
A iesit o paine maga-delicioasa!
Ingredinete:
– 468 g faina alba
– 95 g faina de secara integrala
– 1 1/2 lingura zahar
– 1/2 lingura sare
– 354 ml apa calduta
– 20 g drojdie
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
– 468 g faina alba
– 95 g faina de secara integrala
– 1 1/2 lingura zahar
– 1/2 lingura sare
– 354 ml apa calduta
– 20 g drojdie
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Preparare: adaugam toate ingredientele in galetusa masinii de paine. Lasam sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul.
Ne ungem mainele cu foarte putin ulei si dam forma aluatului, in cazul meu, rotund. Lasam sa creasca la loc cald pentru vreo 20 de minute. Intre timp preincalzim cuptorul.
O coacem la 180 gradeC, pentru 45 de minute.
5 comentarii
Arata delicios 🙂
Superbe imagini !! si delicioasa painica !
Eu painea numai in casa o coc.A ajuns mirosul pana la mine.O seara buna.Daca-ti face placere poate mi te alaturi sa ma urmaresti,doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogosfera.Multumesc,sper ca nu am deranjt.
Imi place painea de secara; am vazut ca predomina totusi faina alba. S-ar putea face cu mai multa faina de secara?
ce painica frumoasa! imi place foarte mult faina de secara si o folosesc destrul de des! foarte frumoase florile :*