Tarta cu branza si rosii cherry

de Isabela Spataru
 
Reteta din Cucina No Problem septembrie/2004
Ingrediente:
1 foiae de aluat fioetaj de 250 g
300 g branza sarata, eu am pus de vaci
3 oua
200 g rosii cherry
1 lingurita oregano uscat
sare si piper
ulei de masline
 
 

Intindem aluatul intr-o tava de tarta. Il intepam din loc in loc cu o furculita.

Pregatim umplutura:
Amestecam branza sarata cu oualele, adaugate rand pe rand, pana se omogenizeaza bine.
Saram si piperam dupa gust.

Rasturnam umplutura peste foaie si o nivelam cu o lingura pana se intinde bine.

Rosioarele le taiem pe jumatate si le asezam peste umplutura.

Presaram cu oregano uscat si cateva picaturi de ulei de masline.
Dam tarta la cuptorul preincalzit la 180gradeC, pentru 35 de minute.

Dupa, o lasam la temperatura camerei 10 minute si pe urma o taiem.
Se poate servi asa calduta sau rece alaturi de o salata de salata verde.

Se poate inlocui branza de vaci cu alte feluri de branza, cum ar fi: cascaval razuit amestecat cu putina smantana, alte branzeturi cremoase, sau un mixt de branzeturi preferate.
Rosiile cherry de deasupra se pot inlocui cu legume grillate sau daca doriti ceva mai consistent cu feliute subtiri de salami picant.
 
*****

Related Posts

5 comentarii

ISABELA decembrie 22, 2011 - 10:33 pm

Aurorra poti face aluatul acesta: http://dobrinisabela.blogspot.com/2009/10/lectia-de-gatit-n6-pasta-brisee.html
Sau daca gasesti de cumparat un aluat crocant pentru tarte sarate.
Spor la gatit si Craciun Fericit!

Răspuns
aurora decembrie 22, 2011 - 10:06 pm

Isabela, am o intrebare: putem inlocui foietajul cu altceva? eu nu prea reusesc sa-l gasesc aici, si multe retete le ocolesc din cauza asta. 🙁 iar tarta asta tare as vrea s-o incerc! multumesc! aurora

Răspuns
Smaranda septembrie 6, 2008 - 11:06 am

Tarta ta mi se pare tare gustoasa!
Si eu fac adesea tarte cu brânza, pun brânza de capra (crottin de chavignol, un fel de cascaval ras si roquefort + oua batute, smântâna si praz (partea alba, taiata marunt, fiarta si strecurata bine).Délicieux!
Smaranda

Răspuns
ISABELA august 20, 2008 - 7:55 pm

Da Miha, branza e de la mamaia si a iesit asa de gustuasa.
Ok, sper sa-ti placa.
Te pupic

Răspuns
mihaela august 20, 2008 - 7:37 pm

arata bine de tot tarta.nu vreau sa ma gandesc prea mult la branzica ce apare in poza,sigur este de casa,facuta de mamaia ta.
o voi afce si eu zilele astea dar cu feta.

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult