Placintele englezesti – umplute cu carne

de Isabela Spataru
 
Reteta de la Anna Foster
Denumirea originala este Cornish Pasty si sunt cele mai populare placintele din Anglia.Ingrediente:
Pt aluat
225g faina
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
60g unt/margarina
60ml apa, la mine a intrat mai mult

Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi, pana capata aspect de firimituri. Adaugam cate o lingura de apa, treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita.
Aluatul il invelimin folie alimentara si il dam la rece.

Umplutura
150g cartof, taiat cuburi
50g ceapa taiata fin
100g carne de vita proaspata, frageda, taiata cubulete, eu am pus carnita de la o pulpa de pui
1 lingura patrunjel verde(optional)
Ceapa o tocam fin. Cartoful il taiem in cubulete mici si il fierbem 5 minute. Carnea o taiem cubulete mici. Amestecam totul intr-un castron cu patrunjel putina sare si piper.
Pregatire:
Impartim aluatul in 4 parti egale.
Intindem sub forma de cerc, ne ajutam de un castron sa taiem perfect cercul. Castonasul meu are 18 cm diametru. Asezam umplutura pe jumatate de cerc, marginele aluatului le ungem cu albus de ou. Pliem aluatul si cu degetele sigilam bine placintica. Deasupra facem o mica taietura, sa aiba placintica pe unde respire. Asa procedam si cu restul. Le ungem cu galbenus de ou si le dam la cuptorul preincalzit la 190gradeC, pentru 25-30 de minute.
 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.