Borcane, etichete, dulceturi

de Isabela Spataru
JarsA sosit vara! Si odata cu ea si minunate dulcinee varatice, capsuni, cirese, zmeura, visine…. mmm….. pentru asta iubesc eu acest anotimp! Si mancam pe saturate din aceste fructe, le preparam in fel si chip in deserturi, dar vrem sa le gustam si pe timpul iernii cand oferta de fructe bune pe piata este limita, deschidem frumusel usa camarei si scoatem un borcanel de dulceata sau gem de capsuni. Bune sunt sa le si congelam. Dar despre asta am sa vorbesc intr-o alta postare.

Inainte de a prepara geml sau dulceata ne trebuiesc borcane frumoase si numai bune de umplut. Pai eu sunt intr-o continua cautare de borcanele frumoase, mai mici, mai mari, sub diferite forme, toate imi plac. De cativa ani m-am obisnuit sa nu mai arunc borcanele cu capac, bine cele care imi plac. Le spal, le las la inmuait dupa sa le jupoi etichetele si gata. Le asez in debara pana le vin randul. Inainte sa le umplu cu dulceata le mai spal odata, le usuc bine si le sterilizez putin in cuptor.

Roses

Asa, borcanele sunt gata, ne mai trebuiesc niste etichete frumoase si vesel coloarate cu fructe. Anul trecut am facut unele tare dragute cu capsuni, cireste, capsuni + rubarba, care au fost la mare cautare, multe persoane le-au vrut si eu le-am trimis pe e-mail. Odata printate foile, mai pregatim si sforicica numai buna de legat etichetele pe borcane.

Etichete

Acum ca avem borcanele si etichetele pregatite, ne mai ramane sa ne decidem ce dulceata sa preparam. Sincera sa fiu nu ma asteptam ca dulceata de capsuni sa fie asa de mult apreciata, foarte multe multumiri de la voi am primit si pe e-mail, va multumesc iar pe aceasta cale si aici si va multumesc ca-mi sunteti fideli!
Sfaturi cum sa pregatiti dulceata aveti aici, voua va ramane decat sa va rezervati timp sa pregatiti dulceturi sau gemuri.

Dulceturi

O alta dulceata super aromata este cea de capsuni si rubarba. E sezonul rubarbei, la noi se gaseste doar in Kaufland, dar se merita. Cand o gasiti, luati-o cu incredere.

Jars

Vara ne mai ofera o multime de dulcinee, care mai de care mai aromate si mai bune. Urmeaza zmeura cea delicata, visinele acrisoare dar foarte bune, ciresele mari si carnoase, caisele, piersicile, nectarinele, prunele brumarii pe la sfarsitul lunii august, bobitele de soc si de ce nu petalele de trandafiri, cu un miros divin, din care v-a iesi o dulceata pe atat de delicioasa ca si mirosul!

Dragele mele, va doresc o vara minunata!

Si nu v-am uitat, cat de curand vin cu un desert aniversar.

Roses

 

Related Posts

5 comentarii

Retete culinare iulie 1, 2011 - 9:15 pm

Buna seara.
Sunt administratorul siteului http://www.retete-sanatoase.ro.
Va contactez sa va intreb daca doriti un schimb de link (noi va punem adresa siteului dumneavoastra la noi iar dumneavoastra ne puneti adresa noastra).
Daca doriti asteptam sa ne contactati la adresa de email office@retete-sanatoase.ro.
O seara placuta.

Răspuns
Anonymous iunie 21, 2011 - 10:04 am

Am facut dulceata de capsuni. A iesit foarte buna. Te rog frumos sa imi trimiti si mie etichetele tale. andreea_stoica80@yahoo.com
Multumesc mult.
Andreea

Răspuns
ramona iunie 15, 2011 - 7:36 pm

Salut!iti urmaresc de foarte mult timp blogul si vreau sa te felicit ptr tot ceea ce faci!Sunt la fel de tanara ca tine si la fe de pasionata de „bucatareala”…astazi am facut dulceata de capsuni si mi-ar placea sa „imbrac”borcanele in frumoasele etichete!Daca nu este prea mare deranjul terog sa mi le trimiti si mie pe adresa de mail :monycatta!yahoo.com

Răspuns
ISABELA iunie 15, 2011 - 2:53 pm

Maya am sa incerc sa vad ce-mi iese :). Pupici!

Răspuns
maya iunie 14, 2011 - 8:28 pm

Trebuie sa faci o dulceata din trandafirii aia!Superbi! :*

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.