Ohh … primavara, abia te asteptam. Periaoada asta de gri si ger, nu e deloc pe placul meu. Bine, o urasc! Pentru ca nu am eu toate legumele si fructele mele preferate! Alea cu gust bun si de care nu te mai saturi. Si dupa ce dau o raita pe la piata, vin acasa cu sacosa plina de bunatati. Primavara este despre spanac, ceapa verde (muuulta ceapa verde) si muult marar. Despre ciorba de loboda a bunicii si omleta aia cu de toate pe care o faceam cad eram mica, cu oua de tara, branza si o tona de verdeata. Dragii mei eu as putea trai bine mersi cu toate astea.
Sa nu va mai zic ca este 100% de post, ideala in aceasta perioada pentru aceaia dintre voi care tineti Postul Pastelui.
Pentru 2 personae :: Preparare 10 minute :: Fierbere 20 minute :: Dificultate scazuta
Ingredinete:
– 3-4 legaturi de spanac
– 1 ceapa
– 2 catei de usturoi
– sare
– piper
– ulei de masline
– malai pentru mamaliga
– 500 ml apa calduta
Mod de preparare: spalati foarte bine spanacul frunze. Dupa, inlaturati tijele alea mai groase. Il rupeti cu mana bucati potrivite. In putin uei de masline, adaugati ceapa si usturoiul tocat. Cand devin transparente adaugati frunzele de spanc si le lasati sa se inmuie. Turnati apa calda sau supa de legume si lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
Intre timp pregatiti mamaliga, pe care o asezati pe un platou intins. Dupa ce s-a racit o taiati bastonase. Pe grill-ul bine incins rumeniti bastonale de mamaliga pe amble parti. Dupa ce le-ati prajit, puteti presara pe ele verdeturi aromatice sau/si pudra de chilli.
Mixati supa in in vasul blenderului Oster Classic Chrome pana devine crema.O serviti calda alaturi de crutoane!