Probabil cel mai popular desert al copilariei. Cand eram mica il adoram pur si simplu! Nu ca acum nu mi-ar placea :P. Si pentru ca mi se parea prea banal salamul de biscuiti asa simplu, am adaugat in el Marsala, daaaa stiu alcoool. Dar credeti-ma, ia dat o aroma atat de buna, practic era imposibil sa te limitezi in a manca doar o feliuta. Drept urmare, intr-o saptama am prestat de trei ori aceasta reteta.
In luna Decembrie am fost foarte rasfatata, am primit multe cadouri de la oameni minunati. O surpriza placuta a fost si cea de la Dr.Oetker, cand m-am trezit la usa cu un pachet de la ei. Ce sa zis, e bine sa fii food blogger si sa primesti tot felul de bunatati. Dar cum am vazut cutia de cacao amara, am si zis, salam de biscuiti te fac :)) E perfecta pentru astfel de deserturi fara coacere, are gust pregnant de cacao, asa cum imi place mie. Bun, din tot pachetul de bunatati, am mai folosit pastaia de vanilie si zaharul pudra, dar abia astept sa folosesc colorantul acela sidefat. Va dau de stire aici ce am facut cu ele.
[disclaim]
Inlocuieste Marsala cu rom. Daca mananca si copiii din el, sariti peste alcool. Mai puteti adauga in el: stafide, fructe confiate, alune de padure, nuci, migdale, rahat.[/disclaim]
Pentru 6 persoane :: Preparare 10 minute :: Fierbere 5 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente: – 300 g biscuiti Petit Beurre – 100 g unt – 1 ou – 130 ml lapte integral – 70 g zahar brun – 4 lingurite cu varf cacao neagra – semintele de la jumatate pastaie de vanilie – putina sare – 1 lingura Marsala Preparare: intr-o oala bateti oul cu zaharul,sarea, semintele de vanilie, laptele si cacaua. Puneti pe foc, adaugati si untul. Cu un tel para, amestecati continu, avand grija sa nu coaceti oul. Cand totul incepe sa fiarba putin si se transforma intr-un sos delicios e gata. Adaugati si Marsala. Jumatate din cantitatea de biscuiti in transformati in pesmet, iar restul ii sfaramati cu mana. Omogenizati bine. In momentul asta mai puteti adauga in salamul vostru asa: fructe confiate, macerate evident tot in alcool, rahat sau ca va mai place voua. Noi nu preferam varianta asta deloc, uneori, cand am chef, rumenesc la cuptor o mana de nuci sau alune de padure. Le zdrobesc putin si le arunc in compozitie. Merg si ambele variante combinate, ce va place voua mai mult. Rasturnati compozitia pe hartie de copt sau folie alimentara si rulati. Dati forma de salam. Strangeti bine la capete si dati-l la rece pana cand vreti sa-l mancati. Tavaliti-l bine prin zahar pudra.[warning]Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail![/warning]