Paine integrala cu seminte de in si floarea-soarelui

de Isabela Spataru
Bread with flax and sunflower seedsA venit toamna, a venit si timpul sa dam drumul la cuptor si sa coacem painici bune si sanatoase!
Ador sa miroasa a paine calda in casa !
Painica pe care am preparat-o este din faina de grau integrala, se gaseste la magazinele DM si seminte de in si floarea-soarelui. Foarte gustoasa si foarte satioasa.

Whole wheat flour

Pentru 1 paine avem nevoie de:
– 350 g faina de grau integrala
– 200 ml apa calduta
– 1/2 lingurita sare de mare
– 2 lingurite miere de albine
– 20 g drojdie proaspata
– 2 linguri ulei de masline
– 50 g seminte de in
– 50 g seminte de floarea-soarelui
Preparare: la masina de paine: adaugati toate ingredientele in galetusa, fara seminte si lasati sa-si faca masina treaba. Cand mai are masina doar un minut de framantat adaugati si semintele. Lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul. Daca nu aveti masina de paine, framantati aluatul cu mana, la sfarsit adaugati semintele. Lasati sa creasca la loc cald.
Dupa ce a crescut, dati aluatului forma de sul si il asezati in forma de paine. Lasati sa creasca. Ungeti painica cu lapte si presarati seminte de in si floarea-soarelui.
Dati painea la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 45 de minute.Bread with flax and sunflower seeds

Related Posts

6 comentarii

Carti Regale ianuarie 9, 2013 - 6:37 pm

Va recomandam cartea PAINE IN CUPTORUL AUTOMAT – PESTE 120 RETETE PENTRU 750g SI 1000G PAINE de MIRJAM BEILE

Puteti achizitiona cartea de la CARTIREGALE
Telefon: 0746407499
Pret: 9 RON

Painea este un element important al alimentatiei noastre. Tocmai de aceea ar trebui sa stim ce ingrediente contine.
Nu este vorba doar despre alergici, ci despre toata lumea ce vrea sa se hraneasca sanatos. In mod evident au si gusturile fiecaruia o mare importanta.
De toate acestea puteti tine seama cel mai bine cu cuptorul automat.
Prepararea clasica a painii este anevoioasa si obositoare. Pe langa aceasta mai sunt necesare si cunostinte privind timpul de framantare, crescutul si temperatura aluatului.
Mai simplu si mai comod este insa cuptorul automat, care preia toate sarcinile acestea istovitoare ce va ocupa timpul.
Amestecat, framantat, crescut, copt – totul se desfasoara complet automat. Acest aparat va ofera paine de casa proaspata si sanatoasa cu un efort minim. Si asta nu e tot! Automatul nu face ca prin minune numai paine proaspata dupa dorintele dumneavoastra, ci poate si multe altele, cum ar fi sa framante aluatul de pizza sau, in functie de model, chiar sa prepare marmelada. Aparatul consuma intre un sfert si o jumatate din cantitatea de curent folosita de un cuptor clasic.

Extras din carte:
Cadou cu pâine şi sare
Pentru 1 pâine:
1 reţetă de pâine la alegere
1 un vas mic de lut termorezistent
sare
Pâinea se coace după instrucţiunile obişnuite la cuptorul automat. înainte de începerea coacerii se introduce, de sus, vasul de lut în aluat. După sfârşitul programului se scoate pâinea şi se lasă la răcit. Vasul va rămâne în pâine. Sarea o puteţi pune în vas direct sau într-o pungă mică transparentă legată cu o panglică elegantă.
Ştiaţi că…?
Pâinea şi sarea sunt cele mai importante alimente din casă şi nu ar trebui să lipsească niciodată. Pentru ca pâinea şi sarea să nu se termine niciodată, acest cadou este ideal la ocazia mutării în casă nouă.
Aluat din cuptoarele automate
Cuptorul automat se poate folosi cu succes şi ca un mic malaxor. Adăugaţi ingredientele în formă şi alegeţi programul „aluat”. După ce aluatul a fost frământat, scoateţi-1 din formă şi prelucraţi-1 cum doriţi.
Aluat sărat cu drojdie
Rezultă 1 tavă 250 ml lapte călâi 60 g unt
1 ou (mărimea M) 500 g făină de grâu tip 405 20 g drojdie proaspătă 1 vârf de cuţit de sare grăsime pentru tapetat Se adaugă în formă toate ingredientele şi se porneşte programul „aluat”. După frământare se scoate aluatul şi se mai frământă o dată manual pentru ca apoi să se lase la odihnit cea. 20 de minute acoperit cu o cârpă curată. Aluatul se aşează pe suprafaţa de lucru dată în prealabil cu făină şi se întinde până se obţine o cocă de 1-1,5 cm grosime. Apoi se aşează pe o tavă tapetată şi se pun deasupra ingrediente după preferinţe.
Aluat dulce cu drojdie
Rezultă 1 tavă
200 ml lapte călâi
80 g unt
1 lingură ulei
1 ou (mărimea M)
500 g făină de grâu tip 405
40 g drojdie proaspătă
50 g zahăr
1 vârf de cuţit de sare
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
grăsime pentru tapetat
Se adaugă în formă toate ingredientele şi se porneşte programul „aluat”. După frământare se scoate aluatul şi se mai frământă o dată manual pentru ca apoi să se lase la odihnit cea. 20 de minute acoperit cu o cârpă curată. Aluatul se aşează pe suprafaţa de lucru dată în prealabil cu făină şi se întinde până se obţine o cocă de 1-1,5 cm grosime. Apoi se aşează pe o tavă tapetată şi se pun deasupra ingrediente după preferinţe.

Răspuns
alinutza noiembrie 9, 2010 - 8:25 am

Chiar cautam o astfel de reteta, sa mai diversific painea. Multumesc. Ma bucur ca te-am descoperit. Te voi urmari cu mult drag. Si ce prajiturele am vazut aici, vai vai, musai sa le incerc si eu. Numai de bine in continuare.

Răspuns
stefania octombrie 5, 2010 - 1:48 pm

Questo pane è bellissimo !

Răspuns
health octombrie 4, 2010 - 6:56 pm

buna, hanitoare, nuna si pt regimul de slabit,.. ce sa mai .. sanatate curata…

Răspuns
maria elena octombrie 4, 2010 - 3:40 pm

O reteta minunata, o paine foarte reusita.

Răspuns
CristinaK octombrie 3, 2010 - 12:52 pm

Isabela, te pupic pentru reteta 🙂 E genul de paine care-mi place 😉

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.