Tort cu crema de sampanie si capsuni

de Isabela Spataru
Cake with champagne cream and strawberrysUn tort extraiordinat de racoros, fin, cu un gust dulce-acrisor.
Multumesc Laurei pentru reteta!

Cake with champagne cream and strawberrys

Pentru 12 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 1 h :: Coacere 40 minute
Ingrediente:
Pentru blatul fraged:
– 100 g unt
– 40 g zahar pudra
– 1 galbenus
– 50 g unt
Pentru blatul de biscuit:
– 4 oua
– coaja rasa de la o lamaie
– 150 g zahar
– 100 g faina
– 100 g amidon
– 50 g unt topit
– 1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema de sampanie:
– 2 linguri jeleu de zmeura
– 2 galbenusuri
– 50 g zahar
– 125 ml samapanie
– coaja si sucul de la o lamaie
– 6 foi gelatina
– 2 albusuri
– 100 ml frisca lichida
Pentru ornat:
– 300 ml frisca lichida
– 75 g ciocolata alba
– 100 g capsuni
Cake with champagne cream and strawberrysPreparare: eu am facut blatul de pandispan de aici. Dupa ce s-a racit l-am taiat in 3 pe orizontala.
Crema: bateti galbenusurile cu zaharul pana devin spuma. Adaugam sampania. Gelatina o punem la inmuiat in apa rece. Dupa 10 minute o dizolvam 30 de secunde la microunde. Dupa ce s-a racit o adaugam in crema. Albusurile le batem spuma, le adaugam in crema, sucul si coaja de lamaie si frisca batuta spuma. Omogenizam bine.
Asamblare tort: fixam un inel de tort la 26 de cm, asezam primul blat, il ungem cu jeleul de zmeura, eu am pus de fructe de padure, asezam al doilea blat, turnam crema si asezam si ultimul blat. Dam la rece. Batem frisca pentru decor spuma si imbracam tortul cu ea. Decoram cu capsuni si carlionti de ciocolata alba.

Cake with champagne cream and strawberrys

Related Posts

9 comentarii

Andreea Popa martie 10, 2011 - 10:13 am

Yummy, arata delicios! Trebuie sa-l fac si eu.

Răspuns
ISABELA aprilie 11, 2010 - 7:22 pm

Mihaela iti multumesc pentru premeiu. Acum vin la tine pe site 🙂

Răspuns
ISABELA aprilie 11, 2010 - 7:21 pm

Laurici scuze ca raspund atat de tarziu, am pus capsuni deoarece am uiat sa iau zmeura congelata 😛
Multumesc, va pup pe toti!

Răspuns
ISABELA aprilie 11, 2010 - 7:20 pm

Multumesc Claudia

Răspuns
ISABELA aprilie 11, 2010 - 7:19 pm

Maria grazie :*

Răspuns
Mihaela aprilie 9, 2010 - 7:59 am

Ce bine arata. Poate il voi incerca si eu.
Ai primit un premiu pe blogul meu. Felicitari ptr blog, imi place f mult!

Răspuns
Laura aprilie 7, 2010 - 2:05 pm

Aliza scumpa, felicitari mari pentru tortul delicios!!! 🙂
Ma bucur ca ti-a reusit atat de bine si cred ca capsunile l-au facut si mai savuros 😛
Sarbatori Fericite in continuare, harnicuto! :))
Pupici!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspuns
claudia aprilie 7, 2010 - 5:43 am

Hmmm arata delicios!

Răspuns
Maria aprilie 6, 2010 - 7:07 pm

Meraviglia questa torta! Complimenti!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult