Supa-crema de rosii coapte si pesto de patrunjel
O supa-crema de post, extrem de gustoasa!
Pentru 2 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificultate scazuta :: Fierbere 1 h
Pentru supa:
– 6 rosii medii
– 1 esalota
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– 2 cani apa calda
– oregano uscat
– busuioc uscat
– sare
– paprika
Pentru pesto de patrunjel:
– 2 legaturi de patrunjel
– 1 catel de usturoi
– 3 linguri ulei de masline
– sare
– Tabasco verde
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Taiati rosiile in doua. Le scoateti coatoarele. Le asezati intr-o tava, cu taietura in sus. Tocati esalota. Cateii de usturoi ii decojiti. Asezati legumele peste rosii. Presarati putin ulei de masline si dati-le pentru o ora la cuptor.
Lasati sa se raceasca legumele pentru 5 minute si dupa le luati coaja de la legume si turnati pulpa in vasul blenderului Oster Classic Chrome. Mai adaugati putin ulei de masline, inca un catel de usturoi, platele aromatice uscate, apa calduta si sai sare. Mixati pana totul de transforma intr-o crema.
Pentru pesto de patrunjel: mixati toate ingredientele pana devin o pasta fina.
Serviti supa-crema de rosii cu paine calda!
Eu am facut o portie de scallion pancakes si au imers de minune impreuna.