1,2K
Prima postare pe 2011 :). Au trecut si Sarbatorile, parca prea repede si nu am putut sa ma bucur prea mult. Agitatie mare inainte de Craciun, cadouri, ce sa fac de mancare, cu ce sa ma imbrac si gata s-a dus :(. Nu stiu cum a fost la voi de Craciun, dar noi am avut o zi asa de insorita si calda, de zici ca sarbatoaream Pastele :)). Acum e numai bine, zapada din belsuj si putin ger. Am tot amanat postarile pe blog, am stat cu ai mei, la gura sobei la o cana de ceai si multa vorbarie.
Sa nu o mai lungesc va prezint tortul pe care l-am facut de Craciu, nu arata el foarte bine, dar la gust a fost demential. Reteta improvizata de mine, pe loc in bucatarie, cand nu aveam nicio idee ce sa pregatesc dulce de Craciun :).
Sa nu o mai lungesc va prezint tortul pe care l-am facut de Craciu, nu arata el foarte bine, dar la gust a fost demential. Reteta improvizata de mine, pe loc in bucatarie, cand nu aveam nicio idee ce sa pregatesc dulce de Craciun :).
Pentru 8 persoane :: Preparare 1 h :: Coacere 30 minute :: Dificultate medie
Blat (diametrul 20 cm):
– 4 oua
– 125 g zahar
– 100 g faina
– 25 g cacao
– 2 lingurite praf de coptCrema de ciocolata:
– 200 g ciocolata cu lapte
– 200 ml frisca lichida
Blat (diametrul 20 cm):
– 4 oua
– 125 g zahar
– 100 g faina
– 25 g cacao
– 2 lingurite praf de coptCrema de ciocolata:
– 200 g ciocolata cu lapte
– 200 ml frisca lichida
Sosul de fructe de padure:
– 400 g fructe de padure
– 80 g zahar
– sucul de la jumatate de lime
– 2 lingurite amidon
Pentru insiropat:
– o ceasca mare de espresso
– putin rom
Decor:
– 200 g martipan
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Pregatiti blatul de pandispan dupa indicatiile de aici. Tapetati o forma de tort cu diametrul de 20 cm cu hartie de copt si turnati compozitia. Dati la cuptor pentru 25-30 de minute. Lasati sa se raceasca blatul pe un gratar metalic. Dupa ce s-a racit complet, il taiati in doua, pe orizontala.
Crema: ciocolata si frisca lichida o topiti pe baiun-marie, sa nu fiarba, doar cat sa se topeasca ciocolata. Lasati castronul cu amestec sa se raceasca bine, dupa il mai lasati la frigider cel putin o ora.
Sosul de fructe de padure: rasturnati fructele intr-o craticioara si le lasati sa se deschete. Adaugati zaharul si sucul de lime. Cand fructe sunt complet deschetate, asezati craticioara pe foc si fierbeti sosul. Spre final adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece. Lasati sosul sa se raceasca bine.
Cu ajutorul mixerului spumati bine crema de ciocolata.
Cafeaua o aromatizati cu putin rom.
Asamblare: pe un platou asezati prima parte din blat, o insiropati bine. Turnati jumate din cantitatea de sos de fructe de padure, nivelati bine. Adaugati jumate din crema de ciocolata, urmatorul blat si procedati asa pana terminati.
La partea cu decoratul nu pot sa ma laud. Am avut 200 g martipan pe care am incercat sa-l modelez intr-un fel. O parte din el l-am colorat in roz, vroiam rosu, dar asa mi-a iesit :(, iar restul am facut stelute si ce mi-a mai iesit pe acolo :).
Important e ca a fost fff bun la gust si a placut la toata lumea :).
Crema: ciocolata si frisca lichida o topiti pe baiun-marie, sa nu fiarba, doar cat sa se topeasca ciocolata. Lasati castronul cu amestec sa se raceasca bine, dupa il mai lasati la frigider cel putin o ora.
Sosul de fructe de padure: rasturnati fructele intr-o craticioara si le lasati sa se deschete. Adaugati zaharul si sucul de lime. Cand fructe sunt complet deschetate, asezati craticioara pe foc si fierbeti sosul. Spre final adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece. Lasati sosul sa se raceasca bine.
Cu ajutorul mixerului spumati bine crema de ciocolata.
Cafeaua o aromatizati cu putin rom.
Asamblare: pe un platou asezati prima parte din blat, o insiropati bine. Turnati jumate din cantitatea de sos de fructe de padure, nivelati bine. Adaugati jumate din crema de ciocolata, urmatorul blat si procedati asa pana terminati.
La partea cu decoratul nu pot sa ma laud. Am avut 200 g martipan pe care am incercat sa-l modelez intr-un fel. O parte din el l-am colorat in roz, vroiam rosu, dar asa mi-a iesit :(, iar restul am facut stelute si ce mi-a mai iesit pe acolo :).
Important e ca a fost fff bun la gust si a placut la toata lumea :).
Inca odata va multumesc ca mi-ati urmarit blogul, ca mi-ati incercat retetele si ca mi-ati trimis asa mesaje frumoase, aici si pe e-mail. Va pupacesc si sper sa avem un an bun si imbelsugat. Multa sanatate!
3 comentarii
Și secțiunea unde e? Ca să fie pofta și mai mare :))
Frumos tort de Craciun.
La multi ani cu sanatate ca e mai buna decat toate.
Pupici.
Cu ciocolata si fructe de padure…delicios ..pe gustul meu!