Calzone napoletano
Reteta din Revista Cucina Moderna iulie/2003
Ingrediente pentru 4 persoane:
480 g aluat gata preparat pentru paine
480 g aluat gata preparat pentru paine
200 g mozzarela
300 g riccota romana
2 oua
6 linguri parmigiano razuit
200 g salami napoletan picant
2 linguri ulei de masline extravirgin
sare, piper, faina

Am facut un aluat de paine din faina, apa, sare, drojdie si ulei de masline. L-am lasat la crescut pana si-a marit volumul.
Taiati mozzarela in cubulete mici si lasati-o sa se scurga bine de zer.
Puneti riccota intr-o strecuratoare si cu o lingura de lemn pasati-o pana se scurge bine.
Adaugati riccota intr-un castron incapator, adaugati si mozzarela si parmigiano, ouale.Sarati si piperati,
Adaugati si salamul taiati cubulete mici.
Amestecati bine pana obtineti asta.
Impartiti aluatul in 4.Intindeti o foie.
Impartiti si compozitia de branza si salami in 4. Adaugati o parte pe aluat.
3 comentarii
Oana ma bucur ca reteta este pe gustul vostru 🙂
Aluatul nu este complicat deloc.
Reteta cea mai buna pentru alut de pizza, am mai scris-o si la alte retete.
500 g faina
250 ml apa
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei de masline
20 g drogdie.
lasi la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul iti ajunge pentru 2 pizza mari.
il poti si congela, sta foarte bine , iar cand se coace este parca mai fraged.
pofta buna!
De cand caut reteta lor….si mie si iubitului meu ne plac la nebunie!!!
Isabela, daca as vrea sa fac eu blatul(fara a fi cine stie ce greu) m-ai putea ajuta???
Subiecte si rezolvari Bacalaureat 2008 http://www.rezolvaribac.blogspot.com