Reteta aceasta a fost publicata in revista Cosmopolitan dupa cum v-am povestit aici. M-a gandit sa o public si pe site, poate nu toti ati cumparat revista si chiar merita incercata reteta. Sunt niste paste absolut delicioase, fresh, cu o aroma intensa de parmezan.
Pentru 2 persoane :: Preparare 10 minute :: Fierbere 15 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 150 g penne rigate
– 200 ml smantana de gatit
– 200 g rosii cherry
– coaja de la o jumatate de lamaie
– 2 catei de usturoi
– sare, piper
– ulei de masline
– parmezan
[disclaim]La acest tip de sos merg folosite doar pastele scurte. [/disclaim]
Preparare: intr-o cantitate suficienta de apa si putina sare fierbeti pastele. Eu le prefer mereu al dente.
Separat, intr-o lingura de masline, rumeneste rosiile cherry si cu un catel de usturoi zrobit. In aproximativ 10 minute sunt gata. In alt recipient adauga coaja de lamaie tocata marunt si usturoiul, plus putin ulei de masline. Lasa-le pe foc putin, doar cat uleiul sa prinda gustul lor. Adauga smantana lichida, da focul la mic si lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate. Potriveste de sare si piper.
Adauga pastele. La sfarsit adauga si rosiile cherry si rade mult parmezan.
O nebunie!
[warning]Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail![/warning]