Mini pandispan cu flori de salcam

de Isabela Spataru
Flori de salcam
Aproape de blocul unde locuiesc avem un mic parc, care este plin de salcami. Cum trec in fiecare zi pe acolo, parfumul lor m-a dat pe spate. Intr-o zi n-am rezistat si am cules cateva flori. Cum singurul desert pe care il stiam cu aceste aromate flori este asta, m-am tot gandit ce as mai putea face cu ele. Am zis ca nu mai vreau prajeala, asa ca am pus repede de un pandispan, aromat cu putin lime si multe flori de salcam. Poate trebuiau si mai multe, data viitoare :).
Mini pandispan cu flori de salcam
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificulate scazuta :: Coacere 20-25 minute
Ingrediente:
– 3 oua
– 90 g zahar fin
– 90 g faina
– sucul si coaja de la un lime
– 1/2 lingurita praf de copt
– 150 g flori de salcam, dar puteti pune mai multe
Mini pandispan cu flori de salcam

Preparare: spalati bine flori de salcam si le lasati sa se usuce pe un prosop de bucatarie. Le trageti de pe bat si cantariti 150 g de flori.
Separati ouale, intr-un bol mare bateti albusurile spuma cu putina sare. Adaugati zahaul si bateti in continuare pana se topeste. Adaugati galbenusurile. Faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit sucul si coaja de lime si florile de salcam.
Eu am ales sa fac mini pandispan in aceste forme colorate de tarte, dar puteti face un pandispan mare intr-o tava rotunda/patrata.
Turnati compozitia in forme si dati-le la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20-25 de minute.

Mini pandispan cu flori de salcam

Foarte aromate!

Mini pandispan cu flori de salcam

Cu un pahar de cafea rece aromata au fost perfecte!

Mini pandispan cu flori de salcam

Related Posts

6 comentarii

catkitchen iunie 8, 2011 - 5:52 pm

foarte interesanta aceasta combinatie !!!

Răspuns
Teena in Toronto iunie 8, 2011 - 1:23 am

Looks delicious!

Happy blogoversary 🙂

Răspuns
ISABELA iunie 2, 2011 - 7:21 am

Antonina mersi de invitatie, ti-am trmis e-mail cu cele doua ingredienete 🙂
Toate cele bune,
Isabela

Răspuns
ISABELA iunie 2, 2011 - 7:19 am

Ophelia mersi 😛

Răspuns
Antonina iunie 1, 2011 - 3:56 pm

Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat.. O zi frumoasa.

Răspuns
ophelia1983 mai 30, 2011 - 12:45 pm

uite din idei de genul asta se nasc noile retete!!! ma tenteaza reteta!
p.s : Isabela, nu te supara, dar vezi ca ai mancat o litera la titlu ( ai scris : floi )…:)….o zi buna!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.