Isabela Cuisine
Pasta & Pizza

Lasagne cu broccoli

O reteta foarte usor de preparat si cu un gust foarte bun.
Reteta o am dintr-un numar mai vechi din Cucinare bene

Ingrediente:

  • 250 g foi de lasagne cu ou
  • 450 g broccoli
  • 3 dovlecei (270g)
  • 1 ardei gras galben (140g)
  • 1 ardei gras rosu (140g)
  • 1 catel de usturoi
  • scamorza afumata 250 g (se aseamana cu cascavalul la noi)
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte (eu am inlocuit cu bechamell facut gata )
  • 50 g unt
  • 50 g branza razuita
  • sare, piper
Spalati legumele, lasati-le la scurs.
Dovleceii ii taiem in cubulete mai marisoare.
La fel si ardeii grasi

Topim untul intr-o cratita incapatoara.
Prajim usturoiul, il aruncam.

Adaugam legumele, le prajim un minut. Acoperim si lasam sa se inabuse timp de 10 minute. Adaugam si sare si piper.
Dam in clocot 2 litri de apa cu 2 lingurite de sare.

Adaugam broccoli si lasam sa fiarba 3 minute. Scurgem bine.
Adaugam peste legumele inabusite si amestecam bine.

Cat lasam sa-si traga sufletul legumele , amestecam sosul beshamell cu branza razuita.

Taiem si scamorza cubulete

Ungem cu unt o tava pentru lasagne, asezam o foaie de lasagne, intindem un start de legume
Presaram cubulete de scamorza

Si bechamell-ul cu branza

Continuam pana terminat toate ingredientele.Ultima foaie de deasupra trebuie sa fie cu bechamell, presaram branza si scamorza.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 200gradeC, pentru 15 minute.
Indepartam folia si mai coacem 10 minute.
Scoasa din cuptor, miroase de-nebunesti
Eu am taiat-o cat inca mai era calduta ca muream de pofta
Nu va pot explica ce gust are, cine iubeste legumele o s-o adore
Mama deja mi-a facut comanda sa o mai fac

 

Related posts

Parmigiana di pasta e melanzane (Parmigiana de paste si vinete)

Isabela Spataru

Tagliatelle cu ragu de iepure

Isabela Spataru

Pizza cu salam de Sibiu :: {Reteta video}

Isabela Spataru

11 comentarii

Avatar
ISABELA iulie 19, 2008 at 3:31 pm

Roxana ma bucur.
Acum ti-am descoperit si eu blogul, ti-l trec la favorite 😛

Răspuns
Avatar
roxana.m. iulie 19, 2008 at 7:49 am

AM FACUT LASAGNA SI AIESIT SUPER .FELICITARI PENTRU BLOG O SA MAI TREC.PUP.

Răspuns
Avatar
ChrisChelle martie 25, 2008 at 1:50 am

Recipe looks good… too bad I can’t understand the writings… I can’t find any translation link…

Răspuns
Avatar
ISABELA martie 24, 2008 at 8:50 am

Nicolo ma bucur tare mult ca-ti place blogul meu 🙂
Sa stii ca nici eu nu-s vreo maestra intr-ale bucatariei , dar pasiunea e mare 😛

Răspuns
Avatar
Nicole martie 24, 2008 at 1:34 am

Eu abia am descoperit blogul tau dar vreau sa-ti spun BRAVO !!! Super, desi nu sunt tare in ale bucatariei, trebuie sa recunosc ca voi incerca retetele tale…Angi

Răspuns
Avatar
ISABELA martie 23, 2008 at 10:13 am

Teo e nemaipomenit de buna 😛 incerc-o cu incredere ca sigur o sa-ti placa 🙂
Aseara am facut cu ragu de carne si vinete, a iesit super buna, am sa pun reteta

Răspuns
Avatar
Teo martie 23, 2008 at 9:06 am

Bravo, Iza, arata fff bine 😀 Salivez aici in fata calcului!! De cva vreme imi trage cu ochiul o lasgna cu legume, dar acuma m-am decis!

Răspuns
Avatar
ISABELA martie 21, 2008 at 10:06 pm

Dap stiu din ce e facut beschamell-ul, numai cau eu n-am pus frisca si ce mai specifica reteta, am inlocuit cu sos cumparat, da si e cam gros, dar se poate indoi cu putin lapte. Tu poti pune ce vrei la reteta, iese oricum buna sa stii. Noua ne-a placut la nebunie.

Răspuns
Avatar
Madi martie 21, 2008 at 4:55 pm

Scuze, te-am intrebat asta pt ca eu stiam ca beshamel-ul e din unt, faina, lapte, nucsoara si piper alb si cel din poza ta arata ceva mai gros…nici nu stiam ca este de cumparat la cutie, s-ar putea sa nu fie si-n Romania. Oricum, arata excelent in farfurie si gustul cred ca e tare fain, imi place mult blogul tau pt ca ador sa gatesc, mai ales intr-o lume in care nu mai are nimeni timp de asa ceva si se uita chioras la tine daca spui ca ai facut un tort de ciocolata in loc sa-l cumperi. Tot mai bun ramane cel facut acasa.

Răspuns
Avatar
ISABELA martie 21, 2008 at 4:40 pm

Nu am mai pus-o, am inlocuit-o cu sos beshameel, am scris, daca te uitai:P

Răspuns
Avatar
Madi martie 21, 2008 at 4:22 pm

Dar ce ai facut cu smanatana lichida?

Răspuns

Lasa un comentariu

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult