Daca faceti compozitia intreaga, alegeti o tava rotunda mare. Eu am optat doar pentru jumatate de compozitie si am copt-o intr-o tava rotunda de 24 ø.
1 kg faina alba
500 ml lapte
3 oua
2 cuburi de drojdie, 50 g
1 ligurita sare
2 lingurite zahar
100 ml ulei
Pentru uns:
100 g margarina sau unt
Pentru deasupra:
galbenus+lapte
seminte, susan, floarea-soarelui, mac, ce doriti.
Preparare: eu am adaugat toate ingredientele in galetusa masinii de paine. Daca nu aveti masina, framantati un aluat moale si il lasati la loc cald sa creasca timp de 1 ora. Dupa acest timp topiti margarina/unt si lasati-o sa se raceasca putin. Pe suprafata de lucru, stropiti putin ulei si intinde o foie destul de mare din aluat. Pensulati toata suprafata cu margarina/unt. Rulati usor. Taiati bucati din aluat de aproximativ 2 cm latime. Tapetati o forma rotunda cu hartie de copt. Capetele sulului le asezati in mijloc, iar de jur imprejur bucatile de aluat. Asezati tava intr-un loc cald si lasati sa creasca. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC, Ungeti painica cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presarati cu seminte, de care doriti. La cuptor pentru 45 de minute.
13 comentarii
Bună seara! Eu sunt grec si am folosi traducător. Minunat floarea-soarelui. Gelos. Permiteţi-mi să-l publicaţi şi eu spun link-ul. Multumesc Mara
Arata senzational!!!!
Felicitari!!!
Arata senzational!!! Felicitari!!!
Isabela, inca odata trebuie sa spun ‘multumesc frumos”! Pitica mea a fost foarte incantata de aceasta painica.
Ce bine arata pîinea asta!!!
Îti vine sa musti direct din ea!
Mersi, Edith.
😀 Mersi Mariana, aluatul e unul simplu, dar modelul face cum ar veni toti banii :))
Dana iti multumesc frumos.
Superba painica!! Bravo!
Felicitari,Isa!Arata foarte bine!Pooop!
Foarte frumoasa…si simpla , de nota 10.
O e minunata,ca un soare!!!apetinsanta rau!Bravo!
Felicitari!!
Arata intr-adevar impecabil.