Tarte cu crema de branza si rosii – un aperitiv rapid, sanatos.
Un aperitiv perfect acum primavara sau pentru masa de Paste, ca tot se apropie. Pentru alaut am folosit si faina de spelta, care l-a facut mult mai consistent si satios. Umplutura este una simpla – crema de branza. Aici va puteti juca cu diferite verdeturi, ceapa verde, rosii uscate sau chiar masline. Pot fi personalizate dupa gustul fiecaruia. La final am venit cu o felie generoasa de rosie. Sunt atat de bune, incat noi le-am mancat pe toate la o singura masa.
Pentru 4 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 20 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente pentru 4 tarte cu diametrul de 10cm:
Pentru aluat:
100 g faina de spelta
100 g de faina alba
100 g de unt
un ou
sare
Umplutura:
300 g crema de branza
sare
rosii
piper
patrunjel
Mod de preparare: framantati un aluat si il dati la rece pentru 30 de minute.
Pregatiti 4 forme de tarte cu diametrul de 10 cm.
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius. Intindeti aluatul in cele 6 forme. Le intepati usor cu o furculita.
Le dati la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa ce cojile de tarta s-au racit le umpleti cu brema de branza si felii de rosie.
La final adaugati piper negru macinat si frunze de patrunjel verde.
[yumprint-recipe id=’30’]