1,2K
In ton cu vremea de afara! E toamna, dovlecii inca se mai gasesc, asa ca daca va plac supele creme, incercati-o, e delicoasa!
Pentru 4 persoane :: Preparare 15 minute :: Dificultate scazuta :: Fierbere 30-35 minute
Ingrediente:
– 2 linguri de unt
– ½ ceapa
– 1 morcov
– 700 g dovleac, curatat, scos semintele si cuburi
– 1 cartof mediu
– ½ lingurita ghimbir ras
– 1 lingurita scortisoara
– ½ lingurita curry
– ½ lingurita sare
– 750 ml supa de pui
– piper
– smantana, pentru garnisire
Ingrediente:
– 2 linguri de unt
– ½ ceapa
– 1 morcov
– 700 g dovleac, curatat, scos semintele si cuburi
– 1 cartof mediu
– ½ lingurita ghimbir ras
– 1 lingurita scortisoara
– ½ lingurita curry
– ½ lingurita sare
– 750 ml supa de pui
– piper
– smantana, pentru garnisire
Preparare: topiti untul intr-o cratita. Adaugati ceapa si morcovul taiat. Sotati pentru 3 minute, pana ceapa devine transparenta.
Adaugati dovleacul cuburi, cartoful, ghimbirul, curry, scortisoara si sarea. Sotati pentru inca 2 minute. Adaugati supa. Lasati sa inceapa sa fiarba. Cand fierbe, reduceti focul la mic, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba pentru 30-35 de minute, pana legume sunt moi.
Cu blenderul transformati totul in piure. Adaugati piper dupa gust.
Serviti cu smantana.
6 comentarii
Buna ziua,
Mi se pare foarte interesanta aceasta reteta.
A,bine ca mi-ai amintit ca am si eu reteta de supa de dovleac cu curry si lapte de cocos.Delicioasa,exotica,mmm!!!
Yammy!
XoXo
Plami
http://www.fashionthrill.com/
Tocmai acum in ajunul sarbatorii de Halloween cred ca se potriveste foarte bine o reteta cu dovleac.
Ce frumos arata!!!Imi place aroma de curry!Pupici si o seara buna!
ce supa frumoasa si delicioasa!
o zi frumoasa draga Isabela! :*