Ingrediente:
– 3 oua
– 90 g zahar fin
– 90 g faina
– sucul si coaja de la un lime
– 1/2 lingurita praf de copt
– 150 g flori de salcam, dar puteti pune mai multe
Preparare: spalati bine flori de salcam si le lasati sa se usuce pe un prosop de bucatarie. Le trageti de pe bat si cantariti 150 g de flori.
Separati ouale, intr-un bol mare bateti albusurile spuma cu putina sare. Adaugati zahaul si bateti in continuare pana se topeste. Adaugati galbenusurile. Faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit sucul si coaja de lime si florile de salcam.
Eu am ales sa fac mini pandispan in aceste forme colorate de tarte, dar puteti face un pandispan mare intr-o tava rotunda/patrata.
Turnati compozitia in forme si dati-le la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20-25 de minute.
Foarte aromate!
6 comentarii
foarte interesanta aceasta combinatie !!!
Looks delicious!
Happy blogoversary 🙂
Antonina mersi de invitatie, ti-am trmis e-mail cu cele doua ingredienete 🙂
Toate cele bune,
Isabela
Ophelia mersi 😛
Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat.. O zi frumoasa.
uite din idei de genul asta se nasc noile retete!!! ma tenteaza reteta!
p.s : Isabela, nu te supara, dar vezi ca ai mancat o litera la titlu ( ai scris : floi )…:)….o zi buna!