2,3K
Cred ca stiti deja ca iubesc Roma la nebunie! Prin urmare anul asta am vizitat-o de 3 ori. O ador pur si simplu! La Città Eterna mereu ma fascineaza. O sorb din priviri de fiecare data cand ajung, parcurg kilometri pe zi, mergand la pas printre stradutele inguste, pline de farmec, de flori, de turisti mereu uimiti ca si mine de frumusetile acestui oras. Ultima mea vizita a fost in octombrie. Mereu mi-am dorit sa vad Roma toamna si dorinta mi s-a indeplinit! Pe ultima suta de metri mi-am luat biletele de avion si cu inima putin stransa (jumatatea mea pleca in alta parte, deh serviciul) am zburat iar catre orasul meu favorit! Au fost zile cand m-am plimbat de una singura prin oras, doar cu rucsacul in spate si aparatul foto de gat. Mi-am dorit ca de ziua mea sa fiu in Piazza di Spagna, sa mananc pizza bianca si sa privesc multimea de turisti. Chiar asta am facut, a fost o zi minunata, puteam sa jur ca este o zi tarzie de primavara, nu inceputul toamnei.
Sa nu va mai plictisesc, eu as putea sa vorbesc despre Roma pana maine, as scrie pagini intregi despre acest oras fascinant, pe care vi-l recomand sa ajungeti macar odata in viata acolo! Eu una abia astept sa ma duc iar!
Revenind la reteta noastra de astazi si la a doua tema a provocarii „Inspiration Food Marathon”, organizataa de Electrolux.
Italian pasta, ooo… pai ador pastele! Cred ca le-am mancat in nenumarate combinatii, vedeti si la mine pe blog. Inevitabil cand ajungi in Italia sa nu comanzi paste la restaurant. Ce poate fi mai frumos decat o portie de paste cu fructe de mare, intr-un restaurant micut, de familie, in port. Seara, intr-o admosfera de familie!
Pai am zis sa va aduc si voua putin din farmecul si aroma Italiei! Reteta pe care am pregatit-o pentru tema 2, Italian pasta, sunt niste paste care se prepara foarte repede, cu somn afumat, rosii si smantana pentru extra-cremozitate.
Eu am savurat portia mea de paste in fata laptop-ului, deruland fotografiile din ultima calatorie la Roma.
Buon appetito!
Pentru 2 persoane :: Preparare 10 minute :: Dificultate redusa :: Coacere 10 minute
Ingrediente:
– 200 g paste scurte, eu am ales penne
– 30 g unt
– 200 ml smantana de gatit
– 100 g rosii cherry
– 200 g somon afumat
– 1 ceapa micuta
– 1 lingurita concentrat de rosii
Preparare: intr-o cantitate mare de apa puneti pastele la fiert. Intre timp ne ocupam de sos, care se face extrem de repede. Rosiile cherry daca sunt foarte micute le taiti in doua. Eu am gasit unele mai marisoare, pe care le-am casapit in patru. Somonul afumat il taiem si pe el cuburi. Ceapa o tocam marunt.
Intr-o tigaie topim untul si rumenim putin ceapa, cat sa devina transparenta. Adaugam somonul, lasam putin pe foc. Adaugam rosiile si concentratul de rosii. Daca vi se pare sosul prea uscat, puteti adauga putina apa, din aceea unde au fiert pastele. La safarsit turnam si smantana. Mai lasam pe foc inca un minut doua si gata!
Nu e nevoie de sare. Somonul este destul de sarat, asa ca sosul de paste iese numai bun.
Adaugati si pastele fierte si serviti imediat! Mmmm…. cat sunt de bune!
2 comentarii
Si mie si sotului meu ne plac foarte mult pastele cu somon. Eu le pregatesc putin diferit, dar o sa incerc si varianta ta cu rosioarele. Arata f bine!
Ps: renunta la cuvantul cheie de la comentarii, dupa 5 incercari am reusit sa fac un comment. sper sa nu te superi dar e chiar enervant sa ti apara constant mesajul ca nu ai introdus corect acel cuvant
Delicioase!