1,1K
De mica sunt fan Nutella. Imi placea la nebunie, tin minte ca nu imi imaginam micul dejun fara o felie de paine prajita cu nutella si un pahar de suc de portocale.
Acum o mananc ocazional, doar cand am mare pofta de clatite cu nutella sau stiu e ce alt desert cu ciocolata.
Cum imi place asa de mult, am zis sa o incerc sa o fac si in casa. Am caut pe net o reteta de Nutella si am dat peste cea a lui David Lebovitz. Foarte buna reteta, se aseamana la gust cu cea originala.
Acum o mananc ocazional, doar cand am mare pofta de clatite cu nutella sau stiu e ce alt desert cu ciocolata.
Cum imi place asa de mult, am zis sa o incerc sa o fac si in casa. Am caut pe net o reteta de Nutella si am dat peste cea a lui David Lebovitz. Foarte buna reteta, se aseamana la gust cu cea originala.
Ce ne trebuie:
– 200 g alune de padure
– 400 ml lapte integral
– 40 g miere
– putina sare
– 170 g ciocolata amaruie
– 140 g ciocolata cu lapte
– 200 g alune de padure
– 400 ml lapte integral
– 40 g miere
– putina sare
– 170 g ciocolata amaruie
– 140 g ciocolata cu lapte
Preparare: alunele le rumenim la cuptor 10-15 minute, pana capata o culoare maro-aramie. Le lasam sa se raceasca si in palme le frecam pana pielita de pe ele o sa cada.
Incalziti laptele. Ambele feluri de ciocolata le topiti pe bain-marie.
In robot macinati bine alunele de padure, cat de fin posibil. Adaugati ciocolata topita si mierea. Mixati pana devine o pasta fina.
Adaugati treptat laptele si mixati. Nu va speriati daca compozitia este prea lichida, la frigider se va inchega foarte bine.
Turnati crema de ciocolata in borcan si dati-o la frigider. Se poate pastra la rece pana la o saptamana.
10 comentarii
Deci e buna, da Isabela?Ca la cum arataaa.te pupam
Vai cat de bine arata Isa draga!
Cred ca e delicioasa! Sper sa o incerc si eu. Daca nu acum, macar de sarbatori.
Te pupic!
Ei, deci asa se face. In poze pare la fel ca Nutella reala.
Tocmai aseara citeam ingredientele de pe borcanul cu nutella, ce-i drept cam 25 % e alune, cacao, lapte praf … dar la restul de 75% cam stramb din nas. Cu siguranta o sa incerc reteta asta, mai ales ca e plina piata de alune!
Faptul ca este facuta cu miere si nu cu zahar este un lucru foarte bun dar poate mergea si caco inloc de ciocolata ca sa fie mult mai naturala
Arata super bine!!!Minunata idee:)O seara buna!
Imi place Nutella si imi place cum arata a ta, multumim pentru reteta, bine de stiut 🙂
waw cum arata,m-ai dat gata cu reteta asta,neaparat trebuie sa o fac !
n-am incercat hamemade nutella dar cred ca e delicioasa.un week-end minunat!
Am pe lista Homemade Nutella a lui Lebovitz de un an, si nu mai ajung sa o fac… M-ai stimulat! Cand am timp o fac! :)) Pozele tale sunt din ce in ce mai minunate! Pupici, frumoasa! <3<3<3