Foamea e cel mai bun bucatar! Ehee, cu o pofta teribila de dulce intr-o seara, am improvizat pe loc un desert extrem de bun, dar extrem de bun :))). Aromat, dulce-acrisor, ce mai… plus ca eu sunt lesinata dupa aroma de ghimbir.
Cantitati nu am, puneti in functie de gust, dar nu exagerati cu scortisoara si ghimbirul, oricat de mult v-ar placea.
Eu aici am preparat din doua nectarine babane, ar fi cam portia ideala pentru o persoana pofticioasa.
Cantitati nu am, puneti in functie de gust, dar nu exagerati cu scortisoara si ghimbirul, oricat de mult v-ar placea.
Eu aici am preparat din doua nectarine babane, ar fi cam portia ideala pentru o persoana pofticioasa.
Pentru 1 persoana :: Preparare 5 minute :: Fierbere 10 minute :: Dificultate redusa
Ingrediente:
– 2 nectarine coapte
– miere
– scortisoara
– ghimbir
– lamaie
– un cub de unt
– iaurt natural
Ingrediente:
– 2 nectarine coapte
– miere
– scortisoara
– ghimbir
– lamaie
– un cub de unt
– iaurt natural
Preparare: taiati nectarinele in doua, scoteti samburii. In fiecare jumatate turnati cateo lingurita de miere de albine, ghimbit tocat fin si scortisoara.

Topitul cubul de unt si adaugati jumatatile de nectarine, mai intai cu taietura in sus.
Cand incep sa se inmuaie le rasturanti invers. Miscati cratita/grill-ul. Stropiti si putina zreama de lamaie. Le lasati la foc mic, cand le atingeti cu degetul si le simtiti moi, atunci sunt gata. Cam in 5-6 minute sunt facute.
Le serviti pe pat de iaurt natural. En-joy!
[yumprint-recipe id=’2′]
9 comentarii
Ahhhh,cat de bine arata !!!! God, ce pofta mi-ai facut !!
mama! ce bine arata imi fac cu ochiul,salivez deja :-))
drept ca foamea e un bun invatator ! pare ca a iesit ceva delicios ! si extrem de imbietor ,mai ales ca aroma.
sunt foarte bune….am facut si eu , dar nu am pus ghimbir…oricum sunt excelente…felicitari pt idee!
waw..arata tare bine…si ce bune cred ca sunt, iar combinati cu ghimbir e super
blogul tau e dumnezeu
O sa incerc in aceasta seara. Am primit cateva nectarine mari si apetisante pe care o sa le pregatesc dupa reteta asta…
Despre ghimbir ce pot sa spun e unul din condimentele mele prferate atunci cand gatesc retete inspirate din bucataria asiatica si crede-ma e super tare. Eu fac iarna ceai negru cu ghimbir si lapte condesat – super energizant, reteta o am de la o prietena 😉
pare deliocios…desi sincera sa fiu sunt cam reticenta in ceea ce priveste ghimbirul…eu una nu l-am incercat niciodata…imi poti da o idee? cu ce se aseamana la gust?? am inteles ca are un gust putin intepator…hmmm
Cred ca a iesit un gust exotic!Nu?