Mereu particip cu drag la fiecare provocare culinara. De data acestaElectrolux ne provoaca la “Inspiration Food Marathon”. Vor fi 6 retete, timp de 3 saptamani, adica cate doua teme pe saptamana.
Prima tema propusa “I love chocolate party”. Hmmm…. am stat mult pe ganduri pana sa fac o reteta ciocolatoasa. Eu ador ciocolata! Pe blog aveti foarte multe combinatii cu ciocolata si diferite ingrediente.
Pana la urma am ramas la o reteta destul de simpla, dar foarte gustoasa. Panna Cotta cu ciocolata, putina aroma de vanilie si rodie.
Asadar acesta este prima reteta cu care particip la “Inspiration Food Marathon”, organizat de Electrolux. Daca v-a placut reteta, astept like-urile voastre pe pagina de FB a blogului, dar si aici comentariile voastre.
1,2, 3 …… Start!
Pentru 6 persoane :: Preparare 10 minute :: Coacere 5 minute :: La rece 4-5 ore
Ingrediente:
– 240 ml lapte
– 6 foi de gelatina
– 480 ml frisca lichida
– 100 g zahar
– 200 g ciocolata cu lapte, de buna calitate
– 1 pastaie de vanilie
Decor: bobitele de la o rodie.
Preparare: intr-un bol cu apa rece hidratati foile de gelatina timp de 10 minute.
Intr-o craticioara adaugati restul ingredientelor si pastaia de vanilie despicata. Le lasati sa se incalzeasca pe foc, doar cat sa se topeasca ciocolata si tot lichidul devine caldut. In acest moment adaugati gelatina bine scursa de apa. Mai lasati doar cateva secunde pe foc. Scoateti si pastaia de vanilie din amestec. Turnati lichidul in 6 recipiente. Le lasati sa se raceasca la temperatura camerei s dupa le dati la frigider timp de 4-5 ore, sau peste noapte.
Decorati cu bobite multe de rodie. Super delicioasa!
12 comentarii
Foarte frumoasa prezentarea, bafta multa! :*
Bafta!!! As gusta si eu, arata foaret bine!
Multumesc tuturor pentru incurajari!
Anonim: 1 foaie de gelatina are 2 grame. Asa ca la reteta aceasta poti pune 12 grame de gelatina.
Arata impecabil!! Multa bafta la concurs!
Imi place fff mult acest desert, iar combinatia cu rodie, nu doara ca arata bine dar este si f potrivita!
Felicitari si mult succes, te pup!
Pentru cine nu are foaie de gelatina, echivalentul in gelatina la plic care ar fi?
O, combintie pe gustul meu, asa ca n-o sa ratez petrecerea! Prezentarea de exceptie, ca de obicei.Succes!
Ador deserturile cu rodii, sunt asa de finutze…
Baftă la concurs!Foarte bună alegerea!
Ciocolata, frisca si rodie dulce acrisoara, trebuie sa fie foarte buna! Succes la concurs, Isabela!
Minunata alegere!Bafta Isabela*
Isa cred ca e delicioasa! Multa bafta!