Rainbow Cake si 5 ani de blogging

de Isabela Spataru
Pfuua nicinu stiu de unde sa incep. Am atatea sa va povestesc si cu greu incerc sa-mi adun gandurile si sa le scriu frumos aici. Mda cred ca mai bine faceam un filmulet, dadeam drumul la telefon, il asezam in fata mea si ma gandeam ca va vorbesc voua. Apropo daca aveti intrebari, curiozitati, sau stiu eu ce vreti sa aflati despre mine, imi lasati aici intrebarile si daca se strang destul de multe, fac o filmare si va raspund la toti. Ce ziceti?
Acum 5 ani pe timpul asta ma gandeam sa scriu prima reteta pe blog. Am vrut sa-mi strang toate retetele intr-un loc, sa le pot gasi eu mai repede. Asa ca un fel de caiet de retete virtual. Cu fotografii facute de mine, mai blurate, mai miscate, dar cu timpul zic eu am evoluat putin. Nu la nivelul pe care mi-l doresc, sunt foarte exigenta cu mine, niciodata nu-mi plac, chiar si acum, fotografiile pe care le fac. Mereu mi se par ca sunt prea banale, prea fara acea stralucire, mi se par ca nu am exprimat in deajuns pe cat am vrut. Am foarte multe planuri de viitor, dar nu vreau sa ma grabesc, le fac incep, cu calm, vreau sa iasa totul bine!
Nu o sa va plictisesc cu statistici, cu cate sute de retete am pe blog, cati vizitatori am avut pana acum, sunt sigura ca nici randurile astea multi dintre voi nu o sa le cititi, veti trece direct la fotografii si unii dintre voi la critici. N-am cum sa nu-mi aduc aminte cat de rea este lumea si despre anumite persoane care au fost exagerat de rautacioase, dar sa va zic ceva, chestiile astea mi-au dat o asa de multa putere si incredere in mine, de nu va imaginati! Sunt asa de fericita ca am ales in viata sa fac ceea ce-mi place mie cel mai mult si nu am facut acest blog culinar doar de dragul „ca se poarta sa ai blog”.
Gatesc de cand eram mica si tin minte ca nu ajungeam la masa din picioare, avem un scaunel mic pe care ma suiam, imi punea mama un sort care aproape ma acoperea toata si imi aruncam manutele mici si grase in castronul cu faina. Imi vine sa plang cand ma gandesc ce copilarie fericta am avut si cat de mult am fost rasfata de ai mei. Scoala era scoala, aveam „datoria” sa invat bine, dar cand veneau vacatele imi scoateam cartile, revistele culinare si bucatarie scria pe mine. Doamne ce bine mai era! Aveam numai ingrediete naturale la tara, dupa care tanjim toti acum. Fructe, legume, pasari, ou, lapte, chiar tot ce vrei aveam la tara. Tin minte cand se taia vreo pasare, gaina sa zicem, dupa ce era jumulita (saraca) de fulgi, parlita si ce ii mai facea mamaia, o luam eu frumusel pe masa si o portionam. Imi placea la nebunie aceasta operatiune :)), acum nici sa nu indraznesti sa-mi zici sa transez un pui, sa-i scot matele si toate cele :)). Pe vremea aia am inventat un tort de clatite sarat, cu o umplutura din maruntaile gainii si verdeata multa. Trebui sa refac reteta, era genial de buna.
Si clatite cu varza calita si branza, demential de bune.
Dar pasiunea mea pentru gastronomie s-a imbinat manusa cu cea pentru fotografie. Mereu am fost pasionata sa fac fotografii si acum am primul meu aparat foto, un Kodak pe film. Era cu mine peste tot. Eram clienta fidela la studioul foto de la noi din oras, pentru developat fotografii si cumparat role de film. Nicio aniversare, serbare la scoala sau stiu eu ce alte evenimente din viata noastra, nu scapa fara cele 28 de pozitii de pe filmul foto. Aveam pe cineva care avea acasa o camera unde scotea fotografiile, cu tot tacamul. Ce o mai invidiam. Si acum parca simt solutia aceea in care erau scoase fotografiile.
Nu stiu daca ma intelegeti in totalitate, dar asta sunt eu. Mereu mi-a placut dezordinea in bucatrie, bine nu va imaginati ca toate sunt alandala, asa o dezordine ordonata :P, mirosul caietului vechi de retete, plin de pete de la fiecare reteta incercata. Bucuria din ochii familiei este nepretuita pentru mine, nu asteptam cuvinte de lauda, vai Iza cat de bune sunt, vedeam totul pe fata lor, doar cand muscau din ceva si ziceau Mmmmmm….. pentru mine era deajuns.

