925
Fac parte din traditia culinara romana, mai exact din regiunea Lazio. Dar aceste paste se prepara si in alte regiuni ale Italiei, fiecare regiune avand cateo reteta proprie.
Aceasta reteta de paste se prepara foarte repede, sunt foarte bune atunci cand aveti prieteni invitati la cina. Nimeni nu v-a refuza o farfurie mare de paste cu sos picant de rosii si mult parmezan ras, mmmm…. yammmy.
Aceasta reteta de paste se prepara foarte repede, sunt foarte bune atunci cand aveti prieteni invitati la cina. Nimeni nu v-a refuza o farfurie mare de paste cu sos picant de rosii si mult parmezan ras, mmmm…. yammmy.
Pentru 4 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 15 minute :: Coacere 10 minute
Ingrediente:
– 2 catei usturoi
– 4 linguri ulei de masline extravirgin
– paste: penne rigate 400 g
– 100g parmezan ras
– ardei iute intreg sau macinat, cat doriti
– 400 g rosii tocate sau piure de rosii
– 3-4 linguri patrunjel tocat
Ingrediente:
– 2 catei usturoi
– 4 linguri ulei de masline extravirgin
– paste: penne rigate 400 g
– 100g parmezan ras
– ardei iute intreg sau macinat, cat doriti
– 400 g rosii tocate sau piure de rosii
– 3-4 linguri patrunjel tocat
Preparare: intr-o oala mare, puneti pastele la fiert. Le lasati pana devin al dente. Le lasati la scurs intr-o strecuratoare.
Adaugati in uleiul de masline usturoiul tocat fin si ardei iute, nu foarte mult, mai gustati pe parcurs.
Adaugati in uleiul de masline usturoiul tocat fin si ardei iute, nu foarte mult, mai gustati pe parcurs.
Turnati rosiile tocate/piureul de rosii, potriviti de sare si lasati sa fiarba la foc mic timp de 5 minute.
Adaugati patrunjel tocat si pastele bine scurse de apa. Mai lasati un minutel pe foc.
Radeti mult parmezan pe deasupra si serviti cat inca sunt fierbinti!
Sfaturi: pentru rezultate excelente, fierbeti pastele al dente, nu cat scrie pe cutie, cu un minutel mai putin sau cat credeti voi sa nu se inmuaie pastele. Usturoiul+ardeiul iute, le lasati foarte putin pe foc, cca 30 de secunde si la foc mic, daca depasiti acest timp usturoiul se va arde, va deveni amar si sosul nu va fi deloc gustos.
Puteti inlocui ardeiul iute, cu piper rosu amestecat cu paprika/boia iute, dar aveti grija cat adaugati, sa nu exagerati!
Puteti inlocui ardeiul iute, cu piper rosu amestecat cu paprika/boia iute, dar aveti grija cat adaugati, sa nu exagerati!
3 comentarii
droolin’:)
Eu cred ca nu am comentat niciodata la tine pe blog, doar l-am rasfoit de un an si ceva!
Imi place si reteta, as manca non stop paste, dar am apreciat cel mai mult platoul.
BUNE PASTELE!AI UN PREMIU SI O PROVOCARE LA MINE PE BLOG!