Francezii ii spun french toast, eu si fratele meu le spuneam paine inmuiata, iar ele sunt defapt friganele. Cand eram mici acest desert continea doar 4 ingrediente: paine, oua, lapte si zahar. Si ne bateam pe fiecare felie pe care o scoteam calda din tigaie! O nebunie! Era desertul ala simplu, pe care il pregateam chiar si noi in vacante sau cand veneam de la scoala si aveam voie sa intram in bucatarie!
De obicei acest desert era pregatit doar cu ingrediente de la noi din curte si nu trebuia sa ne ducem pana la magazin sa luam ceva.
Am copilarit la tara si sunt foarte mandra de lucru acesta. Am invatat sa pretuiesc fiecare lucru, sa nu irosesc mancarea, sa nu o arunc. Cred ca bucuria vine din lucruri simple si ar trebui sa ne bucuram mai mult de ce avem si sa pretuim.
Acum ca am crescut si am acces la foarte multe ingredinete, cand eram mica habar nu aveam de foarte multe dintre ele, am adaptat putin painea inmuiata a fratelui meu si am adaugat zahar de cocos, foarte putin, pentru ca indulceste mult, scortisoara si nucsoara, acestea doua vin la pachet, pentru ca merg foarte bine impreuna si la final, am servit painea cu sirop de artar si capsune.
Mai jos va las reteta video si nu uitati sa va abonati la canalul meu de YouTube pentru si mai multa inpiratie.
Pentru 2 persoane :: Preparare 10 minute :: Coacere 10 minute :: Dificultate scazuta
Ingredinete:
– 3 felii de paine
– 3 oua
– un praf de sare
– 2 linguri zahar de cocos
– care un praf de scortisoara si nucsoara
– 200 ml lapte de vaca
– un cub de unt, pentru frigere
– sirop de aratar sau alt sirop
– capsune
Mod de preparare: folositi o paine de tara, cat mai naturala si veche de o zi. Taiati felii groase de 1 cm. Daca feliile sunt prea mari, le mai taiati odata in doua.
Separat, bateti cele trei oua cu sarea si aromele. Adaugati zaharul si laptele.
Topiti untul intr-o tigaie la foc mediu.
Inmuiati painea in amestecul de oua. O lasati la scurs pe o alta farfurie.
O prajiti pe ambele parti pana devine aurie.
Serviti friganelele cu sirop de artar si capsune.
[yumprint-recipe id=’13’]