711

Adaugati si untul taiat cubulete si lasati sa fiarba pana se topeste.
Rasturnati si spaghettele peste sos, impreuna cu parmigiano si piper dupa gust.
Reteta din Cucina no problem/mai 2008
Ingrediente pentru 4 persoane:
320 g de spaghetti
80 g de parmigiano razuit
2oo ml de smantana
100 g de unt
ulei de masline
sare si piper negru
Eu am redus cantitatile pentru 2 persoane si am folosit spaghetti de orez.
Eu am redus cantitatile pentru 2 persoane si am folosit spaghetti de orez.
Dupa ce au fiert opriti o cescuta mica de apa in care au fiert pastele si scurgeti bine pastele.
Pregatiti sosul:

Pregatiti sosul:
Adaugati cateva linguri de apa intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba adaugati smantana si putina sare.

Adaugati si untul taiat cubulete si lasati sa fiarba pana se topeste.

Rasturnati si spaghettele peste sos, impreuna cu parmigiano si piper dupa gust.
Alta varianta
La sfarsit, dupa ce am preparat pastele, putem adauga deasupra cateva seminte de pin usor prajite si cateva pastai de fasole verde fierte la aburi.
Sau sparanghel rupt mic, de asemenea fiert la aburi.
Pentru un gust si mai bun, se poate inlocui parmigiano cu pecorino (cascaval de oaie).





6 comentarii
Buna Gabrolio
De fapt nu locuiesc in Buzau, in Rm,Sarat :P, nu era in lista de orase el asa ca am scris Buzau :).
Am locuit ceva vreme si la Roma, asa ca am gatit di acolo 😛
Buna Isabela,
Am si eu o mica nelamurire?! In profil spui ca esti din buzau, dar chiar locuiesti si gatesti la buzau?! dupa ingrediente nu prea s-ar zice 😛
Amalia iti multumesc mult, dar am vazut-o si eu e furata demult, pe langa alte retete de-ale mele si a altor fete de pe Culi. Nici nu stiu ce sa mai zic, niste NESIMTITE , care CICA se cred mame :)))
Te pup, o zi minunata
Draga Isa am gasit o poza cu o reteta de-a ta furata, iti dau linkul http://www.mama-anului.ro/main.php?module=displaymama&mode=marturie&m=1273, stii tu ce sa le scrii. Te pup !
Mariana iti multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂
Sosuletzul chiar e foarte bun, mmm… numai cand ma gandesc inghit in sec :P.
Isabele!interesant mod de a face un sos!da e ok!si cred gustos!Oricum eu te felicit ca la anii taii multi stii sa gatesti si mai ales atitea,atitea felurii de papici!cred ca e pasiunea ta!BRAVO!