Rulada in doua culori – fara coacere

de Isabela Spataru

Rulada in doua culori – fara coacere – Dulciurile copilariei

[line]

IMG_9548

Reteta aceasta de rulada o stiu de la buna mea matusa, Reta. De fiecare data cand ajung acasa si ii spun ca am mai publicat una dintre retetele ei, se bucura tare mult. Aceasta reteta este una dintre acelea pe care o faceam cu totii, cand ne strangeam in bucatarie si povesteam ce s-a mai intamplat in ultimul timp. De fapt, dupa pararea mea, cele mai importante discutii, de-alungul vietii mele, au avut loc in bucatarie. Si cum la acea vreme, multe dintre ingredientele pentru prajituri veneau din propria curte, putine erau cele pe care le luam de la magazin.
Cand am primit provocarea prietenilor de la Coseli sa pun in practica sloganul lor – “Prajituri pentru ai tai, facute cu ai tai”, mi-am zis ca aceasta provocare mi se potriveste de minune, deoarece asa faceam si noi in familia noastra, participam cu totii. Fie ca mama ma ajuta cu spalatul tavilor (grea misiune, va zic), fie ca mamaia imi spargea nucile, iar frate-miu mai dadea o fuga la magazin sa mai cumpere un pachet de unt, toata familia participa la realizarea acelui dulce.

IMG_9498

Incerc sa pastrez aceleasi obiceiuri si la mine acasa, si de fiecare data cand pregatesc un dulce al copilariei, fiecare pas pe care il fac in pregatirea lui imi aduce aminte de o perioada a vietii.

IMG_9531

Cu ocazia asta lansez si un mic concurs, o provocare pentru voi, sa-mi spuneti care este desertul vostru preferat, dulcele copilariei de care va aduceti mereu aminte!
Imi lasati un comentariu aici pe blog, pana pe data de 3 octombrie. Unul dintre voi va fi rasplatit cu o multime de esente de la Coseli.
Abia astept povestile voastre! 🙂

IMG_9617

 

Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificultate scazuta :: Fara coacere

Ingrediente:
Baza de cacao:
– 500 g bscuiti cu cacao
– 1 cana de lapte, aproximativ 200 ml
Baza de nuca de cocos:
– 200 g unt la temparatura camerei, minim 80% grasime
– zahar pudra Coseli, dupa gust
– 100 g nuca de cocos, plus extra
– putina sare
– 1 lingurita esenta de vanilie Coseli
Ustensile:
– tel para
– sucitor
– folie alimentara
PicMonkey-Collage19
Mod de preparare: ne ocupam de prima foaie, cea de cacao. In robot maruntiti biscuitii pana devin un pesmet fin. Ii transferati intr-un bol peste care turnati lapte treptat. Cu ajutorul unei spatule amestecati usor pana cand totul devine o pasta omogena si nu prea lipicioasa. Acoperiti bolul pana ne ocupam de umplutura de cocos.
Este important sa folositi untul la temperatura camerei pentru a-l spuma cu usurinta. Un truc pe care il stiut tot de la mama, daca uiti sa scoti untul la timp din frigider, incalzeste apa intr-un ibiric, asa cat pentru un ceai, varsa apa si dupa acopera pachetul de unt cu ibricul cald. Lasa-l acolo vreme de 5 minute.
IMG_9560
Un lucru la fel de important, untul sa aibe cel putin 80% grasime.
Intr-un bol adaugati untul moale si cu ajutorul unui tel para il spumati bine. Adaugati zahar pudra dupa gust. Eu prefer dulciurile mai putin dulci, de aceea am pus vreo 5 linguri. Amestecati pana cand se incorporeaza in unt. La final adaugati nuca de cocos rasa si esenta de vanilie. Crema de unt si cocos este perfecta!
IMG_9608
Asamblare rulada: pe suprafata de lucru intindeti o bucata de folie alimentara. Adaugati foaia de cacao si deasupra o alta bucata de folie alimentara. Cu ajutorul unui sucitor indineti o foie cu o grosime de aproximativ 1 cm. Adaugati crema de cocos, deasupra o alta bucata de folie si intindeti. Cele doua foi sunt suprapuse. O rulati usor, va ajuati de folia de dedesubt. Strangeti bine rulada la capete.
O dati pentru cel putin 2 ore la rece.
O taiati felii, peste care mai presarati nuca de cocos rasa.
IMG_9571

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.