1,6K
Incerc pentru prima data borsul de sfecla rosie si pot spune cu mana pe inima ca I love it! Eu iubesc sfecla rosie in general, sucul de sfecla rosie este preferatul meu, dar si salata aia cu mult otet si hrean o devorez chiar si goala. Mi se pare o radacinoasa atat de versatila si de buna, acum ceva timp am facut prajitura asta umeda cu ciocolata si care intre timp a devenit in top preferinte.
Retete una este foarte simpla, ai nevoie, bineinteles de sfecla rosie, legume uzuale pe care le ai in camara zi de zi si bors de tarate. Daca vrei sa fie mai catifelat si mai consistent, serveste-l cu smantana!
[warning]S-ar putea sa-ti placa si: Prajitura umeda cu ciocolata si sfecla rosie [/warning]
Pentru 4 persoane :: Preparare 15 minute :: Fierbere 40 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 2 bucati sfecla rosie, medii
– 1/2 litru bors de tarate
– 1 morcov, mediu
– 1 ceapa
– 1 bucata mica de telina
– 1 bucata mica de pastarnac sau radacina de patrunjel
– 2-3 cartofi albi, medii. taiati cuburi mici
– sare, piper
– smantana
– patrunjel
Ingrediente:
– 2 bucati sfecla rosie, medii
– 1/2 litru bors de tarate
– 1 morcov, mediu
– 1 ceapa
– 1 bucata mica de telina
– 1 bucata mica de pastarnac sau radacina de patrunjel
– 2-3 cartofi albi, medii. taiati cuburi mici
– sare, piper
– smantana
– patrunjel
Mod de preparare: curatati sfecla de coaja si o dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Incalziti borsul si adaugati sfecla acolo. O lasati sa fiarba la foc mic, in timp ce va ocupati de restul legumelor.
In alta oala, turnati 2-3 litri de apa si cand incepe sa fiarba adaugati legumele taiate cuburi mici.
Cand legumele sunt aproape fierte turnati amestecul de bors si sfecla rosie. Mai lasati pe foc pentru aproximatic 10 minute. La final adaugati verdeata, sare si piper dupa gust!
In alta oala, turnati 2-3 litri de apa si cand incepe sa fiarba adaugati legumele taiate cuburi mici.
Cand legumele sunt aproape fierte turnati amestecul de bors si sfecla rosie. Mai lasati pe foc pentru aproximatic 10 minute. La final adaugati verdeata, sare si piper dupa gust!
[yumprint-recipe id=’28’]