Ingrdiente:
– 1 pachet foi de placinte (Bella)
– 1 dovleac de placinta
– zahar
– scortisoara
– unt
Asa, spalam bine dovleacul, il curatam de coaja si il taiem in doua pe lung. Scoatem samburii.
Dupa in bastonase cat sa intri in razatoare.
Siii apasam pe buton si radem. Gata, castronul este plin si eu multumita ca nu mi-am pierdut mult timp sa rad dovleacul.
Dupa l-am calit intr-o cratita cu un cub de unt si putin zahar. Spre final am adaugat si scortisoara.
Am intins foile de placinta, cate trei pentru fiecare sul si am intins umplutura. Am rulat bine. Asa am procedat pana am terminat umplutura.
Ca sa nu se usuce foile de placinta, le-am uns cu unt topit. Am dat placinta la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20-30 minute, pana capata o culoare aurie. Placinta proaspat scoasa din cuptor o acoperim cu un servet si o lasam asa pana se raceste.
O pudram cu zahar si o servim cu mare pofta!
6 comentarii
Buna ziua . Stiti cumva cum as putea sa pun dovleac la borcan ,sterilizat pt iarna ?? Multumesc !
Asta e preferata lui Dan.Ar putea mînca singurel toata tava ta! =))
Pupici!
Eu o sa le fac cu mere si nuca:).Arata prea yammy.o zi frumoasa.
Hm ce bine arata, si e tare buna!
Lacrima in Kaufland am gasit. Spre surprinderea mea, toata primavara era la raft, la fel si acum.
Ce frumoasa! Oare unde ai gasit dovleac acum? Ador dovleacul, dar chiar n-am gasit de o buna bucata de vreme nici urma de dovleac.