842
Prefer sa mananc la micul dejun chestii cat mai sanatoase! Iaurt + muslli si cafeaua langa. Smoothie de diferite fructe, fresh de portocale, fructe ca atare, cam asa arata diminetile mele. Nu sar niciodata micul dejun, cateodata mananc atat de bine dimineata ca pana dupa-amiaza nu-mi mai este foame.
Painea prajita cu unt si miere e o placere vinovata pentru mine. Nu o mananc mereu, doar asa de doua-trei ori pe luna. Eii am cautat o reteta de painica buna, cu seminte de susan, miere si curmale. Oooo god! Ce poate fi mai bun pentru mine? Nimic! :))) Plus ca nu are oua, zahar sau unt. Si contine si o parte faina integrala de secara. V-am facut curiosi, nu?
Eu am terminat-o deja, ma uit acum fotografii si inghit in sec, cat de bine miroase calda.Ingrediente:
– 280 g faina alba
– 80 g faina integrala de secara
– 1/2 lingurita sare
– 20 g drojdie proaspata
– 200 ml apa calda
– 3 linguri ulei
– 3 linguri miere de albine
– 90 g curmale confiate
– 2 linguri susan
Painea prajita cu unt si miere e o placere vinovata pentru mine. Nu o mananc mereu, doar asa de doua-trei ori pe luna. Eii am cautat o reteta de painica buna, cu seminte de susan, miere si curmale. Oooo god! Ce poate fi mai bun pentru mine? Nimic! :))) Plus ca nu are oua, zahar sau unt. Si contine si o parte faina integrala de secara. V-am facut curiosi, nu?
Eu am terminat-o deja, ma uit acum fotografii si inghit in sec, cat de bine miroase calda.Ingrediente:
– 280 g faina alba
– 80 g faina integrala de secara
– 1/2 lingurita sare
– 20 g drojdie proaspata
– 200 ml apa calda
– 3 linguri ulei
– 3 linguri miere de albine
– 90 g curmale confiate
– 2 linguri susan
Preparare: framantati un aluat din ingredientele de mai sus, fara curmale si susan. Il lasati sa creasca la loc cald pana isi dubleaza cantitatea.
Cand aluatul este crescut il rasturnati pe planseta de lucru si adaugati curmalele tocate marunt si susanul. Framnatati pana se amesteca in aluat.
Dati aluatului forma de sul si il asezati intr-o forma de chec.
Lasati sa cresca aproximativ 30 de minute. Dati painica la cuptorul preincalzit la 180 gradeC pentru 45 de minute.
O lasati sa se raceasca pe un gratar.
E demential de buna, satioasa, nu prea dulce. La micul-dejun e perfecta!
Sa aveti o saptamana reusita!
3 comentarii
arata ff bine! pup
Mmmm,aromata trebuie sa fie aceasta painica!!
o noapte linistita!
Imi plac toate ingredientele din painica ta si sa-ti spun ca mie imi place la micul dejun, cand sunt acasa, o felie de paine prajita cu unt si cafea fierbinte. Mi se pare ca se asorteaza de minune, untul si cafeaua.
Si ce mananci tu dimineata imi place, asa ca am fi prietene bune de mic dejun :)))
Numai bine!