1,7K
Iarna s-a intors cu multa zapada. Si pe vremea asta geroasa ce poate fi mai bun decat o paine proaspat scoasa din cuptor si un ceai bun fierbinte. Mmmm…. pot spune ca e cina mea favorita in perioada asta. Nu obisnuiesc sa mananc seara prea mult, sau chiar deloc, eventual fructe, dar painica calda nu refuz niciodata. O felie zdravana unsa cu ricotta si o cana de ceai e tot ce-mi doresc acum :D.
Vedere de la mine de la bucatarie.
Pentru 2 persoane :: Preparare 10 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 30 minute Ingrediente:
– 250 g faina
– 70 g fulgi cereale, eu am folosit un amestec de la SanoVita de 3 cereale: grau, secara, ovaz
– 150 ml kefir caucazian
– 2 linguri zahar brun
– 1/2 lingurita sare
– 15 g drojdie proaspata
– 3 linguri ulei de masline
Pentru uns:
– un galbenus
– 2 lingurite kefir
– 250 g faina
– 70 g fulgi cereale, eu am folosit un amestec de la SanoVita de 3 cereale: grau, secara, ovaz
– 150 ml kefir caucazian
– 2 linguri zahar brun
– 1/2 lingurita sare
– 15 g drojdie proaspata
– 3 linguri ulei de masline
Pentru uns:
– un galbenus
– 2 lingurite kefir
Preparare: toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Turnati galetura masini de paine kefirul (eu am folosit kefir caucazian de la Milli, foarte bun), zaharul, sarea, fulgii de cereale, faina, drojdia si uleiul. Programati masina sa framante si sa creasca aluatul. La mine in 30 de minute a crescut.
Lauti aluatul, ii dati forma rotunda si il asezati intr-o tava. Lasati painica sa mai creasca la loc cald. O ungeti cu amestecul de galbenus si kefir. O dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 30 de minute.
Lauti aluatul, ii dati forma rotunda si il asezati intr-o tava. Lasati painica sa mai creasca la loc cald. O ungeti cu amestecul de galbenus si kefir. O dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 30 de minute.
O lasati sa se raceasca pe un gratar.
Noi am savurat-o caldaaa :). Bunaaaa :))).
17 comentarii
Dana ma bucur, te pup si eu!
Nicoleta imi pare rau :(, eu n-as putea trai fara sa gust din cand in cand paine calda 😛
Iulia da a venit o zapada si un ger peste noi :((.
Te pup!
Andreea a scirs Soex despre kefir, multumesc cu aceasta ocazie :). Eu beau regulat kefir, langa o felie de ceva cald la cuptor, paine/cozonac e yammyyy 😛
Soex iti spun eu, muuulte 😛
Elena, da cu masina de paine e mai mecanic :P, dar eu am oroare sa framant cu mana aluaturi :D.
Painea cu iaurt e mult mai buna !
Mihaela te pup si eu si weekend minunat!
am facut-o si eu aseara, a fost foarte buna,delicioasa, toate retetele de la tine pe care le-am incercat sunt f gustoase, pa dana din arad
am facut-o si eu aseara, a fost foarte buna,delicioasa, toate retetele de la tine pe care le-am incercat sunt f gustoase, pa dana din arad
am facut-o si eu aseara, a fost foarte buna,delicioasa, toate retetele de la tine pe care le-am incercat sunt f gustoase, pa dana din arad
Ce bine arata…ador piinea cu cereale! Sunt intoleranta la drojdia de bere…adio sa-mi din cand in cand o paine calda in casa .
o zi buna!
Isabela se refera la o bautura lacto-acida preparata din lapte dupa o reteta traditionala din Caucaz.
Intradevar din toate sortimentele pe care le-am vazut pe piata romaneasca, Kefirul Caucazian Milli life+, are cel mai mic indice glicemic din categoria chefir, nu contine colesterol, sodiu, grasimi saturate, grasimi polinesaturate sau mononesaturate. Insa, cel mai important pentru noi e gustul, iar acesta este …. sublim (iamy iamy)!!! Si cand te gandesti ca la baza prepararii sta o combinatie de bacterii si ciuperci.
Pe langa toate acestea consumul regulat de kefir creste imunitatea organismului la infectii, alergii… Eu il consum pentru scaderea colesterolului (LDL) 😉
Ar fi multe de povestit despre acest kefir mai ales ca el se poate prepara si in casa, iar daca v-am trezit curiozitatea puteti consulta pagina urmatoare:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Kefir
O zi buna!
Ce bine arata! Cred ca e minunata la gust!
Am vazut si eu la stiri ca s-a intors iarna din pacate:(…si ai mei sunt prin apropiere…Faurei, judetul Braila:D.
Te pup cu drag Isa!
Arata foarte bine,imi place la nebunie painea de casa.
Imi spui te rog ce e kefirul?? Nu am mai auzit pana acum de el.
Multumesc si felicitari pentru toate retetele!!
mihaela, sa ne povestesti cate arome simti in incapere atunci cand o scoti din cuptor! 😉
Pe vremea cand faceam paine (framantata cu mana, nu la masina, fiindca in masina nu intra dragostea), puneam iaurt in coca, iar cand se cocea… mmm, ce miros se raspandea in casa :))
imbietoare panica ta,o fac si eu zilele astea.
te pup!