Panna Cotta cu ciocolata

de Isabela Spataru
Chocolate Panna Cotta
Mereu particip cu drag la fiecare provocare culinara. De data acestaElectrolux ne provoaca la “Inspiration Food Marathon”. Vor fi 6 retete, timp de 3 saptamani, adica cate doua teme pe saptamana.
Prima tema propusa “I love chocolate party”. Hmmm…. am stat mult pe ganduri pana sa fac o reteta ciocolatoasa. Eu ador ciocolata! Pe blog aveti foarte multe combinatii cu ciocolata si diferite ingrediente.
Pana la urma am ramas la o reteta destul de simpla, dar foarte gustoasa. Panna Cotta cu ciocolata, putina aroma de vanilie si rodie.
Asadar acesta este prima reteta cu care particip la “Inspiration Food Marathon”, organizat de Electrolux. Daca v-a placut reteta, astept like-urile voastre pe pagina de FB a blogului, dar si aici comentariile voastre.
1,2, 3 …… Start!
Chocolate Panna Cotta

Pentru 6 persoane :: Preparare 10 minute :: Coacere 5 minute :: La rece 4-5 ore

Ingrediente:
– 240 ml lapte
– 6 foi de gelatina
– 480 ml frisca lichida
– 100 g zahar
– 200 g ciocolata cu lapte, de buna calitate
– 1 pastaie de vanilie
Decor: bobitele de la o rodie.

Chocolate and Pomegranate
Preparare: intr-un bol cu apa rece hidratati foile de gelatina timp de 10 minute.
Intr-o craticioara adaugati restul ingredientelor si pastaia de vanilie despicata. Le lasati sa se incalzeasca pe foc, doar cat sa se topeasca ciocolata si tot lichidul devine caldut. In acest moment adaugati gelatina bine scursa de apa. Mai lasati doar cateva secunde pe foc. Scoateti si pastaia de vanilie din amestec. Turnati lichidul in 6 recipiente. Le lasati sa se raceasca la temperatura camerei s dupa le dati la frigider timp de 4-5 ore, sau peste noapte.
Chocolate Panna Cotta
Decorati cu bobite multe de rodie. Super delicioasa!
Chocolate Panna Cotta

Related Posts

12 comentarii

Liana10 noiembrie 14, 2012 - 9:59 pm

Foarte frumoasa prezentarea, bafta multa! :*

Răspuns
Cristina noiembrie 13, 2012 - 3:35 pm

Bafta!!! As gusta si eu, arata foaret bine!

Răspuns
ISABELA noiembrie 13, 2012 - 9:40 am

Multumesc tuturor pentru incurajari!
Anonim: 1 foaie de gelatina are 2 grame. Asa ca la reteta aceasta poti pune 12 grame de gelatina.

Răspuns
Paula Gafitescu noiembrie 13, 2012 - 7:05 am

Arata impecabil!! Multa bafta la concurs!

Răspuns
Delicious Flavours noiembrie 13, 2012 - 6:56 am

Imi place fff mult acest desert, iar combinatia cu rodie, nu doara ca arata bine dar este si f potrivita!
Felicitari si mult succes, te pup!

Răspuns
Anonymous noiembrie 13, 2012 - 6:10 am

Pentru cine nu are foaie de gelatina, echivalentul in gelatina la plic care ar fi?

Răspuns
Caietul cu retete noiembrie 12, 2012 - 11:40 pm

O, combintie pe gustul meu, asa ca n-o sa ratez petrecerea! Prezentarea de exceptie, ca de obicei.Succes!

Răspuns
Ramona Alina noiembrie 12, 2012 - 10:53 pm

Ador deserturile cu rodii, sunt asa de finutze…

Răspuns
Dohotariu-Avram Alina noiembrie 12, 2012 - 12:55 pm

Baftă la concurs!Foarte bună alegerea!

Răspuns
Gabriela noiembrie 12, 2012 - 12:42 pm

Ciocolata, frisca si rodie dulce acrisoara, trebuie sa fie foarte buna! Succes la concurs, Isabela!

Răspuns
Sisters'Kitchen noiembrie 12, 2012 - 11:51 am

Minunata alegere!Bafta Isabela*

Răspuns
Irina (Bucataria Irinei) noiembrie 12, 2012 - 11:50 am

Isa cred ca e delicioasa! Multa bafta!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult