Spaghetti cu unt si parmigiano

de Isabela Spataru
Reteta din Cucina no problem/mai 2008
Ingrediente pentru 4 persoane:
320 g de spaghetti
80 g de parmigiano razuit
2oo ml de smantana
100 g de unt
ulei de masline
sare si piper negru
Eu am redus cantitatile pentru 2 persoane si am folosit spaghetti de orez.
ppp
Fierbeti pastele intr-o cantitate mare de apa cu sare.
Dupa ce au fiert opriti o cescuta mica de apa in care au fiert pastele si scurgeti bine pastele.sdas
Pregatiti sosul:

Adaugati cateva linguri de apa intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba adaugati smantana si putina sare.
hhh
Lasati sa fiarba la foc mic timp de 4-5 minute.
sAS
Adaugati si untul taiat cubulete si lasati sa fiarba pana se topeste.FFF
Rasturnati si spaghettele peste sos, impreuna cu parmigiano si piper dupa gust.

UUUI
Amestecati bine si adaugati si cescuta de apa pe care am oprit-o de la paste.
Mai fierbem inca putin, 1-2 minute.UYUt
Se servesc fierbinti!

Sunt o bunatate 😛
000t
Alta varianta
La sfarsit, dupa ce am preparat pastele, putem adauga deasupra cateva seminte de pin usor prajite si cateva pastai de fasole verde fierte la aburi.
Sau sparanghel rupt mic, de asemenea fiert la aburi.
Pentru un gust si mai bun, se poate inlocui parmigiano cu pecorino (cascaval de oaie).

Related Posts

6 comentarii

ISABELA iunie 17, 2008 - 2:35 pm

Buna Gabrolio

De fapt nu locuiesc in Buzau, in Rm,Sarat :P, nu era in lista de orase el asa ca am scris Buzau :).

Am locuit ceva vreme si la Roma, asa ca am gatit di acolo 😛

Răspuns
Gabrolio iunie 17, 2008 - 2:29 pm

Buna Isabela,

Am si eu o mica nelamurire?! In profil spui ca esti din buzau, dar chiar locuiesti si gatesti la buzau?! dupa ingrediente nu prea s-ar zice 😛

Răspuns
ISABELA iunie 10, 2008 - 9:44 am

Amalia iti multumesc mult, dar am vazut-o si eu e furata demult, pe langa alte retete de-ale mele si a altor fete de pe Culi. Nici nu stiu ce sa mai zic, niste NESIMTITE , care CICA se cred mame :)))

Te pup, o zi minunata

Răspuns
Amalia iunie 10, 2008 - 7:18 am

Draga Isa am gasit o poza cu o reteta de-a ta furata, iti dau linkul http://www.mama-anului.ro/main.php?module=displaymama&mode=marturie&m=1273, stii tu ce sa le scrii. Te pup !

Răspuns
ISABELA iunie 9, 2008 - 8:07 pm

Mariana iti multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂

Sosuletzul chiar e foarte bun, mmm… numai cand ma gandesc inghit in sec :P.

Răspuns
mariana iunie 9, 2008 - 2:32 pm

Isabele!interesant mod de a face un sos!da e ok!si cred gustos!Oricum eu te felicit ca la anii taii multi stii sa gatesti si mai ales atitea,atitea felurii de papici!cred ca e pasiunea ta!BRAVO!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult