Pentru 12 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 1 h :: Coacere 40 minute
Ingrediente:
Pentru blatul fraged:
– 100 g unt
– 40 g zahar pudra
– 1 galbenus
– 50 g unt
Pentru blatul de biscuit:
– 4 oua
– coaja rasa de la o lamaie
– 150 g zahar
– 100 g faina
– 100 g amidon
– 50 g unt topit
– 1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema de sampanie:
– 2 linguri jeleu de zmeura
– 2 galbenusuri
– 50 g zahar
– 125 ml samapanie
– coaja si sucul de la o lamaie
– 6 foi gelatina
– 2 albusuri
– 100 ml frisca lichida
Pentru ornat:
– 300 ml frisca lichida
– 75 g ciocolata alba
– 100 g capsuni
Ingrediente:
Pentru blatul fraged:
– 100 g unt
– 40 g zahar pudra
– 1 galbenus
– 50 g unt
Pentru blatul de biscuit:
– 4 oua
– coaja rasa de la o lamaie
– 150 g zahar
– 100 g faina
– 100 g amidon
– 50 g unt topit
– 1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema de sampanie:
– 2 linguri jeleu de zmeura
– 2 galbenusuri
– 50 g zahar
– 125 ml samapanie
– coaja si sucul de la o lamaie
– 6 foi gelatina
– 2 albusuri
– 100 ml frisca lichida
Pentru ornat:
– 300 ml frisca lichida
– 75 g ciocolata alba
– 100 g capsuni

Crema: bateti galbenusurile cu zaharul pana devin spuma. Adaugam sampania. Gelatina o punem la inmuiat in apa rece. Dupa 10 minute o dizolvam 30 de secunde la microunde. Dupa ce s-a racit o adaugam in crema. Albusurile le batem spuma, le adaugam in crema, sucul si coaja de lamaie si frisca batuta spuma. Omogenizam bine.
Asamblare tort: fixam un inel de tort la 26 de cm, asezam primul blat, il ungem cu jeleul de zmeura, eu am pus de fructe de padure, asezam al doilea blat, turnam crema si asezam si ultimul blat. Dam la rece. Batem frisca pentru decor spuma si imbracam tortul cu ea. Decoram cu capsuni si carlionti de ciocolata alba.
9 comentarii
Yummy, arata delicios! Trebuie sa-l fac si eu.
Mihaela iti multumesc pentru premeiu. Acum vin la tine pe site 🙂
Laurici scuze ca raspund atat de tarziu, am pus capsuni deoarece am uiat sa iau zmeura congelata 😛
Multumesc, va pup pe toti!
Multumesc Claudia
Maria grazie :*
Ce bine arata. Poate il voi incerca si eu.
Ai primit un premiu pe blogul meu. Felicitari ptr blog, imi place f mult!
Aliza scumpa, felicitari mari pentru tortul delicios!!! 🙂
Ma bucur ca ti-a reusit atat de bine si cred ca capsunile l-au facut si mai savuros 😛
Sarbatori Fericite in continuare, harnicuto! :))
Pupici!!!!!!!!!!!!!!!!
Hmmm arata delicios!
Meraviglia questa torta! Complimenti!