Lasagne cu broccoli

de Isabela Spataru

O reteta foarte usor de preparat si cu un gust foarte bun.
Reteta o am dintr-un numar mai vechi din Cucinare bene

Ingrediente:

  • 250 g foi de lasagne cu ou
  • 450 g broccoli
  • 3 dovlecei (270g)
  • 1 ardei gras galben (140g)
  • 1 ardei gras rosu (140g)
  • 1 catel de usturoi
  • scamorza afumata 250 g (se aseamana cu cascavalul la noi)
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte (eu am inlocuit cu bechamell facut gata )
  • 50 g unt
  • 50 g branza razuita
  • sare, piper
Spalati legumele, lasati-le la scurs.
Dovleceii ii taiem in cubulete mai marisoare.
La fel si ardeii grasi

Topim untul intr-o cratita incapatoara.
Prajim usturoiul, il aruncam.

Adaugam legumele, le prajim un minut. Acoperim si lasam sa se inabuse timp de 10 minute. Adaugam si sare si piper.
Dam in clocot 2 litri de apa cu 2 lingurite de sare.
Adaugam broccoli si lasam sa fiarba 3 minute. Scurgem bine.
Adaugam peste legumele inabusite si amestecam bine.
Cat lasam sa-si traga sufletul legumele , amestecam sosul beshamell cu branza razuita.
Taiem si scamorza cubulete
Ungem cu unt o tava pentru lasagne, asezam o foaie de lasagne, intindem un start de legume
Presaram cubulete de scamorza
Si bechamell-ul cu branza
Continuam pana terminat toate ingredientele.Ultima foaie de deasupra trebuie sa fie cu bechamell, presaram branza si scamorza.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 200gradeC, pentru 15 minute.
Indepartam folia si mai coacem 10 minute.
Scoasa din cuptor, miroase de-nebunesti
Eu am taiat-o cat inca mai era calduta ca muream de pofta
Nu va pot explica ce gust are, cine iubeste legumele o s-o adore
Mama deja mi-a facut comanda sa o mai fac

 

Related Posts

11 comentarii

ISABELA iulie 19, 2008 - 3:31 pm

Roxana ma bucur.
Acum ti-am descoperit si eu blogul, ti-l trec la favorite 😛

Răspuns
roxana.m. iulie 19, 2008 - 7:49 am

AM FACUT LASAGNA SI AIESIT SUPER .FELICITARI PENTRU BLOG O SA MAI TREC.PUP.

Răspuns
ChrisChelle martie 25, 2008 - 1:50 am

Recipe looks good… too bad I can’t understand the writings… I can’t find any translation link…

Răspuns
ISABELA martie 24, 2008 - 8:50 am

Nicolo ma bucur tare mult ca-ti place blogul meu 🙂
Sa stii ca nici eu nu-s vreo maestra intr-ale bucatariei , dar pasiunea e mare 😛

Răspuns
Nicole martie 24, 2008 - 1:34 am

Eu abia am descoperit blogul tau dar vreau sa-ti spun BRAVO !!! Super, desi nu sunt tare in ale bucatariei, trebuie sa recunosc ca voi incerca retetele tale…Angi

Răspuns
ISABELA martie 23, 2008 - 10:13 am

Teo e nemaipomenit de buna 😛 incerc-o cu incredere ca sigur o sa-ti placa 🙂
Aseara am facut cu ragu de carne si vinete, a iesit super buna, am sa pun reteta

Răspuns
Teo martie 23, 2008 - 9:06 am

Bravo, Iza, arata fff bine 😀 Salivez aici in fata calcului!! De cva vreme imi trage cu ochiul o lasgna cu legume, dar acuma m-am decis!

Răspuns
ISABELA martie 21, 2008 - 10:06 pm

Dap stiu din ce e facut beschamell-ul, numai cau eu n-am pus frisca si ce mai specifica reteta, am inlocuit cu sos cumparat, da si e cam gros, dar se poate indoi cu putin lapte. Tu poti pune ce vrei la reteta, iese oricum buna sa stii. Noua ne-a placut la nebunie.

Răspuns
Madi martie 21, 2008 - 4:55 pm

Scuze, te-am intrebat asta pt ca eu stiam ca beshamel-ul e din unt, faina, lapte, nucsoara si piper alb si cel din poza ta arata ceva mai gros…nici nu stiam ca este de cumparat la cutie, s-ar putea sa nu fie si-n Romania. Oricum, arata excelent in farfurie si gustul cred ca e tare fain, imi place mult blogul tau pt ca ador sa gatesc, mai ales intr-o lume in care nu mai are nimeni timp de asa ceva si se uita chioras la tine daca spui ca ai facut un tort de ciocolata in loc sa-l cumperi. Tot mai bun ramane cel facut acasa.

Răspuns
ISABELA martie 21, 2008 - 4:40 pm

Nu am mai pus-o, am inlocuit-o cu sos beshameel, am scris, daca te uitai:P

Răspuns
Madi martie 21, 2008 - 4:22 pm

Dar ce ai facut cu smanatana lichida?

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.