1,2K
Imi place la nebunie dovleacul, asa ca mi-am adus aminte de prajitura asta si am incercat-o cu margarina Rama. Am mai adaugat putin ghimbir proaspat ras, un amestec de praf de copt pentru turta dulce si putina scortisoara macinata, a iesit o prajitura foarte aromata, moale, numai buna pentru zile tarzii de iarna.
Pentru mai multe retete de prajituri, intrati in lumea magica Prajituria.
Pentru mai multe retete de prajituri, intrati in lumea magica Prajituria.
Pentru 8 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 1 h
Ingrediente:
– 125 g margarina Rama
– vanilie
– 1/2 cana zahar fin (115 g)
– 1 ou
– 1 lingura miere
– 3/4 cana piure de dovleac
– 1 1/4 cana faina (140 g)
– 10 g praf de copt
– 2 linguri cacao
– 1 lingura amidon
– 1/4 cana suc proaspat de portocale/mandarine
– putina scortisoara
– 1 lingurita ghimbir proaspat tocat
1 cana = 250 ml
Ingrediente:
– 125 g margarina Rama
– vanilie
– 1/2 cana zahar fin (115 g)
– 1 ou
– 1 lingura miere
– 3/4 cana piure de dovleac
– 1 1/4 cana faina (140 g)
– 10 g praf de copt
– 2 linguri cacao
– 1 lingura amidon
– 1/4 cana suc proaspat de portocale/mandarine
– putina scortisoara
– 1 lingurita ghimbir proaspat tocat
1 cana = 250 ml
Preparare: mai intai pregatiti piureul de dovleac. Eu am copt dovleacul si dupa l-am facut piure cu blenderul. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC, tapetati o forma de chec cu margarina Rama.
Intr-un bol bateti margarina Rama impreuna cu zaharul si vanilia.
Intr-un bol bateti margarina Rama impreuna cu zaharul si vanilia.
Adaugati oul si mierea.
Ghimbirul.
Separat intr-un bol amestecati ingredientele uscate.
Turnati jumatete din suc, piureul de dovleac si ingredientele uscate. Mixati bine. Adaugati restul si omogenizati bine.
Turnati compozitia in forma si dati-o pentru 1 h la cuptor. Ca sa va dati seama daca este gata, incercati-o cu o scobitoare, daca iese uscata e gata, daca raman urme de aluat pe ea, mai lasati prajitura la cuptor.
Dupa ce s-a racit o feliati.
3 comentarii
Ce bine arata ,imi lasa gura apa…..
Molto bella questa torta e con la zucca interessante ingrediente, ciao
Yummyyyy,cat de bine arata!! Si niste poze fantastice…Pupici !