Va trebuie destul de multa rabdare sa curatati rodiile de samburi si sa ii stoarceti, dar veti obtine un suc proaspat de rodie in casa, care nu se compara cu cel cumparat.
Il dedic iubitoarelor de cheesecake, aka: mama, care si-a notat reteta cu strictete :P, AlinaP., Ana si Lavinia. Dragelor stiu ca va place mult!
Sursa mea vesnica de inspiratie e revista Cucina noProblem, de unde am luat reteta. E din nr. 12/’09.
Inrediente:
Pentru blat:
– 150 g biscuiti digestivi sau simpli
– 80 g unt la temperatura camerei
Pentru crema:
– 2 galbenusuri
– 90 g zahar fin
– 200 g ricotta
– 100 ml frisca lichida
– 10 g gelatina foi
Pentru gelatina de rodie:
– 2 rodii mari
– 1 lingurita zahar pudra
– 12 g gelatina foi
Sucul de rodie. Eu am avut doua rodii mari si foarte suculente.
Cu multa rabdare am reusit sa scot toti samburii.
Pe care cu ajutorul blender-ului i-am transformat in suc. Pentru ca nu am storcator de fructe profi, care sa separa pulpa de samburi, am strecurat sucul de rosie prin strecuratoare. M-am chinuit putin, dar am „colectat” vreo 300 ml suc proaspat de rodie, fara pic de samburi, iuhuuu :)). Asa, lasam sucul deoparte si ne ocupam de crema de ricotta.
Batem galbenusurile cu zaharul pana devin crema. Adaugam ricotta.
Separat, intr-un bol inmuiem foile de gelatina, aprox. 10 minute la lasam.
Dupa acest timp le scurgem bine de apa si le adaugm in crema. Mixam bine pana se omogenizeaza. Adaugam si frisca batuta spuma.
Turnam crema peste blatul de biscuiti si nivelam bine. Dam iar la rece.
Ne ocupam de gelatina de rodii. Eu am folosit gelatina foi, ca cea din imagine. Nu este cumparata de la noi, eu imi fac stocul din Italia :P.
Lasam si foile acestea la inmuiat. Incalzim foarte putin sucul de rodie, doar cat sa se dizolve gelatina. Cel mult 1 minut pe foc.
Turnati cu grija gelatina de rodii peste crema. Dati cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 2 ore.
– folositi suc proaspat de rodii, veti fi tentati sa cumparati din comert suc care contine zahar si nu e asa de bun ca cel facut in casa.
– va recomand sa folositi gelatina foi. Din cate stiu eu, gelatina granule nu este vegetala si nu veti avea un rezultat prea bun. Nereusitele mele cu acea gelatina isi spun cuvantul :)).
– puteti folosi si altfel de suc proaspat, cca. 300 ml. rezultatul va fi acelasi.
12 comentarii
Bianca un plic de gelatina (12g) nu e scump, pana in 2 euro daca nu ma insel.
Weekend placut si tie!
Bucatar mersi, da foarte bun 😛
Laura multumesc, da e foarte gustos, creeaza dependenta 😛
Diana e demential de bun, merita sa-l incerci 😛
Draga Iza, iti pot vinde un pont? Si pe mine ma stresa rau curatatul de samburi la rodii (ca sa fac suc) pana am descoperit cum fac turcii. La ei sucul de rodie se prepara si se vinde la colt de strada asa ca am avut ocazia sa vad pe viu cum se intampla. Nu mi-a venit sa cred vazului, dar am incercat si am reusit si eu acasa. Se storc precum portocalele. Dupa ce le-ai taiat pe mijloc, le storci folosind un storcator de citrice (ei folosesc unul gen presa, eu am folosit unul electric). Merge acceptabil si e si un procedeu rapid. Felicitari pt reteta!
Sâmburii de rodie se scot foarte uşor dacă, după ce a fosta tăiată în două, rodia se bate cu o lingură de lemn peste coajă, deasupra unui castron.
Wow ce bine arata,Un weekend placut!
Ce bine arata! Intr-adevar sucul preparat acasa natural nici nu se compara cu cel din comert. Am facut si eu acasa suc de rodii si a fost minunat de bun! Bine…nu am facut numai suc de rodii caci de cand am storcator de fructe, multe i-au trecut pragul:D.
Super arata Cheescake-ul tau!!! Si daca e cu rodii e foarte yamy:)
Pupici…weekend minunat sa ai.
Apropo…cat e gelatina aia in Italia? Pretul e mai mic ca aici? cate grame are? Mersi…
foarte fain a iesit!! Cred ca a fost buna de tot!
Ce bine arata, o minunatie si cred ca e o combinatie teribil de gustoasa!
M-ai nenorocit cu reteta asta…nu am liniste pana nu incerc si eu cu rodii! De ce nu mi-o fi dat prin cap pana acum! :))