File de pagasius cu sos de rosii

de Isabela Spataru
Am luat aceasta reteta de la o emisiune tv (Euforia Cuisine) si mi-a placut tare mult. Se prepara foarte repede si este un fel principal satios si foarte gustos.

Pentru 2 persoane :: Rapida :: Preparare 5 minute :: Coacere 20 minute

Ingrediente:
3 fileuri de pangasius
1/2 lamaie
1 ceapa tocata
200 ml piure de rosii
1/2 pahar apa
cateva masline negre, tocate
usturoi, sare, piper,oregano, patrunjel verde

Preparare: stopim fileurile de peste cu sus proaspat de lamaie pe toate partiele.

Ceapa impreuna cu usturoiul, le inmuiem in cateva linguri ulei de masline. Adaugam apa si piureul de rsoii. Potrivim de sare. Cand incepe sa fiarba adaugam fileurile de peste si maslinele. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Spre sfarsit adaugam oregano si piper.

Acet fel de mancare merge foarte bine cu garnitura de orez fiert si salata.

Noia am servit cu cous-cous fiert in supa.
Presarati cu mult patrunjel verde tocat.

Related Posts

4 comentarii

Soex iulie 1, 2010 - 9:04 am

Faina reteta. Am auzit de la „cineva” ca n-ar fi asa indicat sa mancam pangasius! cred ca mai sunt si aberatii in lumea asta atat de comerciala…
Apropos de pangasius cred ca ai vazut emisiunea pe Euforia si ti s-a facut fffff repede foame asa incat ai mai mancat cateva litere pe ici pe colo 😉

O s-o fac si eu mai ales ca am o punga de cuscus aproape plina.

P.S. Spor la gatit si blogg-uit 😀

Răspuns
Teodora februarie 14, 2010 - 12:36 pm

Buna!
Super reteta, exact ce cautam!
Bineinteles ca am facut cateva modificari: 1. pangasius-ul, daca nu e degresat (si al meu nu era) e cam grasutz, asa ca l-am dat inainte intr-un clocot si am aruncat apa; 2. ceapa si usturoiul (dupa ce le-am innabusit) le-am trecut prin sita, ca fi-miu suporta gustu da’ nu si bucata de ceapa; 3. masline negre n-aveam, asa ca am pus masline verzi umplute cu gogosari, care cred ca dau chiar mai bine fiindca-s marinate, deci usor acre. Multam de reteta si succes si celorlalti care o incearca!

Răspuns
Cristina martie 17, 2009 - 4:05 pm

Yummi, arata nemaipomenit!Mie imi place mult pestele si cred ca voi incerca reteta ta. Totodata imi permit cu acceptul tau bineinteles sa te trec si in lista mea pentru ca am descoprit lucruri minunate aici la tine. Te pup si mai trec pe aici.

Răspuns
Edith martie 17, 2009 - 2:39 pm

simplu de tot si cred, super gustos!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.