Pizza alba – La Pizza Bianca tipo Romana

de Isabela Spataru
La Pizza Bianca tipo Romana, asta este denumirea originala. Pot spune ca este pizza mea favorita, as manca toata ziua aceasta pizza si nu m-as satura. Cat am stat la Roma, de cate ori ieseam la cumparaturi sau la plimbare, pizza aceasta, Margherita si cea cu ton si zucchini , imi luam catre 2-3 felii mari din fiecare. Cine a mancat pizza bianca, stie despre ce vorbesc. Am gasit acesata reteta pe net si pot spune, fara pic de modestie :P, ca mi-a iesit ca cea originala.
Pentru 2 persoane :: Dificultate medie :: Preparare+Dospire 2 h :: Coacere 20 minIngrediente:
400 g faina
300 ml apa
16 ml ulei de masline
8 g fulgi de cartofi
5 g sare
5 ml miere de albine sau zahar
8 g drojdie proaspata

Preparare: intr-un caston amestecam faina, cu fulgii de cartofi si sarea. Incalzim apa, adaugam mierea si drojdia. Amestecam pana se dizolva bine.

Turnam peste faina amestecul lichid si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura cat sa omogenizam.

Transferam aluatul in MDP si o lasam pe ea sa-si faca datoria. Dca nu aveti MDP lasati aluatul la crescut pana isi tripleaza volumul. La mine aluatul a fost framanta 20 de minute si a stat la crecut 1 ora.

Presaram suprafata de lucru cu faina, ne ungem mainele cu ulei de masline si turnam rasturnam aluatul.

Il impachetam ca in imagine. Acoperim bila cu un servet si lasam asa sa mai creasca inca 15 minute.

Dupa, a crecut destul de bine. Se si vad basicutele.

Pe o tava de pizza (35 cm diametru), presaram faina si cu mainele la fel unse cu ulei de masline intindem aluatul, facand cu degetele gropite din loc in loc. Turnam ulei de masline.

Incingem cuptorul. Lasam tava inca 15 minute la cald sa creasca pizza.

O dam la cuptor la 200 gradeC, pana se face.
Dupa ce o scoateti din cuptor, cat este calda, o presarati cu cateva granule de sare.

Este excelenta, am mancat-o asa goala. Dar merge foarte bine, taiata felia pe orizontala si umpluta cu mozzarela sau prosciutto cotto sau crudo. Sa aveti pofta!

Related Posts

2 comentarii

LLAAVVIINNIIAA martie 27, 2009 - 8:59 pm

Bun gasit!
Mi se pare incredibil de alba coca. Aparatul foto e ”de vina” ? Ce fel de faina ai folosit?
Numai bine!
Lavinia

Răspuns
diamond martie 21, 2009 - 12:50 am

alizelule, da harnica mai esti, 😀

frumoasa pizza asta alba, as incerca pe post de paine la al meu c ae un moftoros! te pup! 😀

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.