Si sa revenim si la aniversarea de 5 ani a blogului meu, ca daca va mai povestesc mult din trecut ma apuca de tot plansul si nu mai sunt buna de nimic astazi.

Sunt bucuroasa, fericita de ceea ce am facut in acesti ani, de colaborarile pe care le-am avut, de tot! De comentariile voastre rautacioase, de cuvintele de incurajare, toate mi-au prins bine si un singur lucru m-au invatat, ca persoanele din spatele tastaturii (nu toate), nu sunt ca in viata lor reala, isi pun o masca, se cred altceva decat sunt. Am dreptate, sau nu?
Va multumesc mult de tot ca ma cititi, pe multe dintre voi v-am cunoscut si personal (stiti voi cine) si abia astept sa mai cunosc si alte persoane deosebite.
Pentru astazi am venit cu un tort, care la prima vedere te obliga sa zici woow! Rainbow Cake sau tort Curcubeu, o reteta tipic americana, pe care o intalniti aproape pe orice blog/site din afara.
Si cum Lucia, care are cel mai bun site de condimente dulci si sarate de la noi, Pastai de Vanilie, a adus colorant pudra si o multime de ornamente colorate, am zis gata fac acest tort!
Va trebuie doar putina rabdare pana coaceti cele 6 blaturi si va zic, merita asteptarea si migala, rezultatul v-a fi pe masura. Nu doar aspectul e minunat, si gustul e pe masura, o crema delicioasa care se combina perfect cu blatul pufos si aromat de unt. Va zic cu mana pe inima si va poate confirma si Alin cu colegii lui de munca, cel mai bun tort ever de pana acum.

Pentru 12 persoane :: Preparare 3 h :: Coacere 2 h :: Dificulate medie

Ingrediete:
Pentru blaturile colarate:
– 250 g faina
– 250 g unt, 82% grasime
– 250 g zahar fin
– 5 oua mari
– 10 g praf de copt
– coloranti

Pentru crema:
– 70 g unt, 82% grasime
– 200 g crema de branza, gen philadephia
– 400 g zahar pudra

Preparare: pregatiti un inel de tort, il fixati la dimensiunea de 16 cm. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC.
Culorile folosite pentru blat au fost: mov, albastru, verde, galben, portocaliu si rosu.
Toate ingredientele pentru blaturi cat si pentru crema sa fie la temperatura camerei.
Intr-un bol mare batem untul cu zaharul pana devin crema. Adaugati ouale, unul cate unul si mixati bine. Turnati faina cu praful de copt. Amestacati pana nu se mai simte nicun cocolos.
Impartiti aluatul in 6 parti egale. Ochiometric sau va folositi de un cantar, pentru o distributie cat mai exacta. Eu m-am folosit de cantar.
In fiecare castronas turnati colorantul corespunzator. Dupa cum v-am zis am folosit colorant pudra, pe care l-am dizolvat in putin extract de vanilie (home made). Am facut asa: in fiecare castronas am facut o mica adancitura, am turnat extractul si o lingurita de colorant. Dinspre mijloc am amestecat incet, intr-un singur sens pana s-a omogenizat si am obtinut culoarea dorita. Asa am procedat cu toate culorile. Dupa ce am terminat, am turnat primul blat in tava, nivelat putin si la cuptor, pentru 15-18 minute.
Testul cel mai bun e cel cu scobitoarea, in centrul blatului o infigeti, daca iese curata e gata, daca e putin aluat pe ea, mai lasati un picut.
Dupa ce ati terminat toate 6 blaturile de copt, le lasati la racit pe masa.
Pregatiti crema astfel: bateti untul pana devine spumos, adaugati crema de branza si zaharul pudra treptat. Mixati bine de tot pana devine o crema spumoasa si delicioasa.
Asamblati tortul si il ornati dupa bunul plac.
La multi mie, blogului si iubitului meu ca m-a suportat pana acum, ca e criticul meu nr.1 si cel mai sever.
Multa bucurie, liniste si inspiratie va urez si voua.
IMG_5396

Related Posts

30 comentarii

Laura iunie 27, 2013 - 6:35 am

Salut Isa, spune-mi te rog si mie de unde iti cumperi colorantii? Eu tot peste coloranti nereusiti am dat..

Răspuns
nouatigaraelectronica februarie 11, 2013 - 10:21 am

Cat de misto este…sunt sigura ca este foarte gustos

Răspuns
Sorina iunie 12, 2012 - 7:28 pm

Frumos tort, perfect de vara! La multi ani!

Răspuns
Lady's Online iunie 12, 2012 - 11:23 am

La multi ani tie si blogului tau! Deasemenea felicitari pentru toate postarile!

Răspuns
Cretu Veronica iunie 10, 2012 - 1:20 pm

LA MULTI ANI! pentru blog.
Tortul este de-a dreptul minunat.
Continua sa muncesti la fel si in continuare si sa ne incanti si pe noi,cititorii blogului tau cu preparate minunate.

Răspuns
Maya iunie 10, 2012 - 12:15 pm

În primul rînd la cît mai mult ani de blogareala, La Multi Ani blogului si la cît mai multe retete delicioase!
Tortul te reprezinta! Vesel si colorat la fel ca zîmbetul tau!

Nu te lasa împresionata de gura spurcata a lumii!
xoxoxo

Răspuns
Anonymous iunie 10, 2012 - 11:33 am

Hei Iza, m-a deranjat ce am vazut pe Fb, conflictul cu Ana Maria si purtatoarea ei de cuv, Gabriela. Am si eu blog dar prefer sa raman anonima. Am citit ceva comentarii cum ca ai copiat poza lui Ana, cea cu valul pe fata – din cate am vazut, tu ai pus poza in 2011, ea de cateva zile, deci nu aveai cum sa o copiezi.
Apoi io cred ca fata asta sufera de grandomanie, dar multe dintre pozele ei imi sunt asa de cunoscute,asa ca sa o lase balta. De ex la rainbow cake, uita te la linkul asta http://sweetapolita.com/2011/04/rainbow-doodle-birthday-cake/, apar niste carioci in fundal, intr-un pahar si domnisoara Ana a pus si ea niste creioane la fel. Sigur, la ea e coincidenta… PLus paiele alea cu alb si rosu le-am vazut de atatea ori… SI as mai cauta exemple, sa i demonstrez ca nu e chiar asa originala cu vrea sa fie. POate ar fi bine sa-i dai replica… sau cum vrei tu.
Numai bine. Pa.

Răspuns
Poliana iunie 8, 2012 - 7:19 pm

Wow! cum ar spune americanii :P, tortul arata delicios, si e atat de plin de culoare! Felicitari pentru cei 5 ani de blog, sunt convinsa ca ai investit mult efort si pasiune in tot ceea ce faci. Iti doresc multi ani inainte de acum incolo, plini de inspiratie, aprecieri, si lipsiti de piedici si de rautati 🙂 Probabil suna ciudat ca-ti scriu atat fara sa te cunosc, dar sa stii ca mi-a placut mult partea de introducere la postarea ta, parca m-am regasit in cuvintele tale. Felcitari inca o data, si te invit si la mine pe blog! E nou, firav…dar asteapta incurajari :)))

Răspuns
Licuta Marin iunie 8, 2012 - 7:11 pm

La multi ani si la cat mai multe postari!!!Prajiturica arata fenomenal!Felicitari!Pup!

Răspuns
Cristina Jianu iunie 8, 2012 - 5:14 pm

Tanara si frumoasa!
Iar tortul…cel mai, cel mai, cel mai cel!
FELICITARI!!!!!

Răspuns
alinutzika iunie 8, 2012 - 2:19 pm

Felicitari! La cat mai multe retete frumoase, bune si colorate!

Răspuns
Delicious Flavours iunie 8, 2012 - 8:39 am

La Muuuulti Ani de blogging si tine-o tot asa!
Te pup cu drag 🙂

Răspuns
The Wandering Oltean iunie 7, 2012 - 9:33 pm

Felicitari pentru 5 ani! Awesome number :). Multi ani fericiti de blogarit inainte!!

Răspuns
Sara & Miki iunie 7, 2012 - 7:55 pm

La multi ani si tie si blogului! Felicitari pentru retete si la cat mai multe!

Răspuns
Ramona Alina iunie 7, 2012 - 7:46 pm

La multi ani!!! e super tortul! dacã nu te superi, imi poti spune de unde ai cumpãrat coloranti?

Răspuns
Laura Pasca iunie 7, 2012 - 7:24 pm

La multi ani! Tie si blogului Isabela Cuisine,..! Sper ca te-ai bucurat de ziua asta pentru ca sunt aici persoane care te iubesc si te apreciaza pentru ce postezi, scrii si ne incanti! Iti citesc de multa vreme retetele, esti printre favoritele mele..:)
Bucura-te de viata, de amintiri, de idei si de cei dragi care iti fac viata frumoasa..!
Ps. Tortul tau e superb! Ma gandesc sa il incerc si eu de ziua sotului meu luna asta!…Daca reusesc sa il fac,..o sa iti multumesc apoi personal!:)
Inca o data La multi ani Isabela Cuisine !
Cu drag, Laura

Răspuns
catkitchen iunie 7, 2012 - 7:04 pm

La cat mai multi ani frumosi , sanatosi , plini de postari delicioase si prieteni adevarati !!! 😉
PS.Tortul arata minunat si are niste culori superbe !!!!

Răspuns
misschocolat iunie 7, 2012 - 5:39 pm

Felicitari pentru cei 5 ani de blog.Iti doresc multi multi in continuare.Pupici.

Răspuns
aphextwinz iunie 7, 2012 - 5:19 pm

Nu o sa va plictisesc cu statistici, cu cate sute de retete am pe blog, cati vizitatori am avut pana acum, sunt sigura ca nici randurile astea multi dintre voi nu o sa le cititi, veti trece direct la fotografii si unii dintre voi la critici. N-am cum sa nu-mi aduc aminte cat de rea este lumea si despre anumite persoane care au fost exagerat de rautacioase

hehe, draga aliza, bine ai venit in lumea reala. stai sa vezi ce urmeaza.

Răspuns
Mihaela S iunie 7, 2012 - 4:45 pm

La Multi Ani Iza !
Blogul e super, vin mereu pe aici, iar tu……..esti foarte draguta !

Mihaela

Răspuns
cccris iunie 7, 2012 - 4:30 pm

La multi ani la fel de veseli ca si acest tort!

Răspuns
Gabriela iunie 7, 2012 - 4:00 pm

La multi ani, „Isabela Cuisine”! Prajitura ta este plina de culoare, cred ca ai muncit ceva la ea! Iti doresc numai bine multa inspiratie pe viitor!

Răspuns
Nico iunie 7, 2012 - 2:51 pm

La multi ani si tie si blogului Isa. Tortul arata super. Felicitari si la cat mai multe relaizari frumoase. Te sarut, Nico.

Răspuns
Micky Apostu iunie 7, 2012 - 2:33 pm

Un tort vesel, colorat … la fel ca tine. Multi ani inainte de blogging si la mai multe retete!

Răspuns
Sisters'Kitchen iunie 7, 2012 - 1:28 pm

Ne-ai lasat fara cuvinte Isabela…excelent tortul,pozele,tu si al tau blog …La cat mai multi ani cel putin la fel de deliciosi si inspirati ca pana acum** te pupam

Răspuns
Teo iunie 7, 2012 - 1:26 pm

La Multi Ani, Izulici plici cu baloane si tort multicolor! Te iubim si asteptam tot mai multe si mai multe retete de la tine si mai ales…te asteptam in vizita la CLuj!!!!!! :*:*:*:*:*

Răspuns
Irina (Bucataria Irinei) iunie 7, 2012 - 1:11 pm

La multi ani Isa. Ma bucur ca esti bucuroasa astazi ca de, e zi mare! Referitor la dezoridine asa sunt si eu dar eu stiu ca am ordine in dezordinea mea! Te pup. La cat mai multe colaborari si proiecte!

Răspuns
Just me iunie 7, 2012 - 1:07 pm

la multi ani blogului tau! foarte fain tort!!!

Răspuns
Mihai iunie 7, 2012 - 12:57 pm

La multi ani de gatit/bloggerit, Isa! Tortul asta e demential!

Răspuns
Corina Ureche iunie 7, 2012 - 12:53 pm

Multi ani inainte de bloggarit!!! Tortul arata minunat, e asa de vesel si haiooos :*

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.