Cheesecake cu gelatina de rodii

de Isabela Spataru
Pomegranate CheesecakeCum spuneam sunt fan declarat cheesecake :D. Tot am facut cheesecake copt cu diferite fructe, dar nu incercasem si varianta necopt, cu gelatina. A iesit peste asteptarile mele de bun.
Va trebuie destul de multa rabdare sa curatati rodiile de samburi si sa ii stoarceti, dar veti obtine un suc proaspat de rodie in casa, care nu se compara cu cel cumparat.
Il dedic iubitoarelor de cheesecake, aka: mama, care si-a notat reteta cu strictete :P, AlinaP., Ana si Lavinia. Dragelor stiu ca va place mult!
Sursa mea vesnica de inspiratie e revista Cucina noProblem, de unde am luat reteta. E din nr. 12/’09.

Pomegranate Cheesecake

Pentru 6 persoane :: Dificulate medie :: Preparare 1 h :: Coacere 10 minute
Inrediente:
Pentru blat:
– 150 g biscuiti digestivi sau simpli
– 80 g unt la temperatura camerei
Pentru crema:
– 2 galbenusuri
– 90 g zahar fin
– 200 g ricotta
– 100 ml frisca lichida
– 10 g gelatina foi
Pentru gelatina de rodie:
– 2 rodii mari
– 1 lingurita zahar pudra
– 12 g gelatina foi
Preparare: mai intai pregatim baza de biscuiti. Fixam un inel de tort la 20 cm. La robot mixam biscuitii pana devin pesmet. Adaugam untul moale taiat cubulete si mixam in continuare pana devine o pasta fina. Asezam inelul de tort pe un platou. Rasturnam baza de biscuiti si o presam cu degetele. Dam la frigider pana pregatim restul.
Sucul de rodie. Eu am avut doua rodii mari si foarte suculente.Pomegranate Cheesecake

Cu multa rabdare am reusit sa scot toti samburii.

Pomegranate Cheesecake

Pe care cu ajutorul blender-ului i-am transformat in suc. Pentru ca nu am storcator de fructe profi, care sa separa pulpa de samburi, am strecurat sucul de rosie prin strecuratoare. M-am chinuit putin, dar am „colectat” vreo 300 ml suc proaspat de rodie, fara pic de samburi, iuhuuu :)). Asa, lasam sucul deoparte si ne ocupam de crema de ricotta.

Pomegranate Cheesecake

Batem galbenusurile cu zaharul pana devin crema. Adaugam ricotta.

Pomegranate Cheesecake

Separat, intr-un bol inmuiem foile de gelatina, aprox. 10 minute la lasam.

Pomegranate Cheesecake

Dupa acest timp le scurgem bine de apa si le adaugm in crema. Mixam bine pana se omogenizeaza. Adaugam si frisca batuta spuma.

Pomegranate Cheesecake

Turnam crema peste blatul de biscuiti si nivelam bine. Dam iar la rece.

Pomegranate Cheesecake

Ne ocupam de gelatina de rodii. Eu am folosit gelatina foi, ca cea din imagine. Nu este cumparata de la noi, eu imi fac stocul din Italia :P.

Pomegranate Cheesecake

Lasam si foile acestea la inmuiat. Incalzim foarte putin sucul de rodie, doar cat sa se dizolve gelatina. Cel mult 1 minut pe foc.

Pomegranate Cheesecake

Turnati cu grija gelatina de rodii peste crema. Dati cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 2 ore.

Pomegranate Cheesecake

Observatii:
– folositi suc proaspat de rodii, veti fi tentati sa cumparati din comert suc care contine zahar si nu e asa de bun ca cel facut in casa.
– va recomand sa folositi gelatina foi. Din cate stiu eu, gelatina granule nu este vegetala si nu veti avea un rezultat prea bun. Nereusitele mele cu acea gelatina isi spun cuvantul :)).
– puteti folosi si altfel de suc proaspat, cca. 300 ml. rezultatul va fi acelasi.

Related Posts

12 comentarii

ISABELA ianuarie 29, 2011 - 3:52 pm

Bianca un plic de gelatina (12g) nu e scump, pana in 2 euro daca nu ma insel.
Weekend placut si tie!

Răspuns
ISABELA ianuarie 29, 2011 - 3:49 pm

Bucatar mersi, da foarte bun 😛

Răspuns
ISABELA ianuarie 29, 2011 - 3:48 pm

Laura multumesc, da e foarte gustos, creeaza dependenta 😛

Răspuns
ISABELA ianuarie 29, 2011 - 3:48 pm

Diana e demential de bun, merita sa-l incerci 😛

Răspuns
Anonymous ianuarie 29, 2011 - 3:42 pm

Draga Iza, iti pot vinde un pont? Si pe mine ma stresa rau curatatul de samburi la rodii (ca sa fac suc) pana am descoperit cum fac turcii. La ei sucul de rodie se prepara si se vinde la colt de strada asa ca am avut ocazia sa vad pe viu cum se intampla. Nu mi-a venit sa cred vazului, dar am incercat si am reusit si eu acasa. Se storc precum portocalele. Dupa ce le-ai taiat pe mijloc, le storci folosind un storcator de citrice (ei folosesc unul gen presa, eu am folosit unul electric). Merge acceptabil si e si un procedeu rapid. Felicitari pt reteta!

Răspuns
Anonymous ianuarie 29, 2011 - 8:45 am

Sâmburii de rodie se scot foarte uşor dacă, după ce a fosta tăiată în două, rodia se bate cu o lingură de lemn peste coajă, deasupra unui castron.

Răspuns
Paradis ianuarie 28, 2011 - 10:02 pm

Wow ce bine arata,Un weekend placut!

Răspuns
Iulia ianuarie 28, 2011 - 6:39 pm

Ce bine arata! Intr-adevar sucul preparat acasa natural nici nu se compara cu cel din comert. Am facut si eu acasa suc de rodii si a fost minunat de bun! Bine…nu am facut numai suc de rodii caci de cand am storcator de fructe, multe i-au trecut pragul:D.

Răspuns
Bianca ianuarie 28, 2011 - 5:42 pm

Super arata Cheescake-ul tau!!! Si daca e cu rodii e foarte yamy:)
Pupici…weekend minunat sa ai.
Apropo…cat e gelatina aia in Italia? Pretul e mai mic ca aici? cate grame are? Mersi…

Răspuns
bucatar maniac ianuarie 28, 2011 - 4:18 pm

foarte fain a iesit!! Cred ca a fost buna de tot!

Răspuns
lauralaurentiu ianuarie 28, 2011 - 4:13 pm

Ce bine arata, o minunatie si cred ca e o combinatie teribil de gustoasa!

Răspuns
DiAnais ianuarie 28, 2011 - 3:20 pm

M-ai nenorocit cu reteta asta…nu am liniste pana nu incerc si eu cu rodii! De ce nu mi-o fi dat prin cap pana acum! :))

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.