Paine "Floarea-Soarelui"

de Isabela Spataru
Nu e cine stie ce aluat complicat, este unul obisnuit de paine, dar ce este special la aceasta paine, este forma inedita si foarte aspectoasa. Reteta am luat-o de aici, dar am vazut-o si pe blogul Minjinei si al Mihaelei.
Daca faceti compozitia intreaga, alegeti o tava rotunda mare. Eu am optat doar pentru jumatate de compozitie si am copt-o intr-o tava rotunda de 24 ø.

Pentru 6 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare+Odihna 1h10 :: Coacere 45 minuteIngrediente:
1 kg faina alba
500 ml lapte
3 oua
2 cuburi de drojdie, 50 g
1 ligurita sare
2 lingurite zahar
100 ml ulei

Pentru uns:
100 g margarina sau unt

Pentru deasupra:
galbenus+lapte
seminte, susan, floarea-soarelui, mac, ce doriti.

Preparare: eu am adaugat toate ingredientele in galetusa masinii de paine. Daca nu aveti masina, framantati un aluat moale si il lasati la loc cald sa creasca timp de 1 ora. Dupa acest timp topiti margarina/unt si lasati-o sa se raceasca putin. Pe suprafata de lucru, stropiti putin ulei si intinde o foie destul de mare din aluat. Pensulati toata suprafata cu margarina/unt. Rulati usor. Taiati bucati din aluat de aproximativ 2 cm latime. Tapetati o forma rotunda cu hartie de copt. Capetele sulului le asezati in mijloc, iar de jur imprejur bucatile de aluat. Asezati tava intr-un loc cald si lasati sa creasca. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC, Ungeti painica cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presarati cu seminte, de care doriti. La cuptor pentru 45 de minute.

Pofta Buna!

Related Posts

13 comentarii

mara noiembrie 26, 2010 - 3:13 pm

Bună seara! Eu sunt grec si am folosi traducător. Minunat floarea-soarelui. Gelos. Permiteţi-mi să-l publicaţi şi eu spun link-ul. Multumesc Mara

Răspuns
m.t. martie 14, 2010 - 5:12 pm

Arata senzational!!!!
Felicitari!!!

Răspuns
m.t. martie 14, 2010 - 5:11 pm

Arata senzational!!! Felicitari!!!

Răspuns
invatacel aprilie 23, 2009 - 12:34 pm

Isabela, inca odata trebuie sa spun ‘multumesc frumos”! Pitica mea a fost foarte incantata de aceasta painica.

Răspuns
maya martie 3, 2009 - 1:33 pm

Ce bine arata pîinea asta!!!
Îti vine sa musti direct din ea!

Răspuns
ISABELA martie 2, 2009 - 10:08 am

Mersi, Edith.

Răspuns
ISABELA martie 2, 2009 - 10:07 am

😀 Mersi Mariana, aluatul e unul simplu, dar modelul face cum ar veni toti banii :))

Răspuns
ISABELA martie 2, 2009 - 10:06 am

Dana iti multumesc frumos.

Răspuns
Edith martie 1, 2009 - 4:22 pm

Superba painica!! Bravo!

Răspuns
Iulia martie 1, 2009 - 7:36 am

Felicitari,Isa!Arata foarte bine!Pooop!

Răspuns
Moni februarie 28, 2009 - 9:11 am

Foarte frumoasa…si simpla , de nota 10.

Răspuns
mariana februarie 28, 2009 - 9:09 am

O e minunata,ca un soare!!!apetinsanta rau!Bravo!

Răspuns
Dana2dor februarie 26, 2009 - 6:04 pm

Felicitari!!
Arata intr-adevar impecabil.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.