Eclere cu cafea

de Isabela Spataru
Coffee EclairsDa, stiu, n-am mai venit de ceva timp cu ceva dulce. Eu am mai pregatit bunatati, dar toate sunt pe blog, nimic nou. Plus ca acum este sezonul cireselor, capsunilor si am mancat pe saturate aceste fructe, nesimtind nevoia sa mai mananc altceva dulce.
Cum eclere n-am mai mancat de foarte mult timp, mi-am incercat norocul si le-am incercat. Au iesit un deliciu! Plus ca aluatul pentru gogosi este o reteta noua si mult mai buna.

Pentru 6 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 1 h :: Dificultate medie
Ingrediente:
Pentru gogosele:

– 125 ml apa
– 125 ml lapte
– 115 g unt
– putin zahar si sare
– 1 cup faina
– 5 oua

Pentru crema de cafea:
– 2 cani lapte
– vanilie
– 6 galbenusuri
– 1/2 cup zahar
– 1/3 cup amidon (Gustin)
– 3 linguri unt
– 1/3 cup espresso tare

Pentru glazura de ciocolata:
– 100 g ciocolata cu lapte
– lapte, cateva linguri
– un cub de unt

1 cup = 250 ml

Summer

Preparare: mai intai ne ocupam de aluatul pentru gogosele. Intr-o cratita punem la fiert laptele cu apa, putina sare, untul si zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam faina “in ploaie” si amestecam bine cu telul pana devine un aluat eleastic, fara niciun cocolos de faina. Lasam la racit. Cand aluatul este inca caldut, adaugam ouale, rand pe rand. Il adaugam pe primul, amestecam bine pana la omogenizare, asa procedam pana terminam ouale. Aluatul obtinut il turnam intr-un posh sau o punga, la care ii taiem un colt. Formam eclere, de cca. 12 cm lungime. Le dam la cuptorul preincalzit la 190 gradeC, pentru 20 de minute.
Ale mele au crescut foarte bine si au prins o culoare maronie frumoasa.

Creama de cafea: punem la incalzit laptele intr-o craticioara impreuna cu vanilia. Separat, intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Cand laptele este fierbinte il turnam incet peste galbenusuri si amestecam energic. Turnam amestecul la loc in cratita si fierbem pana crema se leaga, ca o budinca groasa. Lasam sa se raceasca bine. Cand e rece, adaugam untul si amestecam bine. La final cafeaua rece.

Umplem eclerele si le dam la rece.

Sosul de ciocolata: fierbem cicolata cu untul si lapte, pana devine un sos dens. Turnam peste eclere. Le lasam cateva ore la rece si dupa le servim!

Coffee Eclairs

 

Related Posts

5 comentarii

maya iunie 27, 2011 - 5:22 pm

Mammmmamiaaa,cum pot sa arate eclairurile astea!Mi-ai facut pofta!

Răspuns
sarah iunie 23, 2011 - 11:52 pm

foarte interesanta crema de cafea.ma declar fan!

Răspuns
Andreea iunie 22, 2011 - 1:28 pm

Buna, imi plac foarte mult retetele tale, si mi-au iesit de fiecare data.
As avea o rugaminte, daca poti posta o reteta cu sufleu de ciocolata. As vrea foarte mult sa incerc.
Multumesc si felicitari pt blog!!

Răspuns
Mihaela iunie 21, 2011 - 3:03 am

Imi plac eclerele, dar mi-au placut mult si florile, mi-au adus aminte de florile din curtea mamei 🙂

Răspuns
Adela Zilahi iunie 20, 2011 - 5:10 pm

Hmm ce bine arata, am si eu o reteta asemanatoare si foarte delicioase!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult