Prajiturele de ciocolata cu inima moale

de Isabela Spataru
Molten Heart Chocolate Cake
Extraordinar de bune aceste prajiturele cu interiorul moale, ca o crema fina de ciocolata. Defapt asa este, o prajitura de ciocolata care vine cu o surpriza, cand infigem lingurita in ea descoperim o crema extrem de buna. Aceste prajiturele se prepara extrem de repede, sunt foarte bune atunci cand vin musafiri neasteptati, imediat pregatim compozitia, si nicinu apucam bine sa strangem vasele murdare, ca si delicioasele prajiturele le scoatem din cuptor. Ca sa va iasa aceste prajiturele trebuie sa respectati doua reguli, musai ciocolata amaruie si la cuptor trebuie sa stea fix 13 minute, programati cuptorul sau puneti un timer langa voi. Nu trebuie sa depasiti acest timp, daca le lasati prea mult la cuptor, nu vor mai avea interiorul moale si riscati sa faceti niste deliciosi muffinsi :)). Si acum reteta:
Pentru 4 persoane :: Preparare 15 minute :: Dificulate redusa :: Coacere 13 minute
Ingrediente:
– 80 g unt
– 10 g cacao amara
– 150 g ciocolata amaruie
– 20 g faina
– putina sare
– 2 oua intregi + un galbenus
– 90 g zahar pudra
– vanilie
Pentru uns:
– unt si cacao amara
Mai trebuie:
– 4 forme de aluminiu
– zahar pudra si fructe

Preparare: pe bain-marie topim ciocolata impreuna cu untul. Le luam de pe foc. Separat intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul, vanilia si un praf de sare. Cand s-a format o crema, turnam ciocolata impreuna cu untul topit. Omogenizam bine cu mixerul.

Molten Heart Chocolate Cake

Adaugam faina si cacaua amara. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Cele 4 forme le ungem cu unt si presaram cu cacao amara. Preincalzim cuptorul la 180 gradeC. Turnam compozitia in cele 4 forme. Dam prajiturelele la cuptor. Le lasam fix 13 minute.

Molten Heart Chocolate Cake

Le rasturnam pe o farfurie. Le presaram cu zahar pudra si eventual garnisim si cu ceva fructe, dupa preferinta.
Pentru Diana, sper ca acum o sa ai mai mult curaj sa le pregataesti. Incearca si reteta aceasta fara frica si o sa fii multumita de rezultat.
Spor la bucatarit!

Molten Heart Chocolate Cake

Related Posts

24 comentarii

Bianca octombrie 31, 2011 - 8:23 pm

De cand am vazut reteta la Adi Hadeam vreau sa o fac dar inca nu i-a venit timpul. F faina..
Pupici

Răspuns
ISABELA iunie 26, 2010 - 8:26 pm

foc mijlociu

Răspuns
Antighin Andreea iunie 26, 2010 - 3:07 pm

cat inseamna 180 grade avand in vedere ca al meu cuptor nu are grade?foc mic?mijlociu?

Răspuns
ISABELA martie 17, 2010 - 8:48 pm

Diana am observat si eu ca sunt foarte multe variante ale acestei prajituri. Eu am luat reteta de un site italian si imi place tare mult cum mi-a iesit. Sper sa incerci si tu varianta asta 🙂

Răspuns
ISABELA martie 17, 2010 - 8:46 pm

Didona imi pare rau :(, stiu cata munca e sa iei blogul de la zeo. Bafta in continuare!

Răspuns
ISABELA martie 17, 2010 - 8:45 pm

Multumesc Ligia.

Răspuns
ISABELA martie 17, 2010 - 8:45 pm

Flory mersi frumos 🙂

Răspuns
DIANA martie 14, 2010 - 7:10 pm

Am facut si eu prajiturele din astea(erau postate si la mine pe blog).Sunt delicioase!Parca totusi reteta ta e un pic diferita.

Răspuns
DIANA martie 14, 2010 - 7:09 pm

CHOCOLAT COULANTE o stiu si eu.Am facut dupa o reteta gasita pe un forum.

Răspuns
Diana Didona martie 14, 2010 - 9:16 am

Ce-ar merge acuma prajitura asta, la nervii pe care ii am. Va scriu sa nu patiti si voi la fel.
Dra ce-si face omul cu mana lui……….Rabdarea mea e pusa la incercare acum, ca trebuit sa-mi sterg blogul si sa-l refac – la aceeasi adresa – pentru ca n-am avut ce face si am vrut sa incerc un nou template; odata instalat, mi-a stricat site-ul. (vezi ce mi-a facut si pe retete123.blogspot.com . de care inca nu m-am ocupat sa-l refac)
Am salvat continutul, dar e pacat ca am pierdut atatea contacte si trafic, stabilite in mai mult de 1 an.
Te rog sa te inscrii din nou in randul celor care ma urmaresc. Multumesc.
Acuma verific listele de favorite.

Răspuns
Ligia martie 14, 2010 - 7:07 am

Wow, arata extraordinar. Felicitari pentru toata munca ta!

Răspuns
Flory martie 13, 2010 - 12:40 pm

Mamaaaaaaaa ce bine arata!!!! Yamii!!!

Răspuns
ISABELA martie 12, 2010 - 8:41 pm

Dana daca respecti timpul de stat la cuptor o sa-ti iasa prajitura cu inima moale 😛
Astept sa-mi zici cum ti-a iesit 🙂

Răspuns
ISABELA martie 12, 2010 - 8:40 pm

Brontozaurel da, cu sos de cirese mi-a placut si mie cel mai mult 😛

Răspuns
ISABELA martie 12, 2010 - 8:39 pm

Diana sa stii ca nu este amara, e numai buna. Eu nu prefer deserturile dulci sa lesini :P, eu zic sa o incerci asa si pe urma mai schimbi una alta la ea 🙂
Formele sunt din Carrefour.
Pup si un week-end minunat!

Răspuns
ISABELA martie 12, 2010 - 8:38 pm

VertAnge e foarte delicioasa, incearc-o!!!

Răspuns
ISABELA martie 12, 2010 - 8:37 pm

Flori mersi frumos!

Răspuns
Anonymous martie 12, 2010 - 7:09 pm

Nu te superi pt.completare.Caut reteta de mult,si am gasit o varianta pe net am tinut prea mult in cuptor si a iesit MUFFIN cum zici…dar a fost grozava.Francezii i spun CHOCOLAT COULANTE, iar in engleza LAVA CAKE.Abia astept s-o incerc si pe asta….pa DANA DIN ARAD

Răspuns
brontozaurel martie 12, 2010 - 6:41 pm

Arata fenomenal. Cu sos de cirese suna si mai bine 😀

Răspuns
DiAnais martie 12, 2010 - 5:59 pm

Uaaaa, ce fain ti-a iesit! Pare mai inchisa la culoare decat a mea, cred ca de la cacaoa amara. Eu as prefera-o un pic mai dulce daca as stii ca se poate si cu ciocolata normala.
Super delicios arata, oricum!
Te pup.
P.S. De unde iei formele de aluminiu?

Răspuns
VertAnge martie 12, 2010 - 4:52 pm

Ce frumos curge ciocolata…mmm!

Răspuns
Flori martie 12, 2010 - 6:57 am

Arata excelent! Felicitari!

Răspuns
ISABELA martie 11, 2010 - 7:21 pm

Ina pana acum am preparat-o de 3 ori 😛 Am servit-o cu fucte, sos de cirese *home made* si inghe, in toate variantele mi-a placut mult 🙂

Răspuns
Ina martie 11, 2010 - 7:15 pm

Mmmm, sa o servesti cu sos de vanilie sau inghetata de vanilie e de-a dreptul bestiala! Pup!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.