1,K
Traditionala de Pastele catolic in Italia, Colomba (Porumbel), este un cozonacel in forma de porumbel, cu diferite umlpluturi: fructe confiate, stafide si cu o crusta delicioasa de zahar si multe migdale. Anul acesta am incercat-o si eu in casa. Am umplut-o cu portocale confiate si stafide inmuiate in rom.
Reteta este de pe blogul Morenei.
Reteta este de pe blogul Morenei.
Pentru 6 persoane :: Dificulate medie :: Preparare 30 minute :: Coacere 20-30 minute
Ingrediente:
– 500 g faina
– 100 g zahar
– 100 g unt
– 130- 170 ml apa
– 20 g drojdie proaspata
– 5 g sare
– 2 oua + un galbenus
– arome
– portocala glasata, stafide, caqte 50 g din fiecare
Pentru glazura:
– 50 g faina
– 100 g zahar
– apa, cat trebuie
Ingrediente:
– 500 g faina
– 100 g zahar
– 100 g unt
– 130- 170 ml apa
– 20 g drojdie proaspata
– 5 g sare
– 2 oua + un galbenus
– arome
– portocala glasata, stafide, caqte 50 g din fiecare
Pentru glazura:
– 50 g faina
– 100 g zahar
– apa, cat trebuie
Preparare: eu am pregatit aluatul in masaina de paine. Daca nu aveti, framanti un aluat ca de cozonac. Lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul. In forma speciala de colomba (eu am luat-o de la Roma, se gaseste la toate magazinele cu produse penru casa, este de hartie, de unica folosinta), asezati alautul.
Amestecati ingredientele pentru glazura, adaugand apa pana capata consistenta unei smantane mai groase. Ungeti colomba cu aceasta glazura. O dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20-30 de minute. Cat inca este calda o presarati cu zahar pudra din belsug.Hristos a Inviat!
Amestecati ingredientele pentru glazura, adaugand apa pana capata consistenta unei smantane mai groase. Ungeti colomba cu aceasta glazura. O dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20-30 de minute. Cat inca este calda o presarati cu zahar pudra din belsug.Hristos a Inviat!