Ingrediente:
Blat de cacao:
– 3 oua
– 100 g zahar
– 80 g faina
– 20 g cacao
– putina sare
– 1 lingurita praf de copt
Strat fructe de padure:
– 400 g fructe de padure
– 50 g zahar
– 2 foi gelatina
Mousse de mascarpone:
– 250 g mascarpone
– 2 oua
– 50 g zahar
– vanilie
– 2 foi gelatina
Bezele (reteta LauraAdamache):
– 100 g albusuri
– 100 g zahar tos
– 100 g zahar pudra
– sare
Pentru insiropat:
– o ceasca generoasa de espresso
Preparare: ne ocupam de blatul de pandispan. Il preparam exact ca aici. Turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort cu diametrul de 18 cm si il dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20-25 de minute. Dupa ce s-a racit complet il taiem in doua pe orizontala.
Urmatoarele pe lista au fost bezelele: reteta preluata de la LauraA. Albusurile la temperatura camrei le-am batut bine cu un praf de sare. Am adaugat zaharul tos si am batut in continuare pana s-a topit. Dupa zaharul pudra si in continuare mixerul si-a facut treaba. Cand albusurile sunt batute spuma tare, le adaugam intr-un posh sau punga taiata la un capat. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formam mici gramajoare. Dam tava la cuptorul preincalzit, la valoarea cea mai mica, 100 gradeC, si le lasam acolo circa 30 de minute. Dupa acest timp stingem cuptorul si deschidem usa, foarte putin, le lasam acolo sa se usuce.
Stratul fructe de padure: dupa ce s-au dezghetat complet le fierbem impreuna cu zaharul. Intre timp, hidratam si gelatina. La final o adaugam si pe ea. Lasam sa se raceasca.
Mousse de mascarpone: punem gelatina in apa rece la hidratat. Separam ouale, batem galbenusurile cu zaharul si vanilia, adaugam mascarponele. Separat batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Gelatina o topim cateva secunde pe foc, o adaugma peste crema de mascarpone, omogenizam bine. Adaugam si albusurile spuma. Dam mousse-ul la rece.
Asamblare: pe un platou asezam prima foie de blat, o insiropam bine cu cafea. Turnam jumatate din jeleul de fructe de padure si jumatate din mousse-ul de mascarpone. Iar blat, insiropat si restul de umpluturi. Deasupra am decorat cu bezele sfaramate si pe margini cu migdale feliute.
Un deliciu!
8 comentarii
omg! imi ploua in gura! fabulos!!!pup
Arata divin mousse-ul, mi-ai facut o pofta acum! astept sa se termine tortul egiptean si apoi vin dupa reteta 🙂 Pupici si weekend placut!
Mmmmm,ce bunatate!Arata fantastic!
Foarte frumos prezentat! O bucurie pentru familie.
Delicios si aratos ! Cum sa nu-i placa !
Mama mia! Salivez pe tastatura ce bine arata! puup si o zi minunata!
Imi lasa gura apaaaa ce bine arata !
O zi buna !
minunat!multa sanatete si fericire sarbatoritului.o zi minunata!