1,3K
Defapt este o tarta sarata cu o umplutura de smantana fina si colo-colo fasiute da bacon. Un aperitiv bun sau o gustare estrem de delicioasa cu o salata alaturi. Este reteta clasica de Quiche Lorraine, exact cum o face Laura Calder, in emisiunea sa, French Food At Home. Emisiunea ruleaza pe Euforia Tv. Defapt cu aceasta reteta am sa inaugurez o noua categorie de retete pe blogul meu, French Style, am mai incercat eu retete din bucataria franceza (Supa de ceapa), dar de acum in colo am sa fac mai multe.
Pentru 6 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 30 minute :: Coacere 30 minute
Ingrediente:
– 1/2 compozitie de pasta brisee (aici reteta si pasii de preparare)
– 6 felii de bacon
– 2 oua + 2 galbenusuri
– 375 ml smantana
– sare, piper, nucsoara
Ingrediente:
– 1/2 compozitie de pasta brisee (aici reteta si pasii de preparare)
– 6 felii de bacon
– 2 oua + 2 galbenusuri
– 375 ml smantana
– sare, piper, nucsoara
Preparare: intindeti aluatul in forma de quiche si mai dati putin la rece.
Umplutura se prepara esxtrem de repede: baconul il taiem in cubulete mici. Il rumenim putin in cratita si il lasam sa se raceasca pe o hartie absorbanta.
Batem ouale cu sare, piper si putina nucsoara rasa.
Adaugam smantana si omogenisam.
Aluatul de quiche il dam la cuptor pentru 10 minute. Dupa, aruncam bucatile de bacon.
Turnam umplutura si dam iar la cuptor pentru 30 de minute la 200 gradeC.
Taiati cald sau rece. Este bun oricum.
12 comentarii
Super bun…A disparut cat ai zice „Quiche” :))
Buna, imi pozi spune ce este aceea pasta brisee si daca nu o gasesc cu ce o pot inlocui?
Multumesc
Va rog, daca ati retinut reteta de paine cu coaja groasa pe care a prezentat-o Laura Calder intr-o emisiune recenta, sa o postati.
Multumesc,
Mona
Draga mea iti multumesc pentru vizita si pentru retetele incercate de aici 🙂 Eu o bucurie pentru mine cand aud ca sunt pe gustul tau 🙂
Te pup si te mai astept pe aici!
Laurici mersi 🙂
Forma cred ca am luat-o din Penny Market, e din ceramica si ies super gustoase preparatele in ea 😛
Ama mersi si eu tot din cauza asta l-am incercat :P, eram tare curioasa cum o sa fie 😛
Antzu’ sa stii caa se prepara foarte repede, poti sa-l incerci sa-ti stapanesti pofta „P
Am tot cautat si eu reteta de Quiche, inca nu am apucat sa o fac, insa am gasit in toate ceapa sau praz si felurite branzeturi, probabil cea gasita de tine e o varianta cu mai putine ingrediente.
cred ca am s-o incerc.Draga Isabela,am descoperit blogul tau acum 3 zile si am gatit deja briose cu banane dupa reteta ta.Au iesit foarte bune.Urmeaza rulada de spanac cu branza si ardei,cookies cu fulgi de ciocolata si multe altele.
Iti multumesc pentru postari,pt ca impartasesti tuturor din cunostintele tale,pt pozele reusite si retetele grozave.Eu sunt incepatoare si materialul de pe blog imi vine asa de bine.Thank you,thank you!:)Mult succes in continuare.:D
Tre’ sa fie tare gustos 😛
…si ce mult imi place forma!!!!!!! Unde-ai gasit-o?!
Te pup, Alizel drag, faci numai bunatati 🙂
arata extraordinar!
tot am auzit eu de quiche lorraine dar nu am incercat niciodata. acum m-ai convins 🙂
mi-a lasat gura apa, arata delicios si sunt convinsa ca e:(..