Placinta cu dovleac

de Isabela Spataru
Pumpkin Pie

Pentru 4 persoane :: Preparare 60 minute :: Dificultate medie :: Coacere 40 minute
Ingrediente pentru o placinte de 20 cm x 20 cm:
Pentru aluat:
– 500 g faina
– 250 g unt rece
– 4 galbenusuri
– 200 g zahar fin
– coaja rasa de la o lamaie sau vanilie
Pentru umplutura:
– 1 dovleac mediu, aprox. 800 g pulpa rasa
– zahar dupa gust
– un cub de unt
– scortisoara, nucsoara, cuisoare

Pumpkin Pie

Preparare: amestecati faina cu untul taiat cubulete. Adaugati galbenusurile, zaharul si aromele. Framantati pana devine un aluat elastic si neted. Eu am facut aluatul la robot si mi-a luat doar cateva minute. Inveliti aluatul in folie transparenta si il fati la rece. Pentru dimensiunile tavii mele folositi doar jumatate din compozitia de aluat, daca vreti sa folositi tot aluatul, dublati cantitatea de dovleac si faceti placinta intr-o tava mare.

Pumpkin Pie

Umplutura: decojiti dovleacul si pulpa o dati pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un cub de unt caliti dovelacul pana se inmuaie putin. Adaugati zahar dupa gust. La urma aromatizati dovleacul cu scortisoara, nucsoara si cuisoare. Lasati sa se raceasca umplutura.
Asamblare: intindeti o foaie de aluat si asezati-o in tava, adaugati umplutura de dovleac si alta foaie de aluat. Dati placinta la cuptorul preincazit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute, pana capata o crusta frumoasa. Cat este calduta o presarati cu putin zahar pudra.

Sa aveti pofta!

Pumpkin Pie

Related Posts

11 comentarii

Anonymous noiembrie 14, 2010 - 10:43 am

Tava ta a fost minuscula la cantitatile alea. Era bine daca aratai si tava, in felul asta si-ar fi dat seama oricine cam ce cantitati sa puna. Pacat de reteta….

Răspuns
Deea octombrie 22, 2010 - 8:32 am

Buna Isa, eu am lipsit ceva dupa blog, dar revin cu surprize mari.Te astept cu reteta aici :http://deeafildan.blogspot.com/
Te pup dulce.

Răspuns
Anonymous octombrie 10, 2010 - 2:48 pm

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Răspuns
Nela octombrie 9, 2010 - 2:21 pm

Arata foarte binee!!si cu dovleac un deliciu..

Răspuns
nicoleta octombrie 8, 2010 - 10:18 pm

Wow…buna placinta cu dovleac ! Chiar vreau sa fac si eu in urmatoarele zile. Am o reteta mai veche dar cred ca fac reteta asta …prea bine arata!
ciao!

Răspuns
raluca octombrie 7, 2010 - 9:57 pm

Vai ce buna e placinta cu dovleac. eu pun si cateva nuci in umplutura… tare bun; si o sugestie pt cei de peste ocean, nu cumparati pumpkin pt placinta ci banana squash daca vreti gustul din Ro.

Răspuns
Anonymous octombrie 7, 2010 - 4:13 pm

buna,chiar foarte buna reteta,dar pozele cu aranjarea sunt f frumoase.spor la lucru,dana din arad

Răspuns
Andreea octombrie 6, 2010 - 4:38 pm

Tocmai prestasem o placinta cu mere si pentru ca tot eram la copt, am zis sa fac si niste saratele. Si bineinteles ca am dat peste ale tale. Ia ghici ce fac in urmatoarele minute? 🙂 Mai intai dau o raita pe blogul tau, care apropos, e SUPER, ma fac persoana interesata la tine si apoi ma duc sa fac si saratelele dupa reteta ta. Acum parca imi pare rau ca n-am facut si umplutura cu dovleac!Ei, nu-i nimic, data viitoare, oricum, acum am de unde sa ma inspir!:) Treci si pe la mine daca doresti.

Răspuns
Miha octombrie 6, 2010 - 3:23 pm

Delicioasa placintica!
N-am mai mancat de ani buni…

Răspuns
maria mihalache octombrie 6, 2010 - 2:07 pm

Este vremea placintei cu dovleac……mmm………ce pofta mi-ai facut.
O dupa-amiaza placuta!

Răspuns
Laura octombrie 6, 2010 - 12:10 pm

Mama, Alizutzule, ce bine arata!!!!! 🙂
…mi-ai deschis pofta de dovleac, hi, hi…

Foarte frumoase si fotografiile, ca de obicei 😉
Pupici multi!!!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.