Quiche Lorraine

de Isabela Spataru
Quiche LorraineDefapt este o tarta sarata cu o umplutura de smantana fina si colo-colo fasiute da bacon. Un aperitiv bun sau o gustare estrem de delicioasa cu o salata alaturi. Este reteta clasica de Quiche Lorraine, exact cum o face Laura Calder, in emisiunea sa, French Food At Home. Emisiunea ruleaza pe Euforia Tv. Defapt cu aceasta reteta am sa inaugurez o noua categorie de retete pe blogul meu, French Style, am mai incercat eu retete din bucataria franceza (Supa de ceapa), dar de acum in colo am sa fac mai multe.

Quiche Lorraine

Pentru 6 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 30 minute :: Coacere 30 minute
Ingrediente:
– 1/2 compozitie de pasta brisee (aici reteta si pasii de preparare)
– 6 felii de bacon
– 2 oua + 2 galbenusuri
– 375 ml smantana
– sare, piper, nucsoara
Quiche-LorrainePreparare: intindeti aluatul in forma de quiche si mai dati putin la rece.

Quiche-Lorraine

Umplutura se prepara esxtrem de repede: baconul il taiem in cubulete mici. Il rumenim putin in cratita si il lasam sa se raceasca pe o hartie absorbanta.

Quiche-Lorraine

Batem ouale cu sare, piper si putina nucsoara rasa.

Quiche-Lorraine

Adaugam smantana si omogenisam.

Quiche-Lorraine

Quiche-Lorraine

Aluatul de quiche il dam la cuptor pentru 10 minute. Dupa, aruncam bucatile de bacon.

Quiche-Lorraine

Turnam umplutura si dam iar la cuptor pentru 30 de minute la 200 gradeC.

Quiche-Lorraine

Taiati cald sau rece. Este bun oricum.

Quiche-Lorraine

Quiche Lorraine

Related Posts

12 comentarii

Snooky aprilie 11, 2010 - 5:39 pm

Super bun…A disparut cat ai zice „Quiche” :))

Răspuns
Anonymous martie 27, 2010 - 10:50 am

Buna, imi pozi spune ce este aceea pasta brisee si daca nu o gasesc cu ce o pot inlocui?
Multumesc

Răspuns
Anonymous martie 19, 2010 - 12:17 am

Va rog, daca ati retinut reteta de paine cu coaja groasa pe care a prezentat-o Laura Calder intr-o emisiune recenta, sa o postati.
Multumesc,
Mona

Răspuns
ISABELA martie 17, 2010 - 8:57 pm

Draga mea iti multumesc pentru vizita si pentru retetele incercate de aici 🙂 Eu o bucurie pentru mine cand aud ca sunt pe gustul tau 🙂
Te pup si te mai astept pe aici!

Răspuns
ISABELA martie 17, 2010 - 8:53 pm

Laurici mersi 🙂
Forma cred ca am luat-o din Penny Market, e din ceramica si ies super gustoase preparatele in ea 😛

Răspuns
ISABELA martie 17, 2010 - 8:52 pm

Ama mersi si eu tot din cauza asta l-am incercat :P, eram tare curioasa cum o sa fie 😛

Răspuns
ISABELA martie 17, 2010 - 8:51 pm

Antzu’ sa stii caa se prepara foarte repede, poti sa-l incerci sa-ti stapanesti pofta „P

Răspuns
Mada martie 17, 2010 - 11:43 am

Am tot cautat si eu reteta de Quiche, inca nu am apucat sa o fac, insa am gasit in toate ceapa sau praz si felurite branzeturi, probabil cea gasita de tine e o varianta cu mai putine ingrediente.

Răspuns
WithinMyDreams martie 17, 2010 - 11:25 am

cred ca am s-o incerc.Draga Isabela,am descoperit blogul tau acum 3 zile si am gatit deja briose cu banane dupa reteta ta.Au iesit foarte bune.Urmeaza rulada de spanac cu branza si ardei,cookies cu fulgi de ciocolata si multe altele.
Iti multumesc pentru postari,pt ca impartasesti tuturor din cunostintele tale,pt pozele reusite si retetele grozave.Eu sunt incepatoare si materialul de pe blog imi vine asa de bine.Thank you,thank you!:)Mult succes in continuare.:D

Răspuns
Laura martie 17, 2010 - 9:54 am

Tre’ sa fie tare gustos 😛
…si ce mult imi place forma!!!!!!! Unde-ai gasit-o?!
Te pup, Alizel drag, faci numai bunatati 🙂

Răspuns
ama martie 17, 2010 - 8:19 am

arata extraordinar!

tot am auzit eu de quiche lorraine dar nu am incercat niciodata. acum m-ai convins 🙂

Răspuns
Antzu' martie 17, 2010 - 7:41 am

mi-a lasat gura apa, arata delicios si sunt convinsa ca e:(..

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.