Guguluf cu mascarpone

de Isabela Spataru
Guguluf cu mascarpone
IMG_8813
Guguluf, sau chec este in desert pe cat de simplu pe atat de bun! Nu ai nevoie de prea mult timp sa il pregatesti. Ingredientele de fata le aveti mereu in bucatarie, asa ca nu va mai ramane decat sa-l incercati! Este perfect la micul-dejun sau seara alaturi de o cana de lapte.

Pentru 6 persoane :: Preparare 20 de minute :: Coacere 45 minute :: Dificultate scazuta
Ingredinete pentru o forma cu diametrul de 24 cm:
– 400 g faina alba
– 200 g mascarpone
– 3 oua medii
– 200 g zahar
– 70 g unt
– 1 pliculet praf de copt
Decor:
– ornamente pentru prajituri
– zahar pudra
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Untul sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol cerneti faina impreuna cu praful de copt.
Separat bateti spuma ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugati untul la temperatura camerei si mascarponele. La final faina cernuta impreuna cu praful de copt. Mixati bine pana cand compozitia capata un aspect cremos.
Forma de guguluf o ungeti cu putin unt si faina. Turnati compotia in ea.
O dati la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Dupa acest timp pueti incerca prajitura cu o scobitoare, pe care o infigeti cat mai aproape de centrul ei. Daca iese curata, inseamna ca prajitura este gata.
Lasati prajitura sa se raceasca in forma si dupa o rasturnati pe un gratar de sarma.
La sfarsit veniti cu o ploaie de zahar pudra si ornamente pentru parjituri.
IMG_8835
IMG_8890

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult