
Aceasta reteta are un singur inconvenient, daca nu aveti masina de inghetata nu prea cred ca o sa va iasa. Compozitia este moale dupa ce se raceste, iar cand o adaug in masina devine cremoasa, aerata. Acelasi lucru nu se poate obtine daca introduceti compozitia intr-o caserola direct in congelator. Dar, daca vreti totusi sa o incercati si nu aveti masina de inghetata, am sa specific in reteta cum ati putea proceda sa o faceti fara masina.
Pentru 2 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 20 minute :: Congelare la masina 15-20 minute
Ingrediente:
– 250 ml lapte, 3,5 % grasime
– 170 ml lapte condensat dulce
– 150 ml frisca lichida
– 1 galbenus
– esenta de vanilie
– 1 bat de scortisoara
– 120 g american chocolate cookies, fursecuri tipice americane, aprox. 8 fursecuri
Ingrediente:
– 250 ml lapte, 3,5 % grasime
– 170 ml lapte condensat dulce
– 150 ml frisca lichida
– 1 galbenus
– esenta de vanilie
– 1 bat de scortisoara
– 120 g american chocolate cookies, fursecuri tipice americane, aprox. 8 fursecuri

Scoatem batul de scortisoara si lasam compozitia sa se raceasca. Adaugam frisca lichida.
Pentru cei care nu au masina de inghetata: adaugati frisca lichida batuta spuma, in felul acesta compozitia v-a deveni mai cremoasa. Tocati si fursecurile, le adaugati in compozitie. Dati la congelator.
Dam drumul la masina de inghetata: turnam compozitia si lasam sa-si faca treaba masina. Cand inghetata este facuta, adaugati fursecurile tocate in bucatele. Opriti masina.
Savurati-o cu mare pofta, e un deliciu!
5 comentarii
Isa,ma bucur ca ti-a placut reteta mea.Ma mir ca nu ai folosit biscuiti de cioco cu bucati de cioco,tu care esti ciocolatoasa.Denise doar cu de aia vrea.Eu nu ma dau în vînt dupa înghetata asta.Prefer aia de fructe.
Am facut înghetata asta si fara masina,ca uitasem sa pun vasul în congelator.A iesit foarte bine,doar ca toata afacerea necesita mai multa treaba 😀
Frisca,nu are rost sa o bateti,pentru ca odata amestecata cu laptele,devine lichida.Iar compozitia mai sta si o ora la rece pentru odihna si combinarea aromelor…deci bule de aer…pa 🙂
Important este ca laptele aromatizat sa nu depaseasca 70-80 °C pe baia de apa,ca altfel înghetata va avea gust de ou.Compozitia lichida se da la congelator,si se amesteca cu mixerul la fiecare 20 minute.Cînd înghetata capata consistenta,se adauga biscuitii maruntiti si se amesteca.Daca sînt pusi de la început în compozitia lichida,nu mai ramîn bucatele,ci se înmoaie.
So yummy! One of my favorite snacks is cookies! Love it so much. It is even healthy!
Mmmm, this looks scrumptious! Beautiful post Isabela!
Arata f bine!
De unde ti-ai cumparat masina de facut inghetata?
Doamne ce bine arata!!! uf! ma faci invidioasa draga Isabela, ca nu am si eu o masina de inghetata! : )….felicitari pentru inca o reteta reusita!