1,2K
O reteta foarte usor de preparat si cu un gust foarte bun.
Reteta o am dintr-un numar mai vechi din Cucinare bene
Ingrediente:
- 250 g foi de lasagne cu ou
- 450 g broccoli
- 3 dovlecei (270g)
- 1 ardei gras galben (140g)
- 1 ardei gras rosu (140g)
- 1 catel de usturoi
- scamorza afumata 250 g (se aseamana cu cascavalul la noi)
- 200 ml frisca lichida
- 50 ml lapte (eu am inlocuit cu bechamell facut gata )
- 50 g unt
- 50 g branza razuita
- sare, piper
Dovleceii ii taiem in cubulete mai marisoare.
Topim untul intr-o cratita incapatoara.
Prajim usturoiul, il aruncam.
Adaugam legumele, le prajim un minut. Acoperim si lasam sa se inabuse timp de 10 minute. Adaugam si sare si piper.
Dam in clocot 2 litri de apa cu 2 lingurite de sare.
Adaugam peste legumele inabusite si amestecam bine.
Cat lasam sa-si traga sufletul legumele , amestecam sosul beshamell cu branza razuita.
Taiem si scamorza cubulete
Presaram cubulete de scamorza
Si bechamell-ul cu branza
Continuam pana terminat toate ingredientele.Ultima foaie de deasupra trebuie sa fie cu bechamell, presaram branza si scamorza.
Indepartam folia si mai coacem 10 minute.
Scoasa din cuptor, miroase de-nebunesti
Nu va pot explica ce gust are, cine iubeste legumele o s-o adore
Mama deja mi-a facut comanda sa o mai fac
11 comentarii
Roxana ma bucur.
Acum ti-am descoperit si eu blogul, ti-l trec la favorite 😛
AM FACUT LASAGNA SI AIESIT SUPER .FELICITARI PENTRU BLOG O SA MAI TREC.PUP.
Recipe looks good… too bad I can’t understand the writings… I can’t find any translation link…
Nicolo ma bucur tare mult ca-ti place blogul meu 🙂
Sa stii ca nici eu nu-s vreo maestra intr-ale bucatariei , dar pasiunea e mare 😛
Eu abia am descoperit blogul tau dar vreau sa-ti spun BRAVO !!! Super, desi nu sunt tare in ale bucatariei, trebuie sa recunosc ca voi incerca retetele tale…Angi
Teo e nemaipomenit de buna 😛 incerc-o cu incredere ca sigur o sa-ti placa 🙂
Aseara am facut cu ragu de carne si vinete, a iesit super buna, am sa pun reteta
Bravo, Iza, arata fff bine 😀 Salivez aici in fata calcului!! De cva vreme imi trage cu ochiul o lasgna cu legume, dar acuma m-am decis!
Dap stiu din ce e facut beschamell-ul, numai cau eu n-am pus frisca si ce mai specifica reteta, am inlocuit cu sos cumparat, da si e cam gros, dar se poate indoi cu putin lapte. Tu poti pune ce vrei la reteta, iese oricum buna sa stii. Noua ne-a placut la nebunie.
Scuze, te-am intrebat asta pt ca eu stiam ca beshamel-ul e din unt, faina, lapte, nucsoara si piper alb si cel din poza ta arata ceva mai gros…nici nu stiam ca este de cumparat la cutie, s-ar putea sa nu fie si-n Romania. Oricum, arata excelent in farfurie si gustul cred ca e tare fain, imi place mult blogul tau pt ca ador sa gatesc, mai ales intr-o lume in care nu mai are nimeni timp de asa ceva si se uita chioras la tine daca spui ca ai facut un tort de ciocolata in loc sa-l cumperi. Tot mai bun ramane cel facut acasa.
Nu am mai pus-o, am inlocuit-o cu sos beshameel, am scris, daca te uitai:P
Dar ce ai facut cu smanatana lichida?