Ingrediente:
– 80 g unt
– 10 g cacao amara
– 150 g ciocolata amaruie
– 20 g faina
– putina sare
– 2 oua intregi + un galbenus
– 90 g zahar pudra
– vanilie
Pentru uns:
– unt si cacao amara
Mai trebuie:
– 4 forme de aluminiu
– zahar pudra si fructe
Preparare: pe bain-marie topim ciocolata impreuna cu untul. Le luam de pe foc. Separat intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul, vanilia si un praf de sare. Cand s-a format o crema, turnam ciocolata impreuna cu untul topit. Omogenizam bine cu mixerul.
Adaugam faina si cacaua amara. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Cele 4 forme le ungem cu unt si presaram cu cacao amara. Preincalzim cuptorul la 180 gradeC. Turnam compozitia in cele 4 forme. Dam prajiturelele la cuptor. Le lasam fix 13 minute.
Le rasturnam pe o farfurie. Le presaram cu zahar pudra si eventual garnisim si cu ceva fructe, dupa preferinta.
Pentru Diana, sper ca acum o sa ai mai mult curaj sa le pregataesti. Incearca si reteta aceasta fara frica si o sa fii multumita de rezultat.
Spor la bucatarit!
24 comentarii
De cand am vazut reteta la Adi Hadeam vreau sa o fac dar inca nu i-a venit timpul. F faina..
Pupici
foc mijlociu
cat inseamna 180 grade avand in vedere ca al meu cuptor nu are grade?foc mic?mijlociu?
Diana am observat si eu ca sunt foarte multe variante ale acestei prajituri. Eu am luat reteta de un site italian si imi place tare mult cum mi-a iesit. Sper sa incerci si tu varianta asta 🙂
Didona imi pare rau :(, stiu cata munca e sa iei blogul de la zeo. Bafta in continuare!
Multumesc Ligia.
Flory mersi frumos 🙂
Am facut si eu prajiturele din astea(erau postate si la mine pe blog).Sunt delicioase!Parca totusi reteta ta e un pic diferita.
CHOCOLAT COULANTE o stiu si eu.Am facut dupa o reteta gasita pe un forum.
Ce-ar merge acuma prajitura asta, la nervii pe care ii am. Va scriu sa nu patiti si voi la fel.
Dra ce-si face omul cu mana lui……….Rabdarea mea e pusa la incercare acum, ca trebuit sa-mi sterg blogul si sa-l refac – la aceeasi adresa – pentru ca n-am avut ce face si am vrut sa incerc un nou template; odata instalat, mi-a stricat site-ul. (vezi ce mi-a facut si pe retete123.blogspot.com . de care inca nu m-am ocupat sa-l refac)
Am salvat continutul, dar e pacat ca am pierdut atatea contacte si trafic, stabilite in mai mult de 1 an.
Te rog sa te inscrii din nou in randul celor care ma urmaresc. Multumesc.
Acuma verific listele de favorite.
Wow, arata extraordinar. Felicitari pentru toata munca ta!
Mamaaaaaaaa ce bine arata!!!! Yamii!!!
Dana daca respecti timpul de stat la cuptor o sa-ti iasa prajitura cu inima moale 😛
Astept sa-mi zici cum ti-a iesit 🙂
Brontozaurel da, cu sos de cirese mi-a placut si mie cel mai mult 😛
Diana sa stii ca nu este amara, e numai buna. Eu nu prefer deserturile dulci sa lesini :P, eu zic sa o incerci asa si pe urma mai schimbi una alta la ea 🙂
Formele sunt din Carrefour.
Pup si un week-end minunat!
VertAnge e foarte delicioasa, incearc-o!!!
Flori mersi frumos!
Nu te superi pt.completare.Caut reteta de mult,si am gasit o varianta pe net am tinut prea mult in cuptor si a iesit MUFFIN cum zici…dar a fost grozava.Francezii i spun CHOCOLAT COULANTE, iar in engleza LAVA CAKE.Abia astept s-o incerc si pe asta….pa DANA DIN ARAD
Arata fenomenal. Cu sos de cirese suna si mai bine 😀
Uaaaa, ce fain ti-a iesit! Pare mai inchisa la culoare decat a mea, cred ca de la cacaoa amara. Eu as prefera-o un pic mai dulce daca as stii ca se poate si cu ciocolata normala.
Super delicios arata, oricum!
Te pup.
P.S. De unde iei formele de aluminiu?
Ce frumos curge ciocolata…mmm!
Arata excelent! Felicitari!
Ina pana acum am preparat-o de 3 ori 😛 Am servit-o cu fucte, sos de cirese *home made* si inghe, in toate variantele mi-a placut mult 🙂
Mmmm, sa o servesti cu sos de vanilie sau inghetata de vanilie e de-a dreptul bestiala! Pup!