400 g faina
300 ml apa
16 ml ulei de masline
8 g fulgi de cartofi
5 g sare
5 ml miere de albine sau zahar
8 g drojdie proaspata
Preparare: intr-un caston amestecam faina, cu fulgii de cartofi si sarea. Incalzim apa, adaugam mierea si drojdia. Amestecam pana se dizolva bine.
Turnam peste faina amestecul lichid si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura cat sa omogenizam.
Transferam aluatul in MDP si o lasam pe ea sa-si faca datoria. Dca nu aveti MDP lasati aluatul la crescut pana isi tripleaza volumul. La mine aluatul a fost framanta 20 de minute si a stat la crecut 1 ora.
Presaram suprafata de lucru cu faina, ne ungem mainele cu ulei de masline si turnam rasturnam aluatul.
Il impachetam ca in imagine. Acoperim bila cu un servet si lasam asa sa mai creasca inca 15 minute.
Dupa, a crecut destul de bine. Se si vad basicutele.
Pe o tava de pizza (35 cm diametru), presaram faina si cu mainele la fel unse cu ulei de masline intindem aluatul, facand cu degetele gropite din loc in loc. Turnam ulei de masline.
Incingem cuptorul. Lasam tava inca 15 minute la cald sa creasca pizza.
O dam la cuptor la 200 gradeC, pana se face.
Dupa ce o scoateti din cuptor, cat este calda, o presarati cu cateva granule de sare.
Este excelenta, am mancat-o asa goala. Dar merge foarte bine, taiata felia pe orizontala si umpluta cu mozzarela sau prosciutto cotto sau crudo. Sa aveti pofta!
2 comentarii
Bun gasit!
Mi se pare incredibil de alba coca. Aparatul foto e ”de vina” ? Ce fel de faina ai folosit?
Numai bine!
Lavinia
alizelule, da harnica mai esti, 😀
frumoasa pizza asta alba, as incerca pe post de paine la al meu c ae un moftoros! te pup! 😀