am mai facut paste proaspete in casa. Nu m-am incumetat din cauza ca nu am masina speciala si am zis ca nu merita osteneala si chinuiala sa le fac eu de una singura. Dar sincer nici nu se compara cu cele din comert.
Acestea sunt dulci, aromate si chiar daca pentru a face doua portii bune de tortellini, iti trebuie o rabdare de chinez batran :)). Dar se merita, la final, veti obtine un desert super special si extrem de bun.
Reteta de paste de ciocolata este foarte simpla, doar sa nu faceti ca mine si sa scapati tot borcanul de cacao in aluat. Recunosc ca le-am facut un pic cam negre, dar cacaua e de vina :))
Ingrediente:
Pentru pastele de cacao:
– 275 g faina 00, speciala pentru paste sau pizza
– 80 g cacao
– 3 oua mari
Pentru umplutura:
– 150 g mac macinat
– 100 g zahar
– 100 ml lapte
– esenta de migdale
Pentru sosul de zmeura:
– 400 g zmaura
– sucul de la un lime
– 80 g zahar
– 2 lingurite de amidon
In plus migdale feliate.
Preparare: pe o suprafata de lucru adaugati faina, cacaua si in mijloc ouale sparte. Framanati un aluat. Daca vi se pare prea vartos, puteti adauga o lingura doua de apa. Cand devine neted si elastic, il infasurati in folie alimentara si il dati la rece pentru 1 ora.
Intre timp pregatiti umplutura: fierbeti macul cu zaharul si laptele, pana devine o compozitie destul de omogena. Puteti sa mai adaugati lapte, pana ajunge la consistenta dorita. Umplutura nu trebuie sa fie fluida, sa o fierbeti pana devine destul de inchegata. La urma puteti adauga si esenta de migdale.
Eu cand o sa mai prepar pastele, am sa adaug si martipan.
Sosul de zmeura: am folosit zmeura congelata, pe care am lasat-o sa se dezghete cu zaharul si sucul de lime. Dupa am fiert-o la foc mic. Daca vi se pare ca nu este destul de gros sosul, puteti adauga la sfarsit amidon dizolvat in putina apa.
Si acum sa ne apucam de facut tortellini. Luam o bucata de aluat, o intindem, dar nu foarte subtire si dupa o taiem in patrate egale. Uitati aici un filmulet in care va arata cum se fac tortellini.
Asa dupa ce ati terminat pe toti de facut, ii pastati intr-o punga, inchisa bine. In frigider rezista 1-2 zile si la congelator 30 de zile.
Ii fierbeti doar cateva minute. Cand se ridica la suprafata sun gata.
I1 serviti pe pat de sos de zmeura si cu multe migdale pe deasupra.
3 comentarii
ce specialitate!!!!!! imi place mult
Chiar ma miram ca doar de la cacaua sa fie asa inchise la culoare 😛 dar citind randurile tale am inteles unde-i „buba: 😀
Intr-adevar e nevoie de multa rabdare pentru ele, dar si rezultatul este pe masura, felicitari!
Pupici
Cred ca sunt foarte buni.Bravo